Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

GU50 trioda

300B SE

Postări Recomandate

• Răspunsuri 175
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

41

• simson

18

• THOMAS

11

• 300B SE

11

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dom'Victor, a fost o gluma, n-am atacat nicidecum un tub sau altul.Totusi, ce tip de oscilator cu trz. e cu baza la masa: hartley sau colpitts, c-am uitat... :nas:Scuze de offtopic.

Link spre comentariu

.......In paralel boxe cu SPL 102db!

Suna...delicios, chiar daca e off-topic!Poate-mi dati si mie pe mp detalii despre acest proiect; difuzoare, incinte..etc.Multumesc!
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Deci Gu50 is the best!Lucrez si eu la un SE cu 2xGU50 ca super trioda in clasa A2, schema "made by LMO"In paralel boxe cu SPL 102db!

De curiozitate, ce difuzoare folosesti?marca,model??
Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Intrucat graficele GU50 mod trioda ,existente pe net, nu reflectau realitatea fizica la masuratori practice iarasi am fost nevoit sa-mi trasez caracteristicile anodice .post-54361-139829738134_thumb.jpgAm ales punct de functionare cu Pd=31W si asa am obtinut 8W sinus nelim.cu atac asimetric.Am incercat diverse configuratii dar schema prezentata functioneaza la parametri maximi.La punerea in functiune atentie la valoarea R=5.5K din catodul 6H8C cu care se stabileste predistorsiunea cerut de GU. Schema este simpla ,stabila,eventual se poate renunta la negativare automata.Sunetul muzical reprodus :aplauze Interesant la frecvente joase sub 110 Hz limitarea sinus apare la putere mai mare de 8W.Daca exista interes, ai celor ce iubesc tubul GU50,voi posta oscilograme.post-54361-13982973814_thumb.jpg

Link spre comentariu

...Daca exista interes, ai celor ce iubesc tubul GU50,voi posta oscilograme...

Există interes ,postaţi oscilograme.Mă rog eu sunt interesat intotdeuna să văd oscilograme...,aici pe forum nu pot asculta.Mai mult acest forum este dedicat electroniştilor(oscilogramele sunt binevenite postate aici vreau să cred.Sper că mulţi nu dispun de echipamentul necesar în ciuda faptului că astăzi se poate achiziţiona cu/pentru un preţ modic(primul meu osciloscop a fost TVrubin102-modificat...).
Link spre comentariu

Am continuat testele cu bias reglabil.Modificand concomitent Ua si -Ug1 vizavi cu Uintr. am cautat sa intru cu dreapta de sarcina in campul activ al atacului asimetric.O modalitate oarecum intuitiva dar acum a functionat.Iata noua schema:post-54361-139829738649_thumb.jpgCe arata aparatele la 10Wpost-54361-139829738654_thumb.jpgSi forma sinusoidei la puterea maxima in cazul de mai sus:post-54361-13982973866_thumb.jpgVedeti cum apare limitarea relativ simetric cam incepand de la 10V in secundar:post-54361-139829738664_thumb.jpgSi un sqv 10kHz:post-54361-139829738669_thumb.jpg

Link spre comentariu

Pentru mai puţin ringing palier(10khz-sqw) necesită un condensator paralel cu rezistenţa din bucla de reacţie 3,75kΩ(sau tatonată valoarea acestuia dacă deja există).Oricum staţi foarte bine cu puterea utilă în sarcină(10W) având în vedere configuraţia/conexiunea dată(gu50 triodă) şi clasaA1.Aşadar gu50 nu pare a fi un tub de aruncat.

Link spre comentariu

Simson, dupa oscilograme eu cred ca ai o problema de conectica gen fire lungi si neecranate, cuplaje parazite datorita unei constructii dezordonate sau ceva de genul asta. Asta deduc in special din poza 100Hz sqv (penultima).Ciocul ala din poza 100Hz sqv si ringul din poza la 10KHz arata o tendinta de oscilatie pe frecventa mare (nu am stat sa o masor din pozele tale) care e posibil sa apara doar din cuplaje parazite.Succes.

Link spre comentariu

Dintre toate inplementarile incercate cu GU50 trioda:A2,supertrioda si A1 acesta din urma m-a impresionat cel mai mult prin finetea redarii concomitente a pasajelor piano cu cele fortisimo.Binenteles cu volumul reglat astfel incat nici la pasaje fortisimo sa nu apara fenomenul download/file.php?id=54959&t=1Eu cand folosesc EM84 reglez atingerea zonelor luminoase la aparitia limitarii.Montajul realizat pe placa de proba este stabil fara hum .Am incercat reactie Shade,CFB,Loftin-White dar acest montaj mi-a placut cel mai mult prin raport simplitate/ performante dovedit prin oscilograme.Este parerea mea ce poate fi contestat.

Link spre comentariu

Simson, dupa oscilograme eu cred ca ai o problema de conectica gen fire lungi si neecranate, cuplaje parazite datorita unei constructii dezordonate sau ceva de genul asta. Asta deduc in special din poza 100Hz sqv (penultima).Ciocul ala din poza 100Hz sqv si ringul din poza la 10KHz arata o tendinta de oscilatie pe frecventa mare (nu am stat sa o masor din pozele tale) care e posibil sa apara doar din cuplaje parazite.Succes.

Ai observat perfect.Montajul nu este realizat ingrijit,doar pe placa de proba.Dar,de multe ori montajul realizat estetic cu design,merge mai prost decat cel facut ad-hoc pe placa de proba.Electronii nu tin cont de estetica...
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Continuare cu 100Hz sqv:Traf.iesire.jpg[/attachment]Nu cred ca @Valderama este singurul interesat de oscilograme.La,,altele"fost multi pe 10 pagini in acest topic.

FelicitariMicsoreaza condensatorul de 220microF,cel din catodul triodei doi.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări