Vizitator elenaelena Postat Mai 28, 2006 Partajează Postat Mai 28, 2006 Va rog sa ma ajutati cu o initializare a porturilor A si E astfel incat pentru 5 V sa detecteze 1 logic si pentru 0 V sa detecteze 0 logic. Ca mediu de programare folosesc MikroC. Mii de multumiri Link spre comentariu
Vizitator elenaelena Postat Mai 28, 2006 Partajează Postat Mai 28, 2006 am uitat sa precizez ce era mai important: ca lucrez cu un PIC 16f877 Link spre comentariu
cirip Postat Mai 28, 2006 Partajează Postat Mai 28, 2006 Cred ca este important de precizat daca este F877 sau F877A. Am sa presupun ca este 877A, ptr ca cele fara A nu se mai fabrica.Inteleg ca vrei sa le configurezi ca intrari.Ptr portul A:TRISA=0xCF ;toate bufferele sunt intrariADCON1=0x06 ;Portul A este digital, nu analogicCMCON=0x07 ;Portul A este digitalDetalii in foaia de catalog la capitolul 4.1Ptr portul E:TRISE=0x03 ;toate buferele sunt intrariADCON1=0x06 ;Portul E este digital, nu analogicSper ca nu mi-a scapat nimic. :)Daca tot nu merge, posteaza aici cum configurezi si ce nu face.Cirip Link spre comentariu
Vizitator elenaelena Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 ms mult cirip, a mers perfect ce mi-ai recomandat tu, insa fara sa fetez registrul CMCON Link spre comentariu
Vizitator elenaelena Postat Iunie 11, 2006 Partajează Postat Iunie 11, 2006 pana la urma configurarea corecta este: pentru portul A: TRISA=0x3F;ADCON1=0x06;pentru portul E: TRISE=0x07;ADCON1=0x06; Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum