Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce s-a intamplat ? 110 la 220 din greseala


Vizitator lukifoss

Postări Recomandate

Vizitator lukifoss

Salut,Un prieten mi-a adus un dockstation din SUA, am cumparat un adaptor si l-am bagat in priza. Rezultatul a fost ca ceasul radioului s-a aprins dar cand am apasat butonul "ON" s-a stins (fara miros sau fum),nu se mai alimenteaza..L-am desfacut dar nu am gasit nicio siguranta..apoi am vazut pe alimentator : Input AC 100-127V~4,8A, 47-63Hz Output DC : 175W 12V 14,2A 5Vsb-1A.Presupun ca trebuia sa am si un transformator? De asemenea am o consola XBOX tot din SUA pe care as vrea sa o folosesc,cum procedez?Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • mircea888

    3

  • Ticu

    3

  • adrianvmx

    2

  • Marian

    1

Top autori în acest subiect

Nu e bine deloc daca ai bagat la 220, clar s-a stricat ceva, nu trebuie neaparat sa iasa fum ca sa nu mai mearga. Mergi la cineva care se pricepe, atelier de reparatii sau un electronist.La consola trebuie un transformator (sau auto-traf) care sa scoata 110V. Ce consum scrie pe Xbox ? Dupa asta dimensionezi traful.

Link spre comentariu

Deci numai pentru dockstation (175 Watt) iti trebuie un transformator de la 230V la 120V, cu puterea 175W sau mai mare.Povestea se repeta pentru XBOX, la care trebuie sa cauti pe eticheta sau in prospect puterea consumata de la retea (W).Daca vrei sa folosesti simultan dockstation si XBOX-ul (x Watt) transformatorul trebuie sa aiba puterea minima (175 + x) Watt.

Link spre comentariu

Adaptorul de Xbox poate livra 175W dar consuma mai mult (randament-ul e de vina) deci trebuie un trafo de 250W (daca presupunem un randament de 70%, sigur are ceva mai mult dar e mai bine sa nu fie subdimensionat traful).Aceeasi chestie e si la docking station, consuma mai mult decat scoate...Cel mai bine apelezi la un atelier de bobinaj sa-ti faca un transformator 220:110 / 500W daca vrei sa le duca pe amandoua. Apoi un electronist sau electrician priceput sa-ti lege traful la retea si in secundarul acestuia sa-ti puna niste prize pe care sa ai 110V.

Link spre comentariu

Totusi, citind din nou postarea, am o nedumerire:Cele doua aparate au doua "alimentatoare" separate, care din tensiunea retelei "fabrica" tensiuni joase ?Ar rezulta: primul 12V/14,2A si 5Vstabilizat/1A; al doilea 12V/14,2A.Dintre acestea, primul s-a ars ?Se doreste inlocuirea lor pentru ca sunt pe 120V, sau se doreste procurarea unui transformator 230V/120V care sa permita folosirea alimentatoarelor originale ?

Link spre comentariu
Vizitator lukifoss

Radioul mi-a facut problema iar acum ca m-am uitat mai bine consuma 16W la60Hz cu 120VPrefer sa folosesc alimentatoarele originale si pentru asta imi trebuie un transformator am inteles..nu vreau sa le folosesc concomitent deci nu imi trebuie un 500W.Acum si nedumerirea mea, stecherul e in format specific priza SUA,cum trebuie sa procedez?

Link spre comentariu

Pana sa ajungi la stecher iti trebuie un transformator. Poti cumpara un adaptor de stecher, sau poate gasesti niste prize tot formatul ala ca sa lasi stecherul original la aparate si astfel nu o sa le mai bage nimeni aiurea in priza. Nu cred ca o sa-ti mai mearga docking station-ul, cauta mai intai sa-l repari la cineva...

Link spre comentariu

@lukifoss achizitionand ( sau construind ) alimentatoare noi care sa functioneze la reteaua noastra sunt destul de sigur ca ar rezulta intr-un cost mai scazut decat achizitionarea unui traf 230/120 la minim 500W care poate fi destul de scump.

Link spre comentariu

..apoi am vazut pe alimentator : Input AC 100-127V~4,8A, 47-63Hz Output DC : 175W 12V 14,2A 5Vsb-1A.

Ai grija, iesirea asta de 12V la 14,2A plus 5V stabilizat la 1A inseamna o putere de circa 175W; e corecta eticheta.
Link spre comentariu

... se găsesc alimentatoare în comutație cu puterile necesare, nu mai rămâne decât să te asiguri că au dimensiunile necesare, găurile de fixare sunt la locul lor, și mufele sunt corecte, și ieși mai ieftin decât cu traful ăla...unde mai pui că trebuie să mai și repari alimentatorul dockingului...

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Am o sursa asemanatoare conectata la 220 de volti si cu varistorul de 127volti busit in interior .Nu a incercat nimeni sa modifice tensiunea lor de alimentare!? ca circuite foloseste TSM1001DLM si DNP005cel din urma in capsula dip8, comutatorul este K3797 .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări