Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DT838 defect!

K1nderu

Postări Recomandate

Salut!am gasit printre vechituri un dt 838 care l-am ars cu ceva timp in urma,ma gandeam ca poate il fac sa mearga poate unii dintre voi au mai avut probleme cu acest aparat stiu ca nu se merita la cat costa unul,icl-ul e tip capsula dar poate e vreo banala rezistenta arsa,s-a dus la 220v am uitat borna pe amperi si comutatorul pe AC :rade: traseele le-am refacut,ma gandesc ca icl-ul plesnea la aceasta tensiune,astept un raspuns desi am banuiala ca e icl-ul :sparge:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• K1nderu

7

• radusa

2

• Spitfire

1

• daisarqx

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Borna pe care amperi, 10A?Comutatorul pe care tensiune AC?Verificati R35 si R36.Verificati punctele de trecere ale cablajului (de pe o fata pe alta) pt circuitele arse.Aparatul mai masoara ceva acum? Verificati pe toate scalele si postati rezultatele.ICL-ul se poate arde, pe intrare si rezulta masuratori eronate. Am intalnit doua pana acum.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna ziua!Am si eu unul defect, se aprinde si are o rezistenta carbonizata, anume R37, este fizic aproape de lm358 smd. Nu am schema potrivita si nu stiu valoarea, pentru a o inlocui. Este construit cu destul de putine piese si m-as incumeta sa incerc sa il repar, chiar de ar trebui sa polizez pastila de la icl7106, ca tot am doua degeaba prin casa.In alta ordine de idei, stie cineva care este pinul 1 al icl 7106 in format pastila si in ce directie se numara? Multumesc si atasez niste foto...

post-32876-139829503668_thumb.jpg

post-32876-13982950368_thumb.jpg

post-32876-139829503721_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări