Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ardo A 600 x

adrian250786

Postări Recomandate

Va salut,ma poate ajuta si pe mine cineva cu un service manual pt aceasta masina de spalat ARDO A 600X ?trebuie sa ii schimb rulmentii si simeringul si vreau sa imi fac o idee cum arata cuva.nu am reusit sa gasesc pe gogule servive manual. MULTUMESC

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrian250786

4

• doru3160

2

Top autori în acest subiect

Vizitator costin02

nu e mare inginerie, am avut o astfel de masina de spalat, i-am schimbat rulmentii si semeringul si a mai mers ani buni dupa aceasta, e functionala si acum, dar am trecut-o pe linie moarta, am luat un lg. desfaci capacul spate cu o surubelnita-n stea, dai jos cureaua dupa fulie, apoi cu o cheie de 13 in partea superioara a masinii gasesti si desfaci surubul acela care tensioneaza inelul metalic ce etanseaza si solidarizeaza cuva cu capacul ei. daca n-ai destul spatiu, scoti capacul demontand cele doua holtsuruburi din spate care-l fixeaza, apoi ridici usor catre in fata si iese facil.extragi afara inelul de etansare, si capacul cuvei, iclinand-o pe aceasta, trebuie un pic fortat, dar cu bagare de seama sa nu rupi capilarul termostatului, nu e necesar sa-l demontezi, are firul lungime suficienta! desfaci piulita de la fulie cu o cheie de 19-22, ar fi bine daca ai o presa extractoare sa poti scoate fulia, dar poti incerca si prin batere, pui un lemn pe ax si tinand in maini suspendata volanta, lovesti usor cu un ciocan. la fel scoti si rulmentii, doi la numar. spor la treaba!

Link spre comentariu

am facut o mare prostie de incepator:jytuiyu am rupt aceea conducta fara sa imi dau seama ca e conducta si am lipit-o cu cositor.....i-am dat program de spalare a incalzit apa pana n-a mai putut nu a fost nimeni langa ea aatuci am ajuns dupa vreo cc 30 min masina era foarte incinsa,am taiat din nou cond.am desfundat-o am pus alta mai groasa am cositorit etans si am alta problema cred ca a avut un gaz ceva in ea ca mirosea ca benzina in fine i-am dat din nou program (cu conducta desfundata si lipita lipita cum trebuie)si acum nu se mai opreste din bagat apa defapt cred ca avea o bila in cuva(gaura de evacuare)si cred ca s-a topit sau nu stiu ce sa zic....pt ca curge apa din ea fara ca pompa sa mearga.mai pot face ceva cu ea?defapt intrebarea mea este avea sau nu bila acolo

Link spre comentariu

Ai avut ghinionul sa tai(ca de rupt trebuie sa fii hotarat ca sa reusesti) capilarul de la termostat,nu e mare problema,doar ca ce-ai incercat tu,nu da rezultat,trebuie schimbat cu totul.Lichidul care era la interior,transmite dilatarea din bulbul de masura pana la membrana termostatului,unde se transforma in deplasare pt a inchide/deschide contactul.Se mai intampla, in felul asta sigur o sa tii minte ce e acolo. :rade:

Link spre comentariu

am facut prostia acum......faza e ca nu a fost vina mea in totolitate masina e a unui prieten si mai mult el a facut prostia acum ce sa mai fac...dar cum o sa il inlocuiesc acum?si faza cu apa care curge continuu?cum am scris mai sus ce o sa fac ca chiar nu mai stiu.VA MULTUMESC MULT PT SFATURI raman dator de bere

Link spre comentariu

Termostatul il schimbi,ca vrei,ca nu vrei...alta cale nu exista(fie ca pui acelasi tip,fie ca adaptezi un termostat cu aceeasi plaja de temperatura si care sa suporte acelasi curent cu cel vechi,altfel o sa trebuiasca un releu intermediar pt comanda rezistenta,si cine stie ce mai iese pe acolo).Cu apa care curge din ea,nu ai decat sa constati pe unde curge si sa vezi ce s-a deformat din cauza caldurii sau din alte cauze,si sa repari/inlocuiesti.Nu stiu nici o masina care sa aiba supapa la iesire,daca e automata,e doar pompa cu filtrul aferent si conducta de evacuare,care trebuie sa fie cu capatul mai sus decat nivelul maxim din bazin...daca tii furtunul de evacuare la podea,atunci sa nu ai pretentii ca pe acolo sa nu curga apa...Un lucru nu inteleg,s-a facut trasnaia cu termostatul,asta e...dar cum sa dai drumul la program fara a supraveghea masina macar un ciclu complet,si a vedea "rezultatele muncii depuse"...in alte conditii se pot intampla si chestii mai urate,indiferent daca e vina ta sau a prietenului,ca asta chiar nu are importanta,banuiesc a apelat la tine pt ca a presupus ca stii mai multe decat el...

Link spre comentariu

S-a intamplat pe fondul de prostie grava recunosc,acum nu mai am ce sa fac,se mai intampla alta data cred ca stiu ce am de facut si a fost o lectie pt mine sa fiu mai atent pe viitor.oricum va multumesc mult pt ajutor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări