Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator QUAD

Postări Recomandate

• Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

eu am avut placile goale si am incercat sa pun piese de calitate Aplificatorul suna deosebit de bine fata de altele de casa dar nu am avut ocazia sa ascult un hi-end ca sa pot sa fac comparatie,sunetul este cald ,basul nu este bubuit,inaltele nu sunt deranjante si astea fara corector de ton

Cu zgomotul de fond cum stai?(ce operational ai folosit)Daca ai folosit radiatoarele kitului,nu sunt suficiente.(cu ventilare fortata este ok)
Link spre comentariu

Cu zgomotul de fond cum stai?(ce operational ai folosit)Daca ai folosit radiatoarele kitului,nu sunt suficiente.(cu ventilare fortata este ok)Daca pui urechea pe boxa se aude un fasiit abia perceptibil Operational am folosit NE5534 ,ca si radiator am folosit unul recuperat din sursa romaneasca 0-40V. 5A si e destul de ''balsoi'' cum zic rusii

Link spre comentariu

Pune si o poza din spate in fata sa se vada interiorul,eventual radiatorul...A iesit super carcasa,simplu si curat.Panoul de aluminiu din fata de unde l-ai procurat si cam ce grosime are?Buna ideea cu "reamenajarea" unei carcase de cd player sau deck. :aplauze

Panoul din aluminiu are grosime de 2mm si este prelucrat manual cu mai multe feluri de hartie abraziva si spre norocul meu l-am gasit la un prieten agatat in gard bineinteles avea o dimensiune mult mai mare decat ce se vedeRadiatorul arata cam asa

post-33007-139829508894_thumb.jpg

post-33007-139829508899_thumb.jpg

Link spre comentariu

Acest kit in comparatie cu schema de origine are foarte multi condesatori ceramici.(C6,c11,c7,c17 ,etc) Am avut acest kit si nu prea am fost multumit.(foarte multe componente care nu prea au legatura cu schema de origine ,ca sa nu mai vorbesc de zgomot)De zgomot am scapat folosind schema lui Tibi.Ce tensiune de iesire ai pe kit ?(Cu operationalul Lm am avut 7mv)

Link spre comentariu

Amplificatorul Dvs e una din variantele de Quad 405-1;se poate imbunatati pentru inceput modificand un canal la nivelul Quad 405-2.Se pun cele doua scheme una langa alta si se modifica un canal ,celalalt ramanand martor;procedati cu atentie pentru a nu defecta modulul.Dupa ce s-a adus la nivelul Quad 405-2 se mai fac si alte modificari.Succes.

Link spre comentariu

Amplificatorul Dvs e una din variantele de Quad 405-1;se poate imbunatati pentru inceput modificand un canal la nivelul Quad 405-2.Se pun cele doua scheme una langa alta si se modifica un canal ,celalalt ramanand martor;procedati cu atentie pentru a nu defecta modulul.Dupa ce s-a adus la nivelul Quad 405-2 se mai fac si alte modificari.Succes.

Da e o ideie buna , deja ma apuc de treaba ,vreau sa vad diferenta
Link spre comentariu

Cu zgomotul de fond cum stai?(ce operational ai folosit)Daca ai folosit radiatoarele kitului,nu sunt suficiente.(cu ventilare fortata este ok)Daca pui urechea pe boxa se aude un fasiit abia perceptibil Operational am folosit NE5534 ,ca si radiator am folosit unul recuperat din sursa romaneasca 0-40V. 5A si e destul de ''balsoi'' cum zic rusii

Salut! colegi electronisti.Am construit si eu un Quad 405, si in momentul cind l-am conectat la retea am avut surpriza sa gindesc ca nu l-am conectat la retea,dar era,am lipit urechea de difuzor si nimic,nici un fel de zgomot,mai zic sa vad daca are amplificare,si dorind mai repede sa vad rezultatele ori cum ar fi fost,fara sa folosesc generator de semnal si osciloscop,deci eram nerabdator,am pus degetul la intrare.....si surpriza! functiona,ca a distrus difuzorul instantaneu(a smuls bobina de pe membrana).Dupa parerea mea Quad 405 este un ampl. extraordinar de bun ,eu am citit mult despre acest ampl.Conceput principial in 1927 dar la timpul respectiv nu exista tehnologia de constructie pe acest principiu de anulare distorsiunilor cu aplicarea unui semnal defazat cu 180 de grade peste semnalul util avind ca efect scaderea drastica a distorsiunilor..THD-0,018%...RSN(raport semnal-zgomot)95dB.si alti parametri superiori altor ampl.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări