Vizitator Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 ...La 100Hz am incercat tot ce e posibil.Culmea ca pe g1 la GU semnalele sant perfecte la orice frecventa.Voi mai incerca reactie Quad,chiar daca scade sensibilitatea la intrare;eventual scad reactia globala.Cu amplificare etajului de atac nu prea ma pot juca intrucat este fixat cu iesire asimetricaDacă o să introduci reacţie negativă în catod(gu50) atenţie la fază ,atenţie dacă păstrezi bucla de reacţie negativă aşa cum este reprezentată aici download/file.php?id=55097&mode=view nu poţi să introduci reacţie în catod din aceeaşi înfăşurare secundară.Acum dacă în grila de comanada gu50 ai un palier bun pentru 100Hz-sqw şi la ieşire mai puţin bun atât poate OT_ul în cauză la joase (desigur dacă ai cuplaje adecvate).Pune ceva osilograme 30-40hz sqw dacă vrei să putem dicuta concret ,vedem cum se înclină/cade palierul (sebi_c are dreptate cuplajele sunt oarecum la limita 220nF trebuie circa 470nF chiar 1μF).Etajul cu trioda U2 aici download/file.php?id=55097&mode=view se alimentează direct din bara etajului final fără netezire suplimentară ?(nefiresc).Pentru o calmare şi mai profundă a palierului la 10khz-sqw poţi proba grupuri serie RC paralel cu R1 respectiv R2 marcat pe schemă. Link spre comentariu
simson Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 @ValderamaEste loc pe carcasa OT.Voi bobina separat 200spire ptr. reactia catod.Asa este T2 nu are filtraj suplimentar, iar C de cuplaj cu g1 GU este de 500nF/750V OP Link spre comentariu
sebi_c Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Sebi,sfaturile tale de acuma,le-am facut azi.Deci la 10 kHz cu un C=200pF am micsorat oscilattiile pe palier,in special prima care era cu amplitudine mare.Am incercat si reactia Shade,cu un 12pF am obtinut un palier mai frumos dar cu coltul frontului cam rotunjit.Am renuntat la ea.La 100Hz am incercat tot ce e posibil.Culmea ca pe g1 la GU semnalele sant perfecte la orice frecventa.Voi mai incerca reactie Quad,chiar daca scade sensibilitatea la intrare;eventual scad reactia globala.Cu amplificare etajului de atac nu prea ma pot juca intrucat este fixat cu iesire asimetricaNu spui daca ai incercat sa introduci reactia negativa in primul etaj! Eu as incerca asta si as seta o amplificare mai mica la primul etaj decat la al doilea. Link spre comentariu
simson Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Intradevar RNG din primul etaj nu am incercat.Am sa reduc si amplificarea primului etaj cu grupul serie RC//cu Ra -sfatul @Valderama.Sper sa ajunga castigul diminuat chiar cu reactie Quad.Ce propuneti merita incercat reactia Quad? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Cu reactie in catod, la 10 Khz nu trebuie sa ai oscilatii pe palier, in experimentul meu nu am avut asa ceva dar sub 100 Hz deja depinde foarte mult de OT, obsearva te rog si condensatorul de cuplaj ce trebuie sa fie mai mare de 0,68uF si inca ceva , daca nu utilizezi reactie negativa globala lasa izolat secundarul fata de minusul sursei si vezi diferenta pe semnal dreptunghiular... Link spre comentariu
sebi_c Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Intradevar RNG din primul etaj nu am incercat.Am sa reduc si amplificarea primului etaj cu grupul serie RC//cu Ra -sfatul @Valderama.Sper sa ajunga castigul diminuat chiar cu reactie Quad.Ce propuneti merita incercat reactia Quad?Eu zic ca la amplificatorul asta cea mai buna reactie este in catod, asa cum ai facut, avand in vedere si rezultatele. Trebuie finisat feedbackul si mai mult nu cred ca se poate.Asa dupa cum zice si paragraful din Crowhorst (in fapt, dupa ce face niste demonstratii matematice), ar trebui sa ai o reducere a amplificarii globale cu 20dB, a.i. sa ai acolo distorsiuni in jur de 1%. E cumva similara abordarea lui cu a ta. Daca faci bilantul castigului, cred ca ar fi mai bine sa introduci si primul etaj in reactie. Bineinteles, trebuie modificata reteaua de reactie, in asa fel incat sa mentii sensibilitatea actuala(marita rezist de 3.75K). Adica sa intercalezi R=56 Ohm intre masa si RC din catodul primului tub. Mai intai, incerci cu R=3.75K mai mare, astfel incat sa nu ai oscilatii la 10KHz dreptunghiular. Nu vei avea un front prea fericit, dar fara oscilatii. Incepi sa o micsorezi si te opresti cand frontul incepe sa aiba oscilatii. Faci socoteala sa vezi cam cata amplificare pierzi. De ex: daca iti propui ca 10mV la intrare sa produca 1000mV la iesire, atunci inseamna ca ai 40dB, tinta de amplificare cu reactie. Deci ca sa pierzi 20dB, asta inseamna 10 ori. Deci fara reactie 1mV trebuie sa produca 1000mV la iesire, adica 60dB. Rezulta ca atunci cand conectezi reactia si la iesire ai de 10 ori mai putin inseamna ca ti-ai atins tinta. Cifrele sunt pentru exemplificare. E bine sa alegi valori mai mari, dar sa nu fie afectate de limitari.Oscilatiile respective le stingi prin fortarea unui pol care sa imbunatateasca marginea de stabilitate, adica, o metoda ar fi sa pui un condensator in paralel pe rezistenta de reactie. Daca reusesti sa obtii o pierdere de 20dB(adica 10 ori) fara sa afectezi prea mult banda de trecere cu capacitorul ala de compensare, o sa ai un sunet minunat! Link spre comentariu
simson Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Sebi,Popa Marius,Valderama-multumesc ptr. sfaturi. Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 Sebi,Popa Marius,Valderama-multumesc ptr. sfaturi.Incercati si aceasta varianta: Link spre comentariu
simson Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Clar , condensatorul de cuplaj pe g1 GU50 influenteaza caderea palierului la 100Hz sqv.Am marit C2 de la 0,5 la 1microF si palierul s-a indreptat vizibil...restul ramane la mila inductantei OT.Alte reglaje voi efectua la ,,curat''.Deocamdata am demontat montajul de pe placa.Iata etajul de alimentare FARA SS:Ptr. a avea camp magnetic dispersat cat mai mic am calculat traful cu inductanta mica 8000 gauss ceea ce presupune multe spire.Utilizand PY88 in punte am economisit secundarul ptr. incalzirea filamentelor. Acesta se ia printr-o priza din primar la 125V.Acest artificiu in cazul de fata are avantajul ca pe portiunea de 125V se poate utiliza sarma cu diametru mai mic economisind spatiu de bobinat.Mai am de bobinat secundarul ptr. anod si filamente.Merge incet intrucat fac manual pe genunchi spira langa spira cu izolatie intre straturi. Link spre comentariu
RockDok Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Nu-i usor riscant sa te bazezi pe rezistenta de izolatie intre catod si filament la PY88? Se spune ca rezista la max. 220Veff. Link spre comentariu
simson Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Nu-i usor riscant sa te bazezi pe rezistenta de izolatie intre catod si filament la PY88? Se spune ca rezista la max. 220Veff.M-ai pus pe ganduri.In catalog scrie 220V intre catod si pamint.Poate merge si asa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum