Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

strung valex bv21-520

aliusa

Postări Recomandate

...am de gind sa`mi utilez atelierul meu cu un strung si freza cam la vara , toamna viitoare...

Atunci bun-venit in randul nostru. Puteai sa spui asta de la inceput. Discutiile s-ar fi desfasurat altfel.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 63
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aliusa

23

• Ion_Bumbu

7

• daredan

4

• radu cnc

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Bine v`am gasit!Pai nu am spus nimic deoarece mi a`a parut normal ca daca scriu si sint interesat la un moment dat voi intra in "breasla" asta , sper cit mai curind.De fapt ai si intuit treaba asta si discutiile au trecut!Grig

Link spre comentariu

buna seara,mai am inca doua zile de servici dupa care vineri sambata si duminica sant liber,motiv pentru care sper sa am timp sa aduc strungul,sa fac ceva poze si asa puten discuta direct la subiect. o seara buna

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Doar o parere:Analizand imaginile observ ca strungul dv. nu are flansa intermediara, sau cel putin nu reiese din imagini.O solutie ar fi sa-i construiti una. Strungul meu are flansa intermediara.Se procedeaza astfel: Se strunjeste flansa cu un umar interior astfel incat sa intre fortat / presat.Apoi se monteaza flansa pe strung si se strange cu un surub lung care trece prin axul strungului. Se poate folosi o tija filetata cu 2 piulite si saibe. Posibil ca piulita sa loveasca in universal cand faceti teste si in aces caz se strunjeste o piulita cu umar subtire ce sta fixata in gaura flansei.Avand acces la cota exterioara se poate strunji cota de presare. Cele 3 gauri au fost deja realizate, de asemenea si gaura de trecere din interiorul flansei.Grosimea flansei poate fi de 8 mm. Trebuie doar avut grija sa aiba planeitate perfecta.Flansa se poate realiza chiar cu strungul dv.Operatia de realizare a gulerului de asezare a universalului e obligatoriu sa o faceti direct pe strungul dv. Astfel reduceti erorile la minim.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

buna seara tuturor,cu toate ca nu am postat de mult timp am fost activ in permanenta (zilnic am citit ce se mai posta),de acum am sa fiu mai activ datorita faptului ca am adus strungul si vreau sa ma apuc de treaba.post-54786-1398295322_thumb.jpg

Link spre comentariu

scuzati dezordine din atelier da na astea-s deocamdata conditiile,se lucreaza la amenajare(in limita timpului disponibil)cand o sa fie gata o sa-l prezint la sectiunea respectiva,chiar daca nu am basca macar o sapcuta mai mica :da

Link spre comentariu

La sectiunea Masini unelte, ai topicul important Cum se ataseaza un fisier/imagine pe un topic. Daca nu ai alt program grafic, poti folosi Paint-ul din Windows. Tot acolo se explica si cum se pot posta direct in forum si nu pe un site de chering.

Te rog, revin-o pe site-ul unde ai cher-at pozele supradimensionate si pune unele mai mici, caci strici tot formatul editorului. Daca nu reusesti, atunci am sa le inlocuiesc eu.

Link spre comentariu

buna seara,am reusit si am montat astazi motorul pe strungulet si m-am jucat putin,in momentul asta incerc sa incarc cateva filmulete pe youtube.com pana atunci postez ceva foto cu polizoarele care le detin pentru ascutit cutitelepost-54786-139829532127_thumb.jpgpost-54786-139829532132_thumb.jpgpost-54786-139829532136_thumb.jpg

Link spre comentariu

da universalu are bataie vizibila la ochi,problema este cu flansa care inca nu am rezolvato am explicat la inceputul postului da cred ca saptamana viitoare se rezolva,l-a vazut un strungar batran cu multa experienta si mi-a promis ca rezolva el

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări