nicu82 Postat Septembrie 22, 2012 Partajează Postat Septembrie 22, 2012 Va salut, cateva intrebari am si eu. Doresc sa imi fac 2 incinte pe trei cai, bas reflex.Din ce am citit pe forum si am vazut trebuie neaparat sa cunosc parametrii difuzoarelor ca sa iasa treaba buna.Asa ca m-am oprit asupra difuzoarelor visaton, la ei pe site sunt prezentati parametrii si se incadreaza in bugetul meu.Acum, difuzoarele alese sunt urmatoarele: 1. Woofer: VS-WS17E/8 http://www.visaton.com/en/chassis_zubehoer/tiefton/ws17e_8.html 2. Mid : M 10 8 OHM http://www.visaton.com/en/chassis_zubehoer/konus_mt/m10_8.html 3.Tweeter: DTW 72 8 OHM http://www.visaton.com/en/chassis_zubehoer/ht_kalotten/dtw72_8.html Wooferele le am deja, deci orice ar fi ele raman Materialul din care o sa fie confectionate boxele este pal de 2 cm grosime, nu am altceva. Dupa parerile dumneavoastra, sunt sanse sa iasa ceva bun?Si daca are cineva timp, poate sa imi calculeze si mie cutia, dimensiunile ei? Nu prea ma descurc cu WinISD din pacate. Va multumesc Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 22, 2012 Partajează Postat Septembrie 22, 2012 uite aici un plan cu woferele tale http://www.visaton.com/en/bauvorschlaeg ... index.html parerea mea: -woferele nu sunt potrivite pt basreflex -renunta la 3 cai daca nu detii cunostinte mai avansate ,ai niste midbasi la care doar le trebuie twetere -in nici un caz jucarelele din policarbonat de la visaton,la fel si mediile incapsulate(sunt mai greu de pus la punct pe partea de filtre) -mai ia o pereche de wofere ,faci niste incinte inchise de podea pe 2 cai ,ca in proiect -> -ori cu acel tweter sc10n,ori un monacor din gama DT(99,100,280,300 etc) sau vifa dx25,ceva mai bune ca visatonul de munca e in toate cazurile,macar sa dea rezultate,pt ca pe langa calculatul cutiilor,iti trebuie un filtru optim,iar cel pe 3 cai pe langa faptul ca e mult mai scump,e si mult mai dificil de nimerit la nivel de incepator(exclus cu calculatoare gratis de pe net,mai bine iti iei ceva la second-hand) bafta Link spre comentariu
nicu82 Postat Septembrie 22, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2012 Da, interesant proiectul de pe net, problema este ca imi mai trebuie 2 woofere...nu tin neaparat sa fie pe 3 cai, daca e pe 2 e si mai bine ca ies mai ieftin. Totusi este foarte tentanta ideea proiectului.Oare as gasi la vreun magazin filtrul de acolo?Din cate am vazut au filtrele gata facute pentru incinta aceasta, deci nu mai trebuie sa ma chinui sa nimeresc frecvente, piese etc. Link spre comentariu
Luca Postat Septembrie 22, 2012 Partajează Postat Septembrie 22, 2012 Nu cred ca obti performante prea mari difuzoarele alea (ieftine si cu performante reduse) Mia bine te orientezi catre un proieect gen VTP. Detali AICI Link spre comentariu
emola Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 I-a comunicat cineva lui lucaionut ca nu se mai dau tricouri ? Link spre comentariu
nicu82 Postat Septembrie 24, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Pana la urma m-am hotarat sa fac proiectul de pe site-ul visaton.Va multumesc tuturor pentru raspunsuri icon_jook . Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Imi place acest proiect Visaton, in special cum folosesc ei partea de cutie.Insa iti sugerez sa nu te arunci sa cumperi filtrul sau piese scumpe pt el. Filtrele nu sunt chiar punctul forte al firmei. Poate este ok, dar poate suna mai bine cu un filtru mai simplu pe tweeter (R = 1-1,5ohm/5W, C = 3,3-3,9uF si L = 0,38mH). Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 da ,imbina utililul cu placutul(bas 'strans' cu bas 'pufos') filtrul este putin ciudat(ordinul 1 + un rlc ascutit pe Fr + alt notch pt a reduce putin zona 5-6khz).Macar sunt ieftini bipolarii... Link spre comentariu
nicu82 Postat Septembrie 24, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Da, asa ma gandeam si eu, in prima faza vroiam sa il iau gata facut, dar am primit niste indicatii de la cineva cum sa fac filtrele si nu mi se pare greu deloc. O sa fac 2 , unul recomandat de ei si unul dupa indicatiile domnului shambala sa vad cat de mare este diferenta si care suna mai placut acela ramane.Inca ceva...pe site scrie ca toata cutia se face din material de 1,6 cm.Daca fac din pal de 2 cm, are ceva?respectand bineinteles toate cotele.Sau e mai bine sa cumpar de 1,6 sa nu fie nici o diferenta fata de original?Si ce fonoabsorbant sa pun inauntru?Nu cred ca mai raman bani si pentru a cumpara ceva material special.Auzisem de la cineva ca ar fi buna in lipsa de altceva si vata de sticla .E buna sau a vorbit aiurea? Link spre comentariu
bucegi Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Chiar este de preferat sa folosesti material mai gros cu conditia sa respecti cotele interioare.Ca material fonoabsorbant foloseste minetul,se gaseste usor si este destul de ieftin.Se poate folosi si vata minerala dar mare grija la particulele care pot ajunge in aer prin portul basreflex. Link spre comentariu
nicu82 Postat Septembrie 25, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Da, dar incinta este inchisa, nu basreflex, nu? Sau cel putin asa am vazut , gaura din spatele ei este pentru conector.Daca gresesc va rog sa-mi spuneti. Link spre comentariu
bucegi Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Asa este....nu am fost atent la schita Link spre comentariu
nicu82 Postat Octombrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2012 Revin cu unele nelamuriri, cat material fonoabsorbant trebuie bagat in cutie?Pana la umplere?Daca lipesc si burete pe peretii incintei este gresit?Am o gramada de burete de 2 cm grosime. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum