Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

GU50 trioda

300B SE

Postări Recomandate

Incerc sa fac un calcul al impedantei anodice ce rezulta conform graficului : download/file.php?id=27718

526.6V vv - 234.86V vv = 291.74 V vv

291.74 V vv * 0.707 =206.26V rms

373.8 mA vv - 55.8 mA vv = 318 mA vv

318 mA vv * 0.707 = 224.8 mA rms

Impedanta anodica reprezinta raportul dintre tensiune si curent adica 206.26 V rms / 224.8 mA rms adica 0.917 kOhmi .

Impedanta anodica este foarte mica ( 917 ohmi ) si reprezinta un foarte mare avantaj !

De " vina " pentru aceasta impedanta mica este faptul ca se foloseste reactia de tipul " Schade " si desigur faptul ca in conexiune gen pseudotrioda GU50 are impedanta interna mai mica decat in modul pentoda .

Iar cuplarea a doua GU50 in paralel injumatateste impedanta normala a uneia singure , rezultatul fiind cel descris mai sus .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 175
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

41

• simson

18

• THOMAS

11

• 300B SE

11

Top autori în acest subiect

Imagini postate

...Multumim pentru participare la discutie...

...Multumesc pentru oportunitate. In atasamente, sunt caracteristicile separate pentru cele doua tuburi, in regim pentoda. Pentru cine utilizeaza AutoCAD-ul si vrea sa citeasca cu precizie orice punct pe caracteristica, ii pot pune la dispozitie fisierul dwg.post-27597-139829495819_thumb.jpgpost-27597-13982949583_thumb.jpg
Link spre comentariu

Transformatorul trebuie sa aibe mai multe sectiuni P/S intercalate pt o cuplarea e.m. stransa ,in caz contrar vei avea inductanta de pierderi prea mare pt o pretentie Hi-Fi, oricum daca utilizezi in paralel doua GU50 deja ai facut un compromis putere/ calitate deci poti lasa transformatorul cu sectiuni putine fiindca nu mai conteaza...

Link spre comentariu

@blueCele de mai sus reprezinta un punct de vedere bazat pe tradiție .Eu am înțeles ca exista si exceptii de la regulile scrise prin cărțile la care noi am avut acces pana acum , si ca fiecare producător renumit își ascunde cu dibacie secretele ...v-am prezentat o simpla idee , evident ca fiecare face doar cum dorește . Majoritatea trafo out SE de mare succes au o construcție incredibil de simpla , PSP sau PS . La ei merge si la noi nu ?Ultima varianta propusă de mine este net superioară variantelor PSP sau PS !

Link spre comentariu

@Victor, teoretic si aparent ai dreptate, dar trebuie sa construiesti un transformator pe care sa-l masori riguros pt a vedea ce se intimpla in realitate, am avut norocul sa fac autopsia unui transformator Tamura si de atunci inteleg de ce costa atat de mult o asemenea piesa, simplificarile sint o himera...

Link spre comentariu

Desigur ca sunt destule secrete... Dacă este bobinat simplu , PSP sau PS ( ca majoritatea trafo de origine japoneza ) mai sunt o grămadă de amănunte tehnologice , iar suma acestora fac diferența între un FAIL grandios si un trafo out de calitate , care poate fi folosit la un amplificator HiFi fără reacție negativa globală !Oricum eu mai studiez problema ...o sa va țin la curent dacă apar noutati .

Link spre comentariu

am avut norocul sa fac autopsia unui transformator Tamura

poti da mai multe detalii daca nu-i secret?

Dacă este bobinat simplu , PSP sau PS ( ca majoritatea trafo de origine japoneza )

banuiesc ca Tamura nu intra in aceasta categorie PSP sau PS. (cred ca nici Tango). hpavictor ar fi bine daca ai putea da niste exemple de trafuri japoneze PSP sau PS.
Link spre comentariu

Din neatentie, la scalarea pe axa Oy, am folosit un segment de 600 mm in locul unuia de 500 mm. De aceea, atasamentul cu caracteristicile suprapuse, precum si cel cu caracteristicile tubului GU50, au fost compromise. Reatasez aceste doua imagini, dupa corectiile de rigoare. Din comoditate, pe axa curentului, am pastrat 600 de unitati, insa curbele sunt rescalate corect. S-au mai facut si alte corectii mai mici. Imaginea pentru caracteristicile LS50, ramane valabila. Imi cer scuze pentru inconveniente.post-27597-139829496057_thumb.jpgpost-27597-139829496069_thumb.jpg

Link spre comentariu

... ar fi bine daca ai putea da niste exemple de trafuri japoneze PSP sau PS.

Nu pot...trafo out japoneze nu mi-au trecut prin maini , mai sus este vorba doar de exemple vehiculate prin folclorul de net . Dar merita sa-ti arunci o privire pe trafo out de la Doina etc , sunt la fel de simple . Daca ar fi fost facut in maniera clasica , trafo out propus de mine ca model de studiu ar fi fost astfel : PSPSPSPS si ar fi avut o anumita valoare pentru capacitatea parazita si pentru inductanta de scapari ; folosind metoda propusa de mine , datorita faptului ca primarul ramane impartit in patru sectiuni , scapam de o mare parte dintre rezonantele parazite si inductanta de scapari ( asta datorita faptului ca sunt mai multe sectiuni , a nu se intelege ca eu am vreun merit !!! ) iar faptul ca avem un singur secundar permite sa avem o capacitate parazita intre primar si secundar de patru ori mai mica ( aproximativ ... ) , Pana la urma tot secretul consta in aranjarea " geografica " a infasurarilor...Probabil ca un trafo out mai performant decat cel propus mai sus ( rev1.2 ) ar putea fi 6P+S sau varianta extrema ( posibil cea mai performanta ) 8P+S !!! Dar nu se poate mari la nesfarsit numarul sectiunilor de primar , deoarece conteaza ( printre alte limitari ) spatiul disponibil pe carcasa , va exista o limitare numita de mine " factor de forma " care nu mai permite o aranjare " geografica " optima si care face sa se piarda avantajul prezentat in cazul unui raport de transformare prea mare ...Un trafo out performant trebuie gandit sa functioneze cu transfer cat mai liniar intr-o banda de frecvente cat mai mare . Pentru un raport de transformare mic , consider optima varianta cu 4P+S ( adica rev 1.2 ) .Consider ca variantele prezentate de mine reprezinta un compromis mai mic decat variantele clasice , cu sectinile de P si S alternate . Trafo out raman totusi o suma de compromisuri...Discutia despre aceasta metoda se va opri aici , nu doresc sa va dezvalui sursa de inspiratie , pentru ca nu insist sa discut in contradictoriu cu cei mai conservatori care sunt adeptii stilului clasic de a bobina trafo out . Este problema fiecaruia ce intelege si cat .
Link spre comentariu

in jur de 11,5-11,6W

:aplauze iar dupa umilele mele calcule 11,23w in sarcina/anod...tinind cont de randamentul transformatorului pe boxa ajung in cel mai fericit caz 9-9,5w................................................................................292Vvv inseamna 102,9V rms.......... unda sinusoidala,(cazul nostru)292Vvv inseamna 84,3Vrms............. unda triunghiulara292Vvv inseamna 146Vrms...............unda dreptunghiulara.....................................................................................Sa lamurim si cu puterea........in cazul nostru tensiune alternativa!!! In wati sa masoara puterea activa(φ este diferenta de faza dintre tensiune si curent)P=UxIXcos φ , cind tensiunea si curentul sunt in faza φ =0 in acest caz factorul de putere =1cu alte cuvinte se poate scrie P=UxI
Link spre comentariu

...doar pentru "comemorare"...Urms=0.707 x UvUv=1.4142... x UrmsUv=0.5 x Uv-vP=Urms x Irms (pt. defazaj zero)P=((Urms)^2)/R...repetitia este stiinta mamelor... Traducere foarte libera din limba latina... Inchei, am intrat in OFF!!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări