Vizitator LIVYO Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Cu respectVa solicit cu o problema de depanare la TV PLATINUM model 21GB63N,aceasta consta in lipsa semnalului iesire din jungle pe RGB,mai precis,pe R si B nu sunt tensiuni comanda iesire procesor, ca efect,imaginea este pe fundal alb si prezinta cursa inversa dar cu sonor,am verificat tubul si este ok,tensiunile din test point de pe placa sunt in regula,am dezlipit firele R si B ce fac legatura de la procesor cu placa video si imaginea a revenit la cea initiala,adica fara semnal in selector(cu purici),banuiesc ca procesorul ar putea fi defect pe partea video :'(,nu stiu daca pot intra in menu service deoarece nu mai am telecomanda originala,asta o spun in cazul in care,ma gandesc,este necesar acesarea acestui menu service si a restabili valorile tensiunilor iesire pe RGB(daca este posibil asta,nu cunosc exact,este doar o idee),procesorul este TDA 9345 PS/N3/3,daca puteti sa ma ajutati. Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Adica cu comanda RGB de la jungla la placa TK desfacuta ai purici pe ecran?eu nu cred asta niciodata.Numai daca Tvul ala este fermecat. Pai fara comenzi la finalii video cum sa ai imagine? Link spre comentariu
Vizitator LIVYO Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Sal dan codpai...treburile se petrec cam asa:pe out RGB din jungle am semnal doar pe G,pe R si B sunt puse in scurt,efectul fiind cel prezentat mai sus,in momentul in care am suprimat firele de legatura pe R si B semnal din jungle spre placa TK,efectul de imagine alburie cu cursa inversa a disparut fiind prezenta imaginea normala,adica rastru fara semnal,ce e drept am mai dezlipit o rezistenta de 0,5w de pe placa TK(nu stiu acum care era mai exact,trebuie sa ma uit in TV) ,dar totusi lipsa semnalului din jungle este cauza principala,si nu stiu ce sa consider,este CI jungle defect???? Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Eu as schimba si dumpul prima data.Ce procesor are exact? Link spre comentariu
Vizitator LIVYO Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 procesorul este TDA 9345 PS/N3/3,consideri ca trebuie schimbat dumpul??Si mie mi-e ciudat ca iesirile sunt puse in scurt,chiar nu vad din ce cauza sa se intample asta,a crapat instantaneu pe parte video,ma intreb????? Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Adica ai scurt intre pinii de iesire pe R si B ai TDA9345 (cu pinii in aer) ? Link spre comentariu
Vizitator LIVYO Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Nu este scurt intre pini,pur si simplu nu am semnal pe iesire R si B,nu am deconectat pinii procesorului,masuratorile au fost facute direct pe pinii rocesorului si numai pe G am semnal,deconectarea nu am facut decat la firele R si B ce pleaca din portul apropiat procesorului,respectiv cele ce pleaca catre placa TK,imi recomanzi sa fac o masuratoare si cu pinii proc deconectati de pe cablaj? Link spre comentariu
ionel sm Postat Iulie 31, 2015 Partajează Postat Iulie 31, 2015 La un astfel de tv am schimbat trafo linii cu altul universal si am imaginea mai intinsa pe verticala.Cum intru in meniu service si ce telecomanda merge la el? Link spre comentariu
dan-a2 Postat Iulie 31, 2015 Partajează Postat Iulie 31, 2015 Incercati cu >> meniu > 6 >4> 8>3 !! Spuneti ce procesor are (inclusiv terminatia ) !! Link spre comentariu
ionel sm Postat Iulie 31, 2015 Partajează Postat Iulie 31, 2015 TDA9345PS/N3/3 .Nu merge cu meniu > 6 >4> 8>3 Link spre comentariu
ionel sm Postat Iulie 31, 2015 Partajează Postat Iulie 31, 2015 (editat) Am reusit sa intru in service.Este sasiu ETE2.Se reduce sonorul la minim,se apasa mute la telecomanda si MENU de pe panoul frontal tv.Am reusit sa reglez dimensiunea pe verticala.Acum nu stiu daca se poate strange imaginea pe orizontala si cum. Cand am montat trafo universal l-am legat la 124v nu la 110v.Acest sasiu se alimenteaza inalta cu 117v.Sa fie asta cauza? Editat Iulie 31, 2015 de ionel1959 Link spre comentariu
BUGHIU Postat Iulie 31, 2015 Partajează Postat Iulie 31, 2015 Sal dan codpai...treburile se petrec cam asa:pe out RGB din jungle am semnal doar pe G,pe R si B sunt puse in scurt,efectul fiind cel prezentat mai sus,in momentul in care am suprimat firele de legatura pe R si B semnal din jungle spre placa TK,efectul de imagine alburie cu cursa inversa a disparut fiind prezenta imaginea normala,adica rastru fara semnal,ce e drept am mai dezlipit o rezistenta de 0,5w de pe placa TK(nu stiu acum care era mai exact,trebuie sa ma uit in TV) ,dar totusi lipsa semnalului din jungle este cauza principala,si nu stiu ce sa consider,este CI jungle defect???? Nu aveti trei diode la masa pe iesirile RGB?!?! Decuplati katozi R si B de la tub sa vedeti apar ''pureci'' ....Ati spus ca ati verificat tubul!! Cum?!?! Care rezistenta de 0,5w ati dezlipit de pe placa tk?!?! Link spre comentariu
ionel sm Postat Iulie 31, 2015 Partajează Postat Iulie 31, 2015 @ BUGHIU dvs ati raspuns la o postare din 2012.Eu cred ca de atunci s-a rezolvat deja defectul . Link spre comentariu
BUGHIU Postat Iulie 31, 2015 Partajează Postat Iulie 31, 2015 @ BUGHIU dvs ati raspuns la o postare din 2012.Eu cred ca de atunci s-a rezolvat deja defectul . Mda,sper si eu..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum