Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Mai 30, 2006 Partajează Postat Mai 30, 2006 - nu se poate folosi la toata gama decat daca nu ai nici o pretentie; asta e adevarat, dar NU o voi folosi decat la bass. - daca altii sunt multumiti, eu nu sunt ! sa inteleg ca ai facut aceasta incinta ?! - daca tu esti multumit: PERFECT! daca ai experienta in domeniu, si stii o incinta buna pentru bass, te rog ajuta-ma cu o schema, link, sugestie ... Link spre comentariu
VTP Postat Mai 30, 2006 Partajează Postat Mai 30, 2006 - nu se poate folosi la toata gama decat daca nu ai nici o pretentie; asta e adevarat, dar NU o voi folosi decat la bass. - daca altii sunt multumiti, eu nu sunt ! sa inteleg ca ai facut aceasta incinta ?! - daca tu esti multumit: PERFECT! daca ai experienta in domeniu, si stii o incinta buna pentru bass, te rog ajuta-ma cu o schema, link, sugestie ... - nu sunt adeptul basului neadevarat, facut din subarmonici cum le bubuie in cap la unii in masini. dupa ce ca nu au multi neuroni, se mai zgaltaie si putinii pe care ii mai au! - nu exista mesaj audio sub 40 Hz in cele mai multe inregistrari (99,9%) de aceea difuzoarele pro au Fs destul de sus, in jur de 50Hz; - avand in vedere anumite elemente, nu m-a interesat sa testez asa ceva. - un subwoofer de calitate (gen PAudio seria BG) poate face treaba mult mai curat si cu distorsiuni reduse, indiferent ca sunt in incinta inchisa, BR, band pass sau Voigt. deci traductorul este esential,altfel se ajunge la treaba cu biciul si kkt-ul! Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Mai 30, 2006 Partajează Postat Mai 30, 2006 deci nu incinta in sine ar fi problema, ci faptul ca e doar pentru bass , faza cu "bass neadevarat" nu am inteles-o - cred ca te refereai la difuzoare slabe puse in cutii care sa le ajute sa sune mai bine :axe: sa fim obiectivi: crezi ca incinta, cu 2 difuzoare Magnat Xpress 12" o sa sune bine, f bine, rau sau foarte rau ? Ignoram graficele publicate si iti cer parerea pe ceea ce vezi. http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer ... Xpress_12/ Magnat Xpress 12: * difuzor subwoofer de 30 cm * putere nominala: 200W RMS (max 400W) * impedanta 4 ohmi * raspuns in frecventa: 20 - 1500 Hz * SPL: 93 dB * parametrii Theile-Small: o Re 3,3 o Fs 27 o Vas 106 o Qts 0,6 o Qes 0,66 o Qms 6,1 o Xmax 10 Mentionez ca nu-l vreau pentru masina, ci pentru apartament Link spre comentariu
unGuru Postat Mai 30, 2006 Partajează Postat Mai 30, 2006 @Andrei.Hrubaru: daca ai experienta in domeniu, si stii o incinta buna pentru bass, te rog ajuta-ma cu o schema, link, sugestie ..Se vede treaba ca esti nou pe forum!.. si ca nu stii cine este @VTP! Ei bine, este un "dumnezeu" intr-ale incintelor (si nu numai).. eu faceam electronica pe vremea lu' Ceasca din cartile scrise de Al. Mateescu (aka @VTP). In concluzie, este posesorul celui mai autorizat "nu" (sau "da") in domeniul incintelor de pe acest forum (si nu numai).Referitor la incinta, cred ca pe tine te-a atras mai mult design-ul decit performantele. Sfatul meu: daca tot vrei sa faci ceva care sa arate kool, iti propun sa pleci de la un proiect standard (o incinta paralelipipedica) care se poate dimensiona/simula foarte usor si apoi s-o "imbraci" cu o alta carcasa (fake) care sa arate cum vor mujchii tai! Eu chiar sint in curs de "executie" pentru un astfel de subwoofer.. btw, si eu sint adeptul unor incinte cu design "wicked"! Practic, tot ce am prin casa (incinte) sint mascate (ascunse prin pereti falsi, tavane, dulapuri etc). Dar la "origini" sint niste incinte clasice calculate dupa toate rigorile "legii" si apoi le-am mascat la modul descris mai sus. Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Mai 30, 2006 Partajează Postat Mai 30, 2006 recunosc ca si design-ul (aspectul) a avut un rol , dar ... cel mai mult a contat parerea celor de afara, graficul ala care promite mult, si faptul ca nu am nevoie de difuzoare prea mari (de ex 18") care costa mult. De aceea ... daca imi poate cineva sugera o incinta, poate sa fie si paralelipideca :( , sau cel mai bine un soft , gratuit , ca piraterie nu facem :yawinkle: , cu ajutorul caruia sa ma joc ar fi mult mai bine decat sa ti se spuna NU FACE ASTA cand tu esti entuziasmat :finga: Link spre comentariu
VTP Postat Mai 30, 2006 Partajează Postat Mai 30, 2006 Magnaturile in cauza nu pot fi utilizate decat la subwoofere. Asta implica alte incinte ptr. restul benzii si automat conduce la incinta pe 3 sau 4 cai, ceea ce e destul de greu de rezolvat!in plus nu cred ca sunt ieftine si o pereche de PAudio sunt net superioare, indiferent de care! Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Mai 30, 2006 Partajează Postat Mai 30, 2006 dar P Audio pentru subwoofere nu am gasit. de aceea am optat pentu Magnat-urile acestea, din necesitate, nu ca-mi plac mie cum arata :weedman: am de ales intre E10-150S si aceste Magnat-uri .... Link spre comentariu
VTP Postat Mai 30, 2006 Partajează Postat Mai 30, 2006 dar P Audio pentru subwoofere nu am gasit. de aceea am optat pentu Magnat-urile acestea, din necesitate, nu ca-mi plac mie cum arata :weedman: am de ales intre E10-150S si aceste Magnat-uri ....seria Bad Guys. Am lucrat cu BG8K, ba l-am utilizat in incinta pe 2 cai, desi cade repede, dar a iesit ceva placut. Vorbeste cu DjDNA Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Mai 30, 2006 Partajează Postat Mai 30, 2006 desi cade repede tradu-mi pe limba mea, cum adica cade repede ? Link spre comentariu
VTP Postat Mai 30, 2006 Partajează Postat Mai 30, 2006 desi cade repede tradu-mi pe limba mea, cum adica cade repede ? nu merge peste 800 - 1.000 Hz! Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Mai 30, 2006 Partajează Postat Mai 30, 2006 e numai bun pentru bass, nu-i asa ? unde il pot gasi ? sa vad niste carcteristici si un pret? mc de ajutor VTP Link spre comentariu
LUCI Postat Mai 30, 2006 Partajează Postat Mai 30, 2006 Poate o fi VTP un dumnezeu al incintelor dar fiecare cu gusturile lui cu subarmonici sau fara.Nu e cazul meu dar cunosc pe multi.VTP nu am vrut sa te supar sau ceva era doar o remarca :smt006 Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Mai 31, 2006 Partajează Postat Mai 31, 2006 Asta e versiunea finala de 90x90x34 cm - recomandata pentru subwoofere de 10". Camerele au volumele de 31.7 L (cea inchisa) si 22.2 L (cea deschisa). Enjoy it ! Link spre comentariu
VTP Postat Mai 31, 2006 Partajează Postat Mai 31, 2006 Poate o fi VTP un dumnezeu al incintelor dar fiecare cu gusturile lui cu subarmonici sau fara.Nu e cazul meu dar cunosc pe multi.VTP nu am vrut sa te supar sau ceva era doar o remarca :smt006Totul e o problema de educatie, care altereaza gusturile naturale prin lipsa sau orientare gresita! Ce rost are sa vorbesti de hi - fi daca asculti o muzica ce nu are nimic cu originalul? E o contrazicere cu notiunea de hi - fi! Acum 20 - 30 de ani, si mai mult, multi ascultau cu reglajul de ton dat la maximum + loudness-ul si se suparau cand erau numiti marlani fara educatie! Desigur ca fiecare poate face ce vrea, dar un pic de autoeducatie isi poate face oricine mergand din cand in cand la un concert , indiferent daca acesta este simfonic, de muzica de camera, jazz sau muzica usoara! Urechea se formeaza! Pana atunci insa e bine sa nu ne apropiem de hi - fi! Macar din respect ptr. notiune! Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Mai 31, 2006 Partajează Postat Mai 31, 2006 VTP, nu toata lumea isi permite luxul se se autoeduce, fara suparare, dar asta nu inseamna ca nu ai nevoie de un sistem complet doar pentru ca tu , sau orice altcineva, asculti doar vioara (de ex. unde bass nu cred ca este). Ideea e ca unii indivizi doresc sa duca unele lucruri la extrem, ca o fi bine ca o fi rau, asta nu o judec eu, si e bine ca , daca pentru aceste gusturi excentrice exista o solutie, sa facem cunoscute "descoperirile" din acest domeniu. Nu tin partea nimanui, dar ... eu vreau bass jos si puternic, nu neaparat cel intentionat de artist, si asta am de gand sa obtin cu costuri mici. Daca am vre-o sansa ... sper ca da :yawinkle: o seara placuta :partyman: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum