Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

GU50 trioda

300B SE

Postări Recomandate

• Răspunsuri 175
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

41

• simson

18

• THOMAS

11

• 300B SE

11

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Azi am reglat intrefierul la transformatorul de iesire Treaba migaloasa dar la hipersil e simplu demontarea,montarea C-urilor.Cu foita de 0,06mm am inca sinus perfect la 46Hz 10W la iesire.La 35Hz sinusul este OK numai la 7W.Sant curios ce zic simularile si parerea ,,cruda'' a d-nului Lazaroiu despre acest proiect intrucat as vrea sa-l finalizez.Referitor la acest proiect am o nedumerire Sursa de alimentare cu 5T3C.Tensiune anodica 440-450V consum maxim de 250 mA ptr. doua canale.Ce tensiune trebuie sa am in secundar ptr. a obtine dupa filtraj cele enumerate(secundar cu priza mediana)?La redresoare cu tuburi vesnic dau in bara.

Link spre comentariu

Daca ai norocul sa gasesti in datasheet-ul lampii un grafic asemanator atunci nu ai probleme cu identificarea tensiunii necesare in secundar pentru un curent dat. Atentie graficul este de la GZ34!

Link spre comentariu

Daca nu gasesc voi lua graficul de la un tub echivalent.Poate stie cineva graficul de sarcina a tubului 5T3C.

Graficul de sarcina este un" rasfat" tehnic pt o lampa redresoare , in zece minute afli raspunsul cu mijloacele pe care le ai la indemina, chiar nu pricep pentru ce ai nevoie de un sfat in aceasta problema, ma rog ,daca este important, asta este...
Link spre comentariu

Azi am reglat intrefierul la transformatorul de iesire Treaba migaloasa dar la hipersil e simplu demontarea,montarea C-urilor.Cu foita de 0,06mm am inca sinus perfect la 46Hz 10W la iesire.La 35Hz sinusul este OK numai la 7W.Sant curios ce zic simularile si parerea ,,cruda'' a d-nului Lazaroiu despre acest proiect intrucat as vrea sa-l finalizez.

Mergeti pana la capat cu proiectul,schema este OK,asa ca "treceti-l" pe curat,acum aveti dosarul complet!Va rugam sa ne impartasiti impresiile despre calitatile sunetului si pe ce fel de boxe (SPL) l-ati probat daca se poate si ce fel de muzica. Multumim
Link spre comentariu

Ei FFt-ul nu e prea stralucit dar mie imi place cum canta,asa cum e.Deja bobinez traful de retea 18cm2 tole manta.Voi posta poze cu amplifrul finalizat.

Mie-mi place FFT-ul si tocmai d'aia place urechilor,oricum FFT-ul e o treaba nu prea serioasa,asa ca nu-l luati in seama...,mai ales ca eu stiu cate ceva despre trafurile dv. de iesire! :rade: Felicitari,e ok amplificatorul!
Link spre comentariu

Simson, lasa d-le mofturile astea cu FFT-uri! Facem amplificatoare si nu instrumente. O armonica mai mica de 50 ori ca fundamentala nu o simte nici o ureche de telegrafist!Arata bine oscilogramele si sunt perfectibile. Cred ca suna bine, dar trebuie sa-i pui la punct stabilitatea, adica sa mai lucrezi putin la feedback, asa cum zice si Valderama, cu condensatorul pe rezistenta de reactie. Eu as mari si condensatoarele de cuplaj, pentru raspunsul si stabilitatea la joasa frecventa, in special cel de atac al lampii finale. Joaca-te putin cu dreptunghiul de 100Hz si cel de 10KHz, modificand amplificarea etajului precedent. Eu as baga in bucla de reactie ambele etaje, cel putin asa de experiment!Uite ce spune si Crowhurst in High Fidelity Circuit Design in atasament. 6AQ5 este tocmai EL84, dar dau acest exemplu numai pentru inspiratie.

post-17079-13982974071_thumb.jpg

Link spre comentariu

Sebi,sfaturile tale de acuma,le-am facut azi.Deci la 10 kHz cu un C=200pF am micsorat oscilattiile pe palier,in special prima care era cu amplitudine mare.Am incercat si reactia Shade,cu un 12pF am obtinut un palier mai frumos dar cu coltul frontului cam rotunjit.Am renuntat la ea.La 100Hz am incercat tot ce e posibil.Culmea ca pe g1 la GU semnalele sant perfecte la orice frecventa.Voi mai incerca reactie Quad,chiar daca scade sensibilitatea la intrare;eventual scad reactia globala.Cu amplificare etajului de atac nu prea ma pot juca intrucat este fixat cu iesire asimetrica

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări