Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

GU50 trioda

300B SE

Postări Recomandate

Cred ca am uitat sa precizaz inca de la inceput : voi folosi pentru cele doua trafo out si trafo alimentare anodica tole de tipul E20 ( cu fereastra normala si tola clasica , nu cu particule de siliciu orientate , din pacate ) si o carcasa de 24 cm patrati , cu toate accesoriile ( prezoane , saibe izolatoare , piulite , capace " originale " etc ) pe care le-am achizitionat din Italia de la Don Gabriele mai demult...Am facut un calculul preliminar cu izolatie etc si incape sarma CUEm de 0.55 pentru primar , 4 sectiuni de primar pe strat , in total 8 sectiuni de primar pe doua straturi si un strat pentru un singur secundar . Sarma pentru secundar va fi mai groasa decat se obisnuieste pe la noi...asta e , dupa posibilitati . Nu imi fac 100 de amplificatoare SE ...este suficient unul singur . Dar bun .Nu uitati ca raportul de transformare este foarte mic ( 10.7 adica radical din raportul impedantelor 917 ohmi in primar si 8 ohmi in secundar ) , si reprezinta un mare avantaj al acestei scheme !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 175
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

41

• simson

18

• THOMAS

11

• 300B SE

11

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator viobio

Nu e prea exagerat? Cu patru galeti nu se micsoreaza spatiul de bobinaj prea mult ?

A mai bobinat un traf pentru el84 se,avea n primare si secundare,sunetul a fost un mare fisssssss,traful pt gu50 trebuie sa aibe doua primare inseriate si secundarul bobinat intre ele,eu asa bobinez,asa am obtinut cel mai bun cuplaj ,implicit cel mai bun randament
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Tub de 10 leiSoclu de 25 leiTrafo alimentare 200 leiComponente de 300 leiTrafo Out de 550 lei<<<<< icon_jook Restul inca circa 100 lei icon_jook vreo luna de nervi si ideei bune/proaste si pana la urma vinzi tot si faci un amplificator cu 4xEL84 :ras:Eu am obtinut 13W clari din tubul asta...si atat.

Si unde e pasiunea? Unde e dorinta de a experimenta?Daca e sa ne luam dupa cele de mai sus atunci e simplu:Cumparam un aplificator cu lampi gata construit de la chinezi si pana la cele ale lui Viobio sau mai scumpe - dupa buget!Si am terminat-o cu "electronica'" "sau cu "lipitul de sarme"! (fiecare dupa cum vede acest hobby)NU mai visam nimic!Nu mai construim nimic!Nu asa vreau sa vad viitorul! :speriat
Nu mai blamati amplificatoarele fabricate in China,cauta pe net articole despre Xindak,Yaquin,YarlandCit despfe ce fac eu......momentan am in lucru trei ampuri SE cu KT120 /2x20w,1000euro/buc
Link spre comentariu

traful pt gu50 trebuie sa aibe doua primare inseriate si secundarul bobinat intre ele,eu asa bobinez,asa am obtinut cel mai bun cuplaj ,implicit cel mai bun randament

Asta este o reteta a succesului garantata . A fost folosita la trafo out de Rubin din URSS , dar si Tango ( toata seria pentru SE ) din Japonia...Aici aveti un alt exemplu de supertransformator proiectat de un constructor rus , si reprezinta o dezvoltare a conceptului PSP . Secretul consta in bobina din mijocul primarului , scapand de rezonantele nedorite in banda audio .Daca ar fi dupa mine , ar trebui pastrate doar cele doua infasurari secundare din mijlocul transformatorului si desigur cele trei infasurari de primar...dar nu s-ar mai putea face usor legaturile pentru 4 , 8 si 16 ohmi . Prin conectarea in paralel a celor patru infasurari se obtine optimul pentru impedanta de 4 ohmi sau doua infasurari in serie si se continua un doua in paralel pentru impedanta de 8 ohmi , iar toate patru in serie se pot conecta pentru impedanta de 16 ohmi .Eu am studiat si am ales pentru amplificatorul meu doar varianta 8P+S , detaliata pe pagina anterioara . Consider ca este cu superioara fata de cele prezentate aici ! Fiecare este liber sa faca cum doreste . Dar daca chiar doreste cineva sa fie mai " miez " decat mine , trebuie sa studieze cu ajutorul variantei " student " a acestui soft , de mare ajutor in proiectarea oricarui model de trafo : http://www.ansys.com/Products/Simulatio ... YS+Maxwell si dupa aceea sa isi proiecteze propriul sau trafo out , conform viziunii lui . Eu m-am oprit la 8P+S , este o limita acceptabila . Prietenii stiu de ce !Spor la treaba .
Link spre comentariu

Se pare ca simularea acestui supertrafo out al constructorului rus duce la concluzia ca este un mare fass ( fata de asteptarile celor exigenti ) ! Pe net nu tot ce zboara se mananca ...Va rog sa neglijati acest supertrafo : download/file.php?id=28065&mode=view , nu va putea fi folosit fara reactie negativa globala ...varianta minimalista de tip PSP ramane in continuare superioara fata de acest supertrafo rusesc , pentru domeniul amatoricesc Low Cost - Entry Level . Evident , exista si solutii mult mai avansate decat PSP dar putin mai complicate din punct de vedere constructiv .Va recomand din tot sufletul sa studiati si sa aveti in vedere ca viitoare optiune pentru orice viitor proiect de trafo out al unui amplificator SE doar acest supertrafo : download/file.php?id=28058&mode=view , cu siguranta veti fi foarte multumiti de performantele obtinute .

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

ceva mai inteligent se poate?? din partea tapoti desena trafuri fanteziste aici viewtopic.php?f=28&t=129304&start=90 se ne poti scuti de prezenta tatot nu iese nimic

Vio , te inseli groaznic . Ala este un trafo chior in stil clasic PSP , la care s-a micsorat capacitatea interspire a fiecaruia dintre cele doua sectiuni de primar prin segmentarea in 4 sectiuni si bobinarea inversa a doua dintre ele , dar si prin fazarea inversa a celor doua sectiuni " inverse " ,toate astea pentru a permite " curgerea " corecta a curentului anodic prin trafo out ...Mai citeste inca o data , acel trafo out este un PSP imbunatatit . Este un recital ...pe care nu il intelegi !De altfel se pare ca te contrazici singur , deoarece din textul tau de pe pagina citata rezulta ca apreciezi foarte mult modelul de bobinaj PSP...De obicei nu iti sta in fire sa faci gafe , dar de data chiar asta te-ai grabit , sarind in apararea lui @zal . Sper nu va mai luati de mine si de GU50 , altfel eu nu am cum sa renunt la acest gen de dialog , deoarece doar eu am dreptate !GU50 este o lampa audio perfecta !!!
Link spre comentariu
Vizitator viobio

ceva mai inteligent se poate?? din partea tapoti desena trafuri fanteziste aici viewtopic.php?f=28&t=129304&start=90 se ne poti scuti de prezenta tatot nu iese nimic

Vio , te inseli groaznic . Ala este un trafo chior in stil clasic PSP , la care s-a micsorat capacitatea interspire a fiecaruia dintre cele doua sectiuni de primar prin segmentarea in 4 sectiuni si bobinarea inversa a doua dintre ele , dar si prin fazarea inversa a celor doua sectiuni " inverse " ,toate astea pentru a permite " curgerea " corecta a curentului anodic prin trafo out ...Mai citeste inca o data , acel trafo out este un PSP imbunatatit . Este un recital ...pe care nu il intelegi !De altfel se pare ca te contrazici singur , deoarece din textul tau de pe pagina citata rezulta ca apreciezi foarte mult modelul de bobinaj PSP...De obicei nu iti sta in fire sa faci gafe , dar de data chiar asta te-ai grabit , sarind in apararea lui @zal . Sper nu va mai luati de mine si de GU50 , altfel eu nu am cum sa renunt la acest gen de dialog , deoarece doar eu am dreptate !GU50 este o lampa audio perfecta !!!
nu ma contrazicin traful ala se cam anuleaza cimpul
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări