adrianstoica10 Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Salutare, am si eu o intrebare. Ma uitam pe net si dau de un video cu unul care realizase o sursa constanta de curent. Intrebarea mea nu este ce face aceasta, este la CE SE FOLOSESTE. Sursa de tensiune stiu la ce foloseste, dar asta Link spre comentariu
Ticu Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Este "sursa de curent constant", nu "sursa constanta...". Sursa de curent constant asigura acelasi curent prin sarcina, indiferent de valoarea acesteia (excluzand totusi cazurile apropiate de zero si infinit).Exemple de aplicatii ale sursei de curent constant:- Alimentarea unor dispozitive semiconductoare (LED-uri, diode Zener) la care curba caracteristica I functie de V, in portiunea care ne intereseaza, este apropiata de verticala. Mentinerea punctului de functionare se face prin stabilizarea curentului prin dispozitiv.- Incarcare acumulatori, electroliza si depunere/corodare electrochimica, unde efectele depind de curentul ce trece prin electrolit.- Circuite integratoare, unde incarcarea unui condensator sub curent constant face ca sarcina stocata sa fie proportionala cu timpul de incarcare.- Alimentarea unei marci tensometrice (la care rezistenta depinde de deformarea marcii); sub curent constant, tensiunea de la borne este proportionala cu deformarea. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Ca si o completare la cele spuse de @Ticu as adauga faptul ca sursa de curent constant protejeaza elementele active/pasive dinaintea ei la scurt devreme ce scurtcircuitand iesirea unei surse in comutatie curentul va fi limitat la valoarea prestabilita astfel incat disipatia va fi in limite tolerabile pentru orice element dinaintea acelui scurt. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum