300B SE Postat Septembrie 17, 2012 Partajează Postat Septembrie 17, 2012 Postez aceasta schema in urma discutiilor avute cu Victor in cursul serii de duminica. Sa nu se supere colegii dar aici e vorba de GU50 motanta ca si trioda cu atac 6n9s. Nu am mai apucat sa desenez alimentarea filamentelor dar o sa o postez mai incolo. Mentionez ca schema este ideea lui Victor! Si eu iubesc GU50! (dar musai sa fie dezbracata - decalotata! ) Rugam pe dl Lazaroiu sa faca cateva simulari, o diagrama BODE si analiza Fourier. Multumim temporary image hosting GU 50 TRIODE 20W.asc.zip Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 17, 2012 Partajează Postat Septembrie 17, 2012 Aveti aici ce mi-ati cerut.Parerea mea este ca mai trebuie lucrat la aceasta schema,chiar foarte mult sau gandit un altfel de atac pentru cele doua GU50 care au un Pda=76W (!!!!!!!!!!!!!!),sunt aici pe forum o sumedenie de scheme de atac pentru GU50.In configuratie actuala nu se pot obtine mai mult de 7W cu THD>=7% si un FFT extrem de prost,de fapt este caracteristic unui tub ce nu este dedicat pentru audio,diagrama Bode este excelenta dar nu este suficient pentru un amplificator bun.Oricum se pot obtine ceva performante cu GU50 dar numai in modul "total triode" sau impropriu spus in modul trioda clasa A2,am prezentat ceva scheme de acest fel dar se pare ca nu au fost remarcate... Cu GU50 se pot face amplificatoare bune in modul pentoda SE dar asa cum este construita aceasta lampa, folosind inteligent anodul,catodul si cele trei grile,restul configuratiilor sunt surogate sa fim seriosi si sa recunoastem adevarul.Poti realiza amplificatoare si cu ECH81 sau preamplificatoare cu KT88 sau EL34,sau un mixer audio cu EM84 (ochi magic) cine ne opreste??? In PP cu GU50 se pot obtine puteri mari,dar raspunsul armonic nu se poate compara cu cel al unui amplificator realizat cu tuburi audio. Astea sunt parereile mele si nu trebuie tinut cont de ele,profit si eu de libertatea de exprimare...,nu?! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 17, 2012 Partajează Postat Septembrie 17, 2012 Postez aceasta schema in urma discutiilor avute cu Victor in cursul serii de duminica. Sa nu se supere colegii dar aici e vorba de GU50 motanta ca si trioda cu atac 6n9s. Nu am mai apucat sa desenez alimentarea filamentelor dar o sa o postez mai incolo. Mentionez ca schema este ideea lui Victor! Si eu iubesc GU50! (dar musai sa fie dezbracata - decalotata! ) Rugam pe dl Lazaroiu sa faca cateva simulari, o diagrama BODE si analiza Fourier. Multumim temporary image hosting cu valorile de 12k si 10k in anozii triodelor din etajul de atac cam ce amplificare aveti?? sau cit vor functiona tuburile acelea?? Link spre comentariu
Vizitator YO3IMW Postat Septembrie 23, 2012 Partajează Postat Septembrie 23, 2012 O propunere pentru transformatorul de iesire pentru tole E+I Link spre comentariu
300B SE Postat Septembrie 24, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Draga Viobio te rog sa ma lamuresti!Urasti tuburile din seria GU sau doar GU50 :ras:Comparand acest tub cu celebrele "redresoare" 6s33s si 6n13s pot spune ca nu este cu nimic mai prejos. Cel mai elocvent exemplu este amplificatorul lui Gabriele adus din Italia... . No coment! (Felicitari pentru realizare -practica- pentru timpul alocat, si dorinta de a impartasi experienta lui cu colegii!)So; GU 50 este mult mai puternic, mai putin energofag la filamente, nu mai vorbim de rezistenta.Cred ca GU50 poate sa "sune" cel putin la fel de bine ca si celebrele triode de mai sus!GU50 este o lampa deosebita nu numai RF ci si in audio. In mod trioda SE cu curenti de grila (clasa A2) si atacata corespunzator poate aduce surprize placute.Adevarat, este urata datorita capisonului dar eu voi avea 2 amplificatoare cu GU50 de testat la un prieten comun.Unul in SE cu 2x GU50 si celalat un PP cu GU50 ca si trioda.Deci vom vedea... .Daca nu am dreptate "mea culpa" :cry: este un experiment ca si multe altele din aceasta viata! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Draga Viobio te rog sa ma lamuresti!Urasti tuburile din seria GU sau doar GU50 :ras:Comparand acest tub cu celebrele "redresoare" 6s33s si 6n13s pot spune ca nu este cu nimic mai prejos. Cel mai elocvent exemplu este amplificatorul lui Gabriele adus din Italia... . No coment! (Felicitari pentru realizare -practica- pentru timpul alocat, si dorinta de a impartasi experienta lui cu colegii!)So; GU 50 este mult mai puternic, mai putin energofag la filamente, nu mai vorbim de rezistenta.Cred ca GU50 poate sa "sune" cel putin la fel de bine ca si celebrele triode de mai sus!GU50 este o lampa deosebita nu numai RF ci si in audio. In mod trioda SE cu curenti de grila (clasa A2) si atacata corespunzator poate aduce surprize placute.Adevarat, este urata datorita capisonului dar eu voi avea 2 amplificatoare cu GU50 de testat la un prieten comun.Unul in SE cu 2x GU50 si celalat un PP cu GU50 ca si trioda.Deci vom vedea... .Daca nu am dreptate "mea culpa" :cry: este un experiment ca si multe altele din aceasta viata!domnule cine cauta sunet bun foloseste urmatoarele tuburi special concepute pt audio300B,2A3AL4,AL5,AD1EL3,EL6,EL12,ECL11,EL11,EL34EL41,EL42,EL84KT66/88/90/1206L6,6V66P6C,6P3C-E,6R3C6P14Ppoate am sarit citeva modelecrede ca am incercat si eu destule tuburi,GU50 si surorile ei care incep tot cu GU sunt bune pt zgomot,nu muzica,de cind a inceput sa se fabrice tubul GU50 sa fii sigur ca au incercat altii mult mai destepti ca noi sa construiasca amplificatoare cu borcanele acelea,nu stiu nici o firma mare care produce amplificatoare cu GU50.Eu nu zic ca nu cinta ,cinta dar cum??? aveti un amp etalon pentru a face o comparatie?? multi se mint singuri ca are sunet bun,pun pariu ca multi nici nu fac diferenta intre sunet de tub si siliciu,daca nu vad aplificatoarele nu pot distinge sunetulAm la activ citeva ZECI de amplificatoare construite,stiu FOARTE BINE ce vorbescoricum eu va doresc bafta multa si bine ati venit in clubul GU50 ,condus cu cinste de VictorAcum hai sa spunem lucrurilor pe nume,sunt SIGUR ca Victor este convins in sinea lui ca GU50 nu este ce trebuie in audio,el face atit tam-tam din ORGOLIU,nu vrea sa recunoasca in ruptul capului ca GU50 ESTE UN ESEC AUDIO,o sa imbatrineasca cu GU50 in brate,ma cunosc foarte bine cu Victor,cam in tot ce am spus am avut dreptateconstruiti un PP cu GU50 si apoi hai sa facem o proba de sunet cu clona mea de REVOX 52S,sa vedem cine cinta mai frumos EL84 sau GU50orice tetroda sau pentoda ,conectata ca trioda este TRIODA PACALITA,sunetul nu are NICI O TREABA cu sunetul de trioda puraP.S. sunt curios cind se vor face experimente audio cu tuburi cinescop,ca si cinescopul e tot lampa Link spre comentariu
bobo_romania Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Eu sunt curios cum suna perfectul tub GU50 configurat ca dioda icon_jook Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Eu sunt curios cum suna perfectul tub GU50 configurat ca dioda icon_jook Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Propun un alt etaj de atac pentru 2xGU50 SE trioda .@Lazaroiu : Va rog sa determinati prin simulare valorile optime pentru trafo out si rezistentele care nu au trecuta valoarea in schema...Sper ca acest etaj sa asigure nivelul necesar pentru etajul final . Daca nu , va trebui sa recurgem la SRPP ( 6N6P sau 6N9S )...Multumesc anticipat , Victor Link spre comentariu
Vizitator YO3IMW Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Revin cu propunerea completata de bobinare a transformatorului de iesire pentru amplificatorul GU50 SEP al lui Victor ;Sper ca cei cu experienta sa comenteze acest tip de intercalare a infasurarilor . Multumesc anticipat , Andrei Link spre comentariu
feri.visky Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 ...eu sunt multumit cu GU50 ca pentoda-ultraliniar, ca trioda (un singur tub) are putere (mai) mica dar "merge" pentru un incepator... ...ar trebui ca cineva sa "produca" un amplificator cu tuburi paralele, numai din scheme putem sa tot aparam saracul tub GU50! (YO este codul tarii... si eu sunt YO2MHF... http://www.radioamator.ro/call-book/yoc ... f&x=21&y=4) Link spre comentariu
300B SE Postat Septembrie 25, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Da tuburi in pararel!Lucrez eu la acest proiect!Si sigur daca aveti timp si niste boxe cat de cat il vom asculta la Arad!Succes! Link spre comentariu
blue Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Nu agreez tuburile in paralel pt o redare Hi-Fi, exista argumente pt justificare ,dar in cazuri particulre se poate accepta solutia. Pentru a obtine o putere mai mare rezolvarea este next level sau mai pe romaneste GU81, GM70, OT100 si altele... Link spre comentariu
zbodeoc Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Daca si-a pemis Blue o strafulgerare filosofica atunci ma risc si eu cu o revenire la datasheet. Lampa asta trebuie folosita imbracata in cel mai cazon ecran militaresc, caz in care asigura lejer o disipatie anodica de 50W, continuu, fara ventilator.Grila G1 trebuie stracufundata undeva la un potential negativ si comanda trebuie facuta in "enhanced mode" a la Bob Danielak sau Wavebourne (pe alocuri). Carevasazica pe G2, in tensiune si curent deopotriva, suna mai complicat literalmente decit practic. Altfel nu vad nici-un viitor audio HIFI pentru lampa asta. Ma rog, pentru sonorizare biserici merge si clasic dar pentru ce vrea populatia sinergica (audiofila) nu tine. Dupa parerea mea puteti sa ingropati G1 la GU50, poftim, daca nu era clar pina acum....☺☺☺ Link spre comentariu
Vizitator YO3IMW Postat Septembrie 26, 2012 Partajează Postat Septembrie 26, 2012 Eu sunt curios cum suna perfectul tub GU50 configurat ca dioda icon_jook Probabil ca acest constructor din Rusia ( amator RF ) nu este prea talentat in Adobe Photoshop , dar totusi un asemenea monstru chiar se poate construi ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum