Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Calorifer electric?

Vizitator LazySnail

Postări Recomandate

Vizitator LazySnail

Salut! Locuiesc la o casa veche de vreo 40 ani si am incalzirea pe soba cu lemne.Ideea e ca m-am saturat sa folosesc aceasta metoda de incalzire si as vrea sa incerc ceva nou.Acum, am auzit de caloriferele electrice si desi in camera care locuiesc e umpic mai mare ca una de garsoniera, ma gandesc daca ar fi folositor un calorifer electric pe ulei.Din cate am citit incalzeste ceva, dar ar putea arde instalatia casei. Deci daca instalatia e veche de cand s-a facut casa, ar fi ceva riscuri?Si mai ales cam care ar fi consumul pentru sa zicem 10-14ore pe ziDaca cumva ati putea sa-mi recomandati totusi un calorifer bun...Multumesc anticipatO zi buna

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• leoncris

2

• strombi

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Totusi daca soba e buna adica nu e infundata cazuta sau ceva de genu iti recomand sa o folosesti,caloriferele pe ulei indradevar incalzesc daca il tii in permanenta deschis dupa ce l-ai inchis se raceste imediat,pot spune ca am facut 2 ierni incalzit de un calorifer pe ulei banii care i-am dat la electricitate imi cumparat lejer mult mai multe lemne,dar stau la bloc nu am posibilitatea sa fac soba.

Link spre comentariu
Vizitator LazySnail

Multumesc frumos pentru raspunsurile rapide:)Pai da...momentan nu am bani de centrala si ma gandeam ceva temporar.Soba nu mai pot folosi, dracia aia scoate prea mult fum, cosul de fum e curatat, soba a fost "reparata" , pur si simplu e prea mult fum. Am masurat camera si e ceva 4m pe 4 deci presupun ca mai mica ca una de la garsoniera. Pana la urma tine cald cat sa stai in tricou daca e caloriferul permanent deschis?Sau tremuri de frig ca na, am auzit pareri impartite.Iar cu prizele sau instalatia casei..daca e asa veche ar fi totusi ceva riscuri sa se topeasca sau nu are legatura?Si daca stiti un calorifer bun...raman dator:)

Link spre comentariu

"Am masurat camera si e ceva 4m pe 4 deci presupun ca mai mica ca una de la garsoniera.Pana la urma tine cald cat sa stai in tricou daca e caloriferul permanent deschis? Sau tremuri de frig ca na, am auzit pareri impartite.Iar cu prizele sau instalatia casei..daca e asa veche ar fi totusi ceva riscuri sa se topeasca sau nu are legatura?"-Cand te referi la camera ,trebuie sa te raporlezi la volumul de aer,nu doar la lungime si ... latime.-In ceea ce priveste tempetatura,calculul este ceva mai laborios (nu intru in detalii) este dictata de volumul camerei , suprafata radianta a elementilor,transferul termic,pierderile prin neetanseitati ,suprafata vitrata,numarul treptelor de putere al caloriferului , timp ...Pe scurt , daca va functiona nonstop vei avea probabil o temperatura decenta.-Cat priveste instalatia electrica , trebuie mentionat tipul conductorului(material + sectiune).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări