Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Instalatie electrica 380v help pls

Vizitator Clodyyy

Postări Recomandate

Vizitator Clodyyy

Salut, am de gand sa fac o mica instalatie electrica la 380v, pentru o croitorie, ma gandeam sa fac eu instalatia fara sa o leg la tablou si pt asta sa chem un electrician astfel sa economisesc niste bani, ce sfaturi imi puteti da?la ce sa fiu atent?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• asyx

2

• Relav

1

• costi002

1

• H Robert

1

Top autori în acest subiect

Nimeni nu iti va da nici un sfat pana nu vi cu detalii (de unde iei 380V, ce vrei sa alimentezi, cat consuma fiecare aparat, ce cunostinte aveti in domeniu electro,s.a.). Daca nu ati mai facut niciodata o instalatie, lasati un electrician priceput sa v-o faca.

Link spre comentariu
Vizitator Clodyyy

ideea e in felul urmator, am 380 in tablou in casa, iar de acolo vreau sa trag intr-o camera alaturata o instalatie care sa mi suporte cam -7-10 mii de w, imi trebuie pentru instalatia asta alte sigurante si alt tablou sau pot merge pe siguranta principala?Am nevoie cam de 6-8 prize, ce fel de cablu imi recomandati sa folosesc? ce fel de prize? si credeti ca e mai bine am inteles ca se poate face instalatie cu 2 impamantari?are vreun rost?

Link spre comentariu

Trebuie sa faci un tablou in care o sa ai mai multe intreruptoare automate, trebuie sa faci mai multe circuite( nu ne-ai spus ce consumatori ai), de la acel tablo mergi spre intreruptorul general, da si tu niste detalii putere tensiune, daca vrei sa faci si circuite monofazice. Pe monofazic sunt 7,360KW la trifazic ar fi cam 12,800kw, ce intreruptor general ai ?

Link spre comentariu

Sa nu uitati ca si contoarul dvs este pentru puterea instala si declarata actualmente, daca doriti sa o suplimentati sa nu depasiti specificatiile care sint inscrise pe contoarul dvs. Cum au scris si antepostatorii mei sig generale sint de? .......... APS: nu s-a specificat daca consumatorii sint trifazati sau nono , e foarte important si acest lucru.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Mare ATENTIE ! la instalatia de alimentare si iluminat la croitorie .Neaparat la toate masinile de lucru PAMINTARE (atit pentru siguranta lucratorului la o eventuala deteriorare a izolatiei de la motor) cit si pentru descarcarea sarcini electrostatice ce apare la transporul materialului ce urmeaza prelucrat( cusut,festonat, etc.)De regula instalatia de la croitorie este suspendat( aeriana) si se axeaza intre masini!Puteti folosii bara de interior( ce are prize si stechere cu protectie in interiorul stecherului) Atunci partea de protectii din tabloul general find mai restinsa.In mod normal fiecare consumator ar fi indicat sa posede protectia lui( astfel indularizarea) defectului nu va afecta si alt consumator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări