costi002 Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Buna ziua, Va prezint, un mic proiect inceput mai demult si 99% finalizat. Este vorba de un voltampermetru ce va echipa o sursa de 30V/3A. O carcteristica deosebita al acestuia, ar fi faptul ca un 16f88 poate conduce 8 digiti (2x4) cu doar 13 porturi I/O. Softul este facut in C, e al doilea pt mine , multumita lui RoGeorge si Liviu M care m-a ajuta sa invat programarea uC cu ajutorul C-ului. Cap scala pentru tensiune este 40.92 V/ la 5V intare, rezolutie de 40mV, cap scala curent este 10.23 A/la 5V intare si rezolutie de 10mA. La masurarea tensiunii se poate aplica doar un divizor rezistiv, iar pentru curent este necesara o ampificare a tensiunii de pe sunt. voltmetru in c.txt schema.pdf Link spre comentariu
glide Postat Decembrie 23, 2012 Partajează Postat Decembrie 23, 2012 Foarte utila realizarea daca tin cont ca am deja un voltmetru+ampermetru realizat cu 2x7107 care e foarte bun convertor A/D doar ca pt o sursa reglabila 0-30V nu prea e datorita faptului ca scala pentru volti este 0-2V, 0-20V sau 0-200V (in cazul meu am optat pt un comutator ce scoate punctul si schimba rezistenta din divizor pt a putea trece de pe scala de 20 pe aia de 200 cand vreau un reglaj mai mare de 20V). Acesta realizat de tine se incadreaza numai bine avand in vedere ca e 0-40V. 1. Afisajele sut catod sau anod comun? 2. J3 intrare care si ce-s pini aia 4?3. J7 si J6 ce fac?Ai putea atasa schema in eagle (*.sch) pentru ca i-ar ajuta pe multi la proiectarea unui cablaj dupa cerintele proprii.Iar o a doua chestie ar fi daca nu se poate atasa un *.hex pt a nu mai compila din C.Un filmulet cu montajul in functiune ar fi bun pentru a ne facem o idee cat de cursiv se misca.Multumim si la mai multe montaje utile. Link spre comentariu
glide Postat Decembrie 24, 2012 Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Mai jos atasez schema electrica pt cine vrea sa faca cablajul si nu are timp de stat la facut schema electrica. Eu incerc o tentativa de cablaj dar va dura ceva vreme pt ca vreau cat mai putine sarmulite si sa fie cat mai compact. Am atasat inceputul de cablaj dar dupa cum am spus mai este de munca la el. Link spre comentariu
costi002 Postat Decembrie 25, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2012 1. afisaj catod comun2. J3 intrare care si ce-s pini aia 4? - acolo sunt 5V, GND, intarea pentru V si intrare pentru A (mav 5V). 3. J7 si J6 ce fac? - se scot cand se face programarea ICSP Link spre comentariu
glide Postat Decembrie 25, 2012 Partajează Postat Decembrie 25, 2012 Cablajul are aproximativ 4x11cm ceea ce nu e rau pt un volt/ampermetru, doar ca nu-i complet daca se tine cont ca nu are inclus divizorul (volti) / amplificatorul (amperi) si partea de 5V. Poate vor aparea colegi cu o schema de amplificator foarte compact pt partea de ampermetru avand in vedere ca divizorul se realizeaza cu doua rezistente.Nu am inclus in cablaj slotul de programare nici partea cu jumperi pt ca mi se pare mai usor de programat in programator dupa care montat intr-un soclu pe cablaj.Pini aia de intrare am priceput eu doar ca cei doi pt V si A nu stiam care si cum sunt.Spor la lipit ! volt amper.pdf Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Decembrie 25, 2012 Partajează Postat Decembrie 25, 2012 si un pret informativ pentru cablaj?as fi interesat de unu dar sa aibe inclusa si partea de divizare pe cablaj multe suceese Link spre comentariu
glide Postat Decembrie 25, 2012 Partajează Postat Decembrie 25, 2012 Atasez si cablajul cu divizor sper ca volti sa fie pe pinul 18 (PIC16F88). Divizorul e format dintr-o rezistenta de 47k si una de 6k8 avand la intrare 40.92V vom avea la iesire 5.172V e cel mai aproape cred eu. volt amper cu divizor.pdf Link spre comentariu
bercioiu Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 A testat cineva varianta asta (ultima cu divizorul inclus) de cablaj? Vreau sa fac si eu unul si imi convine sa iau unul "gata testat".Va multumesc! Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 cu ce se pot inlocui afisoarele alea led?ca eu nu prea gasesc acel model si unde-l gasesc este destul de scump transportul pana la mine :cry: Link spre comentariu
bercioiu Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 Pai, banuiesc ca se pot inlocui cu orice display multiplexat cu catod comun sau daca redesenati partea aia de cablaj se pot folosi digiti separati. Acesta este un exemplu. Vad ca este stoc zero si oricum este cam scump, dar ca si exemplu de cod... Link spre comentariu
validae Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 pop_ady44 ,am pe acasa niste afisoare ca cele de mai sus, daca te intereseaza, da-mi MP . Prin posta transportul de la mine nu ar costa mai mult de 5-6 lei. Acuma, nu mai stiu daca-s cu anod sau catod comun, o sa verific diseara. Scuze pentru Offtopic! Link spre comentariu
costyy86 Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 Ce precizie are acest V-A?....stiu ca de obicei este cam problema cu MC-urile nefiind intrarile ADC liniare precum sustin producatori, cel putin la Atmel.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum