Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modul Bluetooth la PIC !!!

XAN77

Postări Recomandate

le-a scazut pretu la vreo 50ron, asta face din ele niste chestii utile daca am putea "comunica" cu ele. Acum caut ceva specificatii si documentatii dar nu gasesc. Aveti idee cum s-ar face comunicarea cu un controler ? ca despre utilitate nu e nevoie sa mai zic nimic ... A incercat careva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdanm

5

• XAN77

4

Top autori în acest subiect

Da, am incercat eu, si am reusit pana la urma, dar protocolul e extrem de greoi. Sunt doua modalitati principale:- Bluetooth to UART -> simplu si clar, scuipi bitzi seriali si gata :)- HCI: din cate stiu io, orice modul Bluetooth trebuie sa implementeze macar nivelul HCI din stiva de protocoale. Comenzile HCI se transmit tot serial. Dar e mult mai complicat, trebuie sa dai comenzi de setup, conectare, paging samd. Io la nivelul asta am lucrat si a mers, da e o bataie de cap cumplita.In plus, Bluetooth nu e deloc cel mai destept protocol inventat vreodata. Daca pui mai mult de 4 transceivere Bluetooth in aceeasi camera s-a terminat povestea, nu mai merge nimica. Mie toata povestea mi-a lasat un gust foarte amar si nu m-am mai atins de Bluetooth. Personal astept cu interes sa lucrez cu Zigbee, pare mai destept nitel.

Link spre comentariu

pai dami te rog si mie niste indicatii, cum il conectez, ce secventa tre sa trimit cu picul, care e protocolul. No fi el the best dar am unul la comp ca am un K700i asa ca daca tot il am poate experimentez si eu ceva. Mersi anticipat .

Link spre comentariu

pai este un modul la care se baga driveru ala Toshiba care am vazut ca e cam universal. si vreu sa comunice 2 picuri intre ele sau picu cu PCul. Acum plec la munca mai intru dimineata, mersi pentru promptitudine.

Link spre comentariu

Nu stiu nimic de driver-u de la Toshiba. Ma intereseaza tipul modulului si o pagina de catalog, sau macar sa stiu daca e convertor UART - Bluetooth sau e mai simplu de atat.

Link spre comentariu

scrie pe el Model name : USB-BT2-2 si adresa producatorului http://www.bona.com.tw . iar la varianta mai veche a siteului lor (web.bona.com.tw) am gasit specificatiile :

USB1.1 BLUETOOTH ADAPTOR, CLASS 2 , UP TO 20M

User-friendly LiveDemo tutorial , Up to 20meters range at free space

Hassle-free Installation,plug & play , Easy to expand the network

Support Windows XP,2000,ME,98SE,Linux , Used for Desktop PCs,

Notebooks

Feature:

- Provides encrypted link security.

- Allows user the ability to create a Bluetooth Personal Area Network with other compatible Bluetooth devices.

- Share/Edit/Print documents via Bluetooth.

- Access internet via Bluetooth Mobile phone with GPRS/ CDMA or Bluetooth enabled PC with internet connection.

- Browse the Internet/Check E-mails/Send Faxes/Play Games.

- Exchange or synchronize Personal Information Manager data.

- Wireless connection via a serial cable/mouse/keyboard.

- Work with microphone/speakers on PC.

- Work with a Bluetooth headset via audio in/out on a PC or mobile phone.

Specifications:

Hardware

- Compliant with USB 1.1 Specification.

- Compliant with Bluetooth 1.1 Specification.

- Frequency Range : 2.4-2.48 GHz 79 Channel FHSS

- Power Class : Class 2/1

- Data Transfer rate : 1.0Mbps(Max)

- Rx Sensitivity : 0.1% BER/PIN : -80dBm

- Input Voltage/ Current : DC 3.3V /100mA

- Current Consumption:

Standby mode:25mA

Transmission mode:80mA

- LED indicator : power on

- Antenna : Integrated antenna

- Low power consumption

- Weight : 10 g

Profile

- General Access, Service Discovery Application

- Personal Area Network, Headset, Audio Gateway,

- Dial-up Network, LAN Access, Human interface Device

- PIM Item Transfer, PIM Synchronization,File Transfer

- Generic Object Exchange, Object Push, Serial Port

- Hardcopy Cable Replacement, Printer, FAX

- Security: paring, encryption,authentication[/img]

Link spre comentariu
Vizitator Emanuel

Eu folosesc module ZigBee de AICI

Pot fi cumparate din SUA de la Digikey, comandate prin card Taifun si cu transport prin posta normala. Ajung intr-o saptamina si transportul e vreo 20$.

Se pot interfata pe serial ca un modem, accepta comenzi AT prin care se configureaza adresarea, puterea de emisie, canalul de comunicare, etc. Mai au si un API mai performant si destul de simplu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări