Vizitator Postat Octombrie 1, 2012 Partajează Postat Octombrie 1, 2012 ...doar pentru "comemorare"...Urms=0.707 x UvUv=1.4142... x UrmsUv=0.5 x Uv-vP=Urms x Irms (pt. defazaj zero)P=((Urms)^2)/R...repetitia este stiinta mamelor... Traducere foarte libera din limba latina... Inchei, am intrat in OFF!!!corect.. si 1Vvv=0,35Vrms...................ca sa nu se mai chinuie lumea cu calculatul Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 1, 2012 Partajează Postat Octombrie 1, 2012 Pe masurate 15W / 8 ohmi in secundar pentru 8% THD . Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 1, 2012 Partajează Postat Octombrie 1, 2012 Pe masurate 15W / 8 ohmi in secundar pentru 8% THD .Opreste-te la un sinus.....(sub 1%) ca sa avem un tel(o referinta) nu zic din dusmanie 0,00001% ca ne cunoastem!!!(am pierdut firul..e vorba de schema cu 2 finale in paralel!??)Ca sa nu mai spun...conexiune trioda pt o pentoda ...e ca si cum ai pune un cal sa mearga in 2 piciore(ca la circ) las-o domne asa cum a facut-o mama ei(rusia) Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 1, 2012 Partajează Postat Octombrie 1, 2012 Pentru SE 8% este limita de la care urechea incepe sa simta distorsiunile . Sub cei 8% ( limitare simetrica ) nu se simte absolut nimic , asta declara muzicienii cu mana pe inima . De fapt asta si este avantajul SE ( mai ales daca PSF-ul finalei este ales corect ) ! Link spre comentariu
blue Postat Octombrie 1, 2012 Partajează Postat Octombrie 1, 2012 Pentru SE 8% este limita de la care urechea incepe sa simta distorsiunile . Sub cei 8% ( limitare simetrica ) nu se simte absolut nimic , asta declara muzicienii cu mana pe inima . De fapt asta si este avantajul SE ( mai ales daca PSF-ul finalei este ales corect ) !Limitarea simetrica este marea problema a SE, trebuie foarte atent aleas PSF-ul, corecta observatia, problema este ca aproape intodeauna acest punct este imediat sub hiperbola de disipatie a puterii pe anod, adica un punct destul de periculos Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 1, 2012 Partajează Postat Octombrie 1, 2012 Incerc sa fac un calcul al impedantei anodice ce rezulta conform graficului : download/file.php?id=27718526.6V vv - 234.86V vv = 291.74 V vv 291.74 V vv * 0.707 =206.26V rms 373.8 mA vv - 55.8 mA vv = 318 mA vv 318 mA vv * 0.707 = 224.8 mA rms ... Ce putere(utilă) ar fi aici download/file.php?id=27718 în sarcină anod ?(răspunde cine doreşte). Am reţinut un singur răspuns direct corect admiţând un sinus perfect("in jur de 11,5-11,6W" care derivă din 103,13V_ef la bornele sarcini/primarOT şi un curent efectiv prin sarcina 112,4mA_ef ). Şi desigur generalizat: ...doar pentru "comemorare"... Urms=0.707 x Uv Uv=1.4142... x Urms Uv=0.5 x Uv-v P=Urms x Irms (pt. defazaj zero) P=((Urms)^2)/R ...repetitia este stiinta mamelor... Traducere foarte libera din limba latina... Inchei, am intrat in OFF!!! Poate acum ne spune cineva şi frecvenţa download/file.php?id=27718 ? ... Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 1, 2012 Partajează Postat Octombrie 1, 2012 frecventa = 1000Hz (sau 1KHz) Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 2, 2012 Partajează Postat Octombrie 2, 2012 Limitarea simetrica este marea problema a SE, trebuie foarte atent aleas PSF-ul, corecta observatia, problema este ca aproape intodeauna acest punct este imediat sub hiperbola de disipatie a puterii pe anod, adica un punct destul de periculosIn modul pentoda se poate obtine in sarcina ( excluzand randamentul trafo out ) aproximativ 45% din puterea maxima disipata de anod ( limitare simetrica ) iar in modul trioda 27% ( limitare simetrica ) ...In modul trioda este mai larg domeniul PSF-ului unde limitarea este simetrica , probabil ca este unul dintre motivele raspandirii acestui tip de conexiuni . Pentru a obtine o putere acceptabila ( fara a deveni un aparat energofag in genul OT100 , GM70 , 6S33S sau alti giganti din Liga Mare cu care se pot obtine aceeasi 15W dar nu la aceeasi impedanta anodica sau distorsiuni si cu costuri foarte mari ) am preferat varianta unui montaj foarte simplu si nepretentios cu doua finale GU50 in paralel pe canal , iar pentru o compensare eficace a micilor diferente constructive ( dispersie inevitabila ) intre tuburi am conectat in catozi doua rezistente nedecuplate de valoare mica inainte de rezistenta comuna ( decuplata ) din catod . Este un compromis acceptabil , parerea mea .Calitatea condesatorului de decuplare a catozilor este esentiala , recomand 1000 micro / 100 V de buna calitate ( cu temperatura de lucru pana la 105 grade C , de evitat cei la 85 grade C, ideal ar fi la 125 grade C dar... ) , de format mare ( un model cu diametru 36 mm ar putea fi acceptabil , tangenta de pierderi cat mai mica recomandat zero , iar curentul repetitiv de varf al acestuia trebuie sa fie de minim 10x mai mare decat curentul de catod comun , ca sa isi poata face treaba lejer pentru care este montat in circuit ) suntat la randul lui cu un condesator de 100 nF cu izolatie mkt pentru ca decuplarea sa fie eficace intr-o banda de frecvente cat mai mare . Cei doi condesatori care fac cuplajul cu grilele GU50 trebuie sa fie de cea mai buna calitate , eu probabil voi monta ( daca o sa fac rost ) condesatori cu izolatie teflon .Acelasi tip trebuie montati si pentru condesatorii ( nepolarizati ) folositi la decuplarea tensiunii anodice .Am preferat metoda negativarii automate pentru a compensa automat imbatranirea finalelor ( este important acest aspect pe termen lung la functionarea in clasa A aproape de puterea maxima de disipatie ) si introducerea unei reactii negative locale in plus fata de varianta simpla cu negativare fixa . Link spre comentariu
mila Postat Octombrie 2, 2012 Partajează Postat Octombrie 2, 2012 Tub de 10 leiSoclu de 25 leiTrafo alimentare 200 leiComponente de 300 leiTrafo Out de 550 lei<<<<< icon_jook Restul inca circa 100 lei icon_jook vreo luna de nervi si ideei bune/proaste si pana la urma vinzi tot si faci un amplificator cu 4xEL84 :ras:Eu am obtinut 13W clari din tubul asta...si atat. Link spre comentariu
300B SE Postat Octombrie 2, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2012 Tub de 10 leiSoclu de 25 leiTrafo alimentare 200 leiComponente de 300 leiTrafo Out de 550 lei<<<<< icon_jook Restul inca circa 100 lei icon_jook vreo luna de nervi si ideei bune/proaste si pana la urma vinzi tot si faci un amplificator cu 4xEL84 :ras:Eu am obtinut 13W clari din tubul asta...si atat.Si unde e pasiunea? Unde e dorinta de a experimenta?Daca e sa ne luam dupa cele de mai sus atunci e simplu:Cumparam un aplificator cu lampi gata construit de la chinezi si pana la cele ale lui Viobio sau mai scumpe - dupa buget!Si am terminat-o cu "electronica'" "sau cu "lipitul de sarme"! (fiecare dupa cum vede acest hobby)NU mai visam nimic!Nu mai construim nimic!Nu asa vreau sa vad viitorul! Link spre comentariu
mila Postat Octombrie 2, 2012 Partajează Postat Octombrie 2, 2012 Ai inteles gresit ce am scris mai sus.Am vrut sa subliniez ca nu GU50 e principalul factor pentru un amplificator de calitate.In rest chinezii fac si lucruri bune.E o conceptie gresita despre chinezi.Sony, Iphone, Foxconn au fabrici mari in China. Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 2, 2012 Partajează Postat Octombrie 2, 2012 ...trebuia sa mai precizeze si faptul ca puterea astfel calculata este o putere medie (nu de varf, nu momentana...)!...il parafrazez pe mila (sper ca nu se supara...)... daca inlocuieste cuvantul "chinez" cu "GU-50" suntem pe acolo... cu mici exceptii... ceea ce este bine (vezi si lucrurile enumerate de mila, facute bine...). Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 2, 2012 Partajează Postat Octombrie 2, 2012 @mila Corect .Pentru un amplificator SE de inalta calitate conteaza ca PSF-ul pentru finala ( finale ) sa fie astfel ales incat sa fie favorizata o anumita distributie spectrala a structurii armonicelor ( cele care definesc timbrul audio ), sa permita o excursie simetrica , coroborat cu un trafo out care sa aiba randamentul cat mai mare ( printre altele intrefierul trebuie reglat urmarind histereza cu osciloscopul !!! ) iar inductanta de scapari si capacitatea parazita cat mai mici . Daca inductanta de scapari este mare se limiteaza banda de frecvente . Daca capacitatea intre spirele primarului este mare , vor apare rezonante nedorite ( unele chiar in banda audio ) , iar daca capacitatea parazita intre primar si secundar este prea mare , se strica faza totala si va fi nevoie de aplicarea unui anumit grad de reactie negativa globala , cu rezultate catastrofale pentru functionarea la semnale tranzitorii ...Daca includem si problemele sursei de alimentare , descoperim ca de fapt un amplificator SE care pare simplu de construit de fapt are foarte multe secrete , multe variabile greu de stapanit si trebuie facute anumite compromisuri . Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 2, 2012 Partajează Postat Octombrie 2, 2012 Varianta finala ( sper sa nu fi gresit sau sa ma razgandesc ) a trafo out pentru amplificatorul SE cu 2xGU50 in modul trioda : Link spre comentariu
89-CEC Postat Octombrie 2, 2012 Partajează Postat Octombrie 2, 2012 Nu e prea exagerat? Cu patru galeti nu se micsoreaza spatiul de bobinaj prea mult ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum