Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

5V pusi pe pinul configurat ca iesire al unui procesor

Vizitator beamrider

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

2

• vcdec

1

• 10vid

1

• picolo

1

Top autori în acest subiect

uC-ul nu genereaza cei 5v la iesire, el pur si simplu este un intrerupator care face legatura intre iesire si cei 5v ai sursei.Deci daca consideram uC-ul un simplu fir tras de la 5v, iar apoi mai tragem un fir tot de la acei 5v ai sursei, capetele firelor fiind legate impreuna la sursa, urmeaza ca firele devin un singur fir, mai lung. Iar noi stim ca tensiunea masurata la capetele oricarui fir nu poate fi decat 0v.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator Iwly

consulta datasheetul la partea Electrical characteristics. In principiu, apare conflict de potentiale si se prajeste, niciodata nu se conecteaza la un pin de iesire al unui circuit digital o tensiune. Pe iesiri pui doar sarcini sau le lasi in aer.

Link spre comentariu

chiar daca se contrazice cu teoria eu pot spune ca nu e o regula perfect valabil. am conectat 5V la iesirea in 0 logic a unui microcontroler PIC si pinul respectiv nu a patit nimic. ar mai fi de adaugat ca sursa de alimentare se limita la 200mA si ca "scurtul" a durat maxim 1s.

Link spre comentariu

chiar daca se contrazice cu teoria eu pot spune ca nu e o regula perfect valabil. am conectat 5V la iesirea in 0 logic a unui microcontroler PIC si pinul respectiv nu a patit nimic. ar mai fi de adaugat ca sursa de alimentare se limita la 200mA si ca "scurtul" a durat maxim 1s.

Daca tot ai posibilitatea de a limita la 200mA si de a masura perioade de "maxim 1s" (cam cat? 1 uS ,999ms?) ai avut si curiozitatea de a pune un ampermetru pe circuitul realizat de tine? Sunt curios cat indica in perioada de "scurt".
Link spre comentariu

nu am masurat timpul dar cat poate dura o scurta apasare de buton? sigur sub 1 secunda. nu am afirmat ca am masurat timpul si nici ca perioada a fost de "fix 999ms"

am masurat "scurtul" pentru fiecare pin al portului B de lamcu 16F877A si avem asa:

RB0 .. RB5 = 66mA

RB6 si RB7 = 48mA

(pic + icd + 7805) + glcd + "scurt"= 71mA +39mA + 66mA = 176mA =/= 200mA

acum am tinut apasat butonul fix 1725.(3)ms :ras:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări