PL500 Postat Noiembrie 14, 2012 Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 Buna seara !Am remarcat ca infasurarea S3 (pt.8Ω) nu mai are acelasi diametru ca la celelalte sectiuni ale secundarului (0.85 fata de 0.95mm).Exista vreun motiv referitor la modul de functionare sau pur si simplu, pt. acea sectiune de bobinaj nu mai era necesar un diametru la fel de mare ? Link spre comentariu
TESSLA Postat Noiembrie 14, 2012 Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 Pai daca o sa creasca impedanta sarcinii, o sa scada intensitatea si cred ca de asta se recomanda un diametru mai mic. Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 14, 2012 Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 Buna seara !Am remarcat ca infasurarea S3 (pt.8Ω) nu mai are acelasi diametru ca la celelalte sectiuni ale secundarului (0.85 fata de 0.95mm).Exista vreun motiv referitor la modul de functionare sau pur si simplu, pt. acea sectiune de bobinaj nu mai era necesar un diametru la fel de mare ? Exact,ati intuit bine,este diametrul suficient pentru o sarcina de 8 ohmi.Bineinteles ca asta-i propunerea mea pentru un astfel de OT,dar fiecare il poate realiza cum doreste saucum crede ca este mai bine.P.S puteti utiliza un diametru de sarma pentru secundarul de 4ohmi de 1.0mm si in continuare pentru 8ohmicu un diametru de 0.9mm pentru ca eu nu am incarcat carcasa la maxim,daca bobinajul este foarte bine stransputeti utiliza si diametrele de mai sus. Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 14, 2012 Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 Detin niste miezuri C+C core nemtesti de pe vremea fostei RFG care au sectiunea pe un C de cca 8,4cmp.Daca doresc sa fac doua bobine pe cele 2 brate ale U-lui cum le bobinez ?Nr de spire ramane acelasi si le distribui egal pe cele doua carcase ? In principiu DA,miezurile de care vb. au sectiunea echivalenta in E+I de 16cm*2,deci ar merge asa cum propuneti dv.,insa recomand ca secundarele,pastrand numarul de spire dar cu un diametru mai mic al sarmei sa le realizati cate doua perechi pe ambele carcase ca mai apoi sa le legati in paralel,eu asa as facea,asa o sa aveti o distributie perfecta a secundarului pe liniile de camp,deci un randament mai bun. Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 14, 2012 Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 Miezurile in cauza sunt recuperate de pe trafo de retea din vechile TV-uri nemtesti Grundig GSC600, GSC700. A testat cineva calitatile acestor miezuri ? Miezuri excelente,cautati pe forum si o sa gasiti unde eu am recomandat aceste tipuri de miezuri cu foarte mult timp in urma,au peste 1.5T asa ca.... Link spre comentariu
PL500 Postat Noiembrie 14, 2012 Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 Pt. dl Lazaroiu: profit de discutia despre miezurile C-core recuperate.Intr-unul din posturile dvs., foarte probabil in cadrul discutiilor despre OT,ati spus ca aceste miezuri trebuiesc regenerate sau remagnetizate (sediscuta despre traf.-urile recuperate din TV Temp) si faceati trimiterela o explicatie dintr-un post anterior. Credeti-ma de cate ori am avut timp am cautat si am citit posturile dvs. in cautarea acestui subiect(cred ca sute de posturi - nu regret pt. ca am gasit lucruri la fel de interesante), insa nu am reusit sa gasesc discutia respectiva.Cum se realizeaza acea regenerare a miezurilor vechi ? Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 14, 2012 Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 Pt. dl Lazaroiu: profit de discutia despre miezurile C-core recuperate. Intr-unul din posturile dvs., foarte probabil in cadrul discutiilor despre OT, ati spus ca aceste miezuri trebuiesc regenerate sau remagnetizate (se discuta despre traf.-urile recuperate din TV Temp) si faceati trimitere la o explicatie dintr-un post anterior. Credeti-ma de cate ori am avut timp am cautat si am citit posturile dvs. in cautarea acestui subiect (cred ca sute de posturi - nu regret pt. ca am gasit lucruri la fel de interesante), insa nu am reusit sa gasesc discutia respectiva. Cum se realizeaza acea regenerare a miezurilor vechi ? Nu este vb. de regenerare poate de o reorientare,reasezare... sau cam asa ceva,nu stiu exact care-i denumirea... e mult de povestit,eu am gasit intr-o revista RADIO-URSS,asta cu ani in urma iar procedeul respectiv mi-a fost de un mare ajutor,acum sunt la serviciu si peste putin timp trebuie sa plec spre casa asa ca o sa va trimit un MP,sau poate o sa vb. la un telefon. P.S acest procedeu este valabil NUMAI pentru miezurile rusesti. Link spre comentariu
gheo23 Postat Noiembrie 15, 2012 Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 D-le Lazaroiu , am urmarit(fara sensul peiorativ al cuvantului !) multe dintre postarile dv. si toate , dar toate , fara exceptie au fost la obiect si ...obiective . Impartasiti-ne si noua , celorlalti , cum au facut si rusii din revista citata , cum e cu miezurile C "reabilitate" . Nu de alta , dar dupa cum mi-ati recomandat eu am folosit asa ceva intr-un amplificator cu GU29 iar rezultatele au fost peste asteptari. Transformatorul de iesire nu e chiar o enigma dar ceea ce lipseste din documentatia oricarui transformator (care e o "trecere" de banda larga ) este modul geometric de realizare si parametrii de calitate ai miezului(permeabilitate , histerezis). Este un subiect cel putin interesant. Link spre comentariu
TESSLA Postat Noiembrie 15, 2012 Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 Si eu as fi interesat de aceasta "reorientare" de care spune domnul Lazaroiu intrucat am realizat un amplificator cu G-807 la care am folosit doar trafuri C + C, atat pentru iesire cat si pentru alimentare....si is curios despre metoda de care spune dansul. Link spre comentariu
simson Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Doresc sa construiesc un PP cu PL84 echiv. EL86.Rog pe d-nu Valderama, cand are timp,sa traseze dreapta de sarcina ptr. Ra=2,7-2,8k Ua=270v si Ug2=200V.Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Cam aşa arată pentru aprox. 25W anod-anod(EL86-PP , Ua=230V ia_0=20-25mA/tub ,-Ugc_0=22V aprox).PL84 cu greu suportă tensiune mare la anod respectiv g2 din aceste raţiuni trebuie mers cu circa 220-230Vcc tensiune anodică etaj-final... Link spre comentariu
simson Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Multumesc ptr.promptitudine.Ceva asemanator mi-a iesit si mie insa ma retinea faptul ca dreapta de sarcina intersecteaza serios curba de disipatie in doua puncte.Eram in dilema daca merge si asa ,probabil in regim dinamic da. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Static disipaţia la anod este în jur de 6W/tub ,dinamic disipaţia la anod(average/medie) nu depăşeşte 12W/tub. Link spre comentariu
vlad1980 Postat Martie 22, 2013 Partajează Postat Martie 22, 2013 Bobineaza cineva OT-uri conta cost? Multumesc, Vlad Link spre comentariu
TESSLA Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Ce impedanta ar trebui sa aiba traful acestui amplificator? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum