Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reductie debit hidrofor

Florin31

Postări Recomandate

Salut de curand am facut singur un put la adancimea de 12 M cu diametrulde 50 mm apa este la are cam 8 m de apa am facut caminul pentru hidrofor cam 2.5M in pamant apa este foarte aproape de fundul caminului acolo jos e o diferenta mica cam 50cm....Am un hidrofor nemtesc de 600W debit 3600l/h racordarile tevilor de aspiratie de 1(tol) si iesirea tot asa. Imi este oarecum ca nu am debit suficient in put pentru acel hidrofor, cum as putea sa ii reduc din debit ?Ar merge ca teava de la sorb pana la hidrofor sa o pun mai mica? adica de la 1 tol pana la o jumatate ? sau invatati-ma voi alte metode cum as putea sa reduc debitul hidroforului in asa fel incat sa nu raman fara apa in put. Va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gcom61

2

• Florin31

2

• keenox

1

• doru3160

1

Top autori în acest subiect

La orice pompa centrifuga(si cazul pompei tale) nu se stranguleaza aspiratia,ci refularea.Cu alte cuvinte,pe refulare se poate monta un robinet ,din care se poate regla debitul pompei(hidroforului ,in cazul tau).Pompele centrifuge pot functiona cu refularea inchisa fara a se distruge,cateva ore,practic pana cand lichidul vehiculat incepe sa se incalzeasca.

Link spre comentariu

OK am inteles. am pus asa problema fiindca asa am vazut la cineva un hidrofor cu reductie pe aspirare si deasta am pus si eu asa problema insa asa fac pun pe iesire un robinet sa pot regla debitul de apa.Multumesc mult pentru raspuns

Link spre comentariu

In afara de investitie,pompa are randament(optim) pe o plaja mica de variatie de turatie,de asta cel mai bine asa cum s-a mai spus,se poate face droselizare pe iesire(niciodata pe intrare),si poti varia debitul cat iti place in plaja mult mai larga decat ai obtine cu un convertizor de frecventa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări