Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Upgrade

Ciprian Alexandrescu

Postări Recomandate

Merita un upgrade de la Athlon xp 2500+(1833 Mhz) la Athlon 3000+(1800 Mhz) pe 64 de biti.Ce platforma recomandati ( socket 754 sau 939)?Sau sa aleg o solutie intel pe 64 biti.Ma intereseaza o crestere de performanta de minim 50 % cu un buget cat mai mic.Multumesc .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ciprian Alexandrescu

6

• Extasy2525

4

• Electron

3

Vizitator trotil_trist

O crestere in performanta cu 50% si buget redus e greu de obtinut cu componente stock. Se cheama overclock :smt003 . Cat despre proc...nu prea ai specificat clar pt ce vrei sa-l folosesti...joace sau alte aplicatii.... Totusi iti recomand AMD64...cu toate ca WinXP 64-bit edition sucks din lipsa de drivere stabile[/b]

Link spre comentariu

Nu am specificat.Pentru programare folosesc calculatorul.Ma intereseaza in special cum reactioneaza in windows,cum lucreaza in mediile de programare gen delphi,visual studio.net etc.

Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv

Eu folosesc AMD Sempron 3400+ si merge bine la programare...totusi INTEL e mai bun pt multitaskingDar avand in vedere diferenta de pret pt aceiasi fregventa(relativa bineinteles) AMD is the best :finga:

Link spre comentariu

Defineste bine...Eu trebuie sa astept pana la 5 secunde in studio.net sa se mute de pe code pe design view la forme...si tot cam asa pana compileaza..asta la proiectele mai importante.Deasemenea generarea unei chei de 2048 biti cu rsa dureaza peste 2 secunde...criptarea unui mesaj peste 100 ms ...si lista e lunga..Un procesor dual/quad core ar fi excelent dar nu am deocamdata bani sa mi-l iau.Oare socket-ul 939 sau AM2 de la Amd sau Lga 775 de la Intel au viitor...abia peste 2,3 ani vor fi procesoarele de mai sus accesibile ca pret...as vrea sa iau o placa de baza acuma care sa nu o mai schimb...Legat de ce a zis trotil_trist am auzit ca procesoarele Amd 64 se overclock-eaza bine si ca sunt reci...o sa iau o placa de baza mai buna la care sa pot seta freceventa procesorului independent de celelalte...Mai sunt si alte aspecte...tipul memoriei..sloturi pci/pcie...etc...la care astept sfaturi de la voi..Multumesc mult :smt001

Link spre comentariu
Vizitator trotil_trist

MOBO DFi lan party cu NF4 rulz la overclock....

Cat despre sk 939....nush exact care-i va fi viitorul...Uite aici : http://www.short-media.com/review.php?r=247 un review care mi s-a parut interesant...comparatie intre sk 939 si 940. Iar ca MOBO iti recomand LANPARTY UT NF4 SLI-DR Expert, placa cu care am "lucrat" si tzine bine ptr o/c. :smt003 Iar ca procesor AMD? Athlon 64 X2, merita...

Asta pana oi pune mana pe un Conroe de la Intel...ca cica ar fi ceva si de ala...dar...ramane de vazut (a se citi overclock-at ) :weedman:

Link spre comentariu

Da DFi lan party cu NF4 este excelenta...dar prea scumpa pentru mine.Placi de baza pt socket 940 sau AM2 nu sunt .. :smt022

Link spre comentariu
Vizitator trotil_trist

CPX, ceva asemanator cu DFI LANPARTY nF4 SLI-DR (nForce4 SLI / 1000 MHz FSB / dual-channel DDR 400 MHz) care e in jur de 850 RON ai putea incerca (dar nu pt o/c) ASUS A8N-SLI (nForce4 SLI / 1000 MHz FSB / dual-channel DDR 400 MHz) care e in jur de 480 RON.Si daca nu ai mai facut o/c pana acum, iti recomand, in calitate de cunoscator, sa nu te "apuci" cu placi scumpe, pt ca e o operatiune delicata, si ai pute regreta...

Link spre comentariu

CPX, ceva asemanator cu DFI LANPARTY nF4 SLI-DR (nForce4 SLI / 1000 MHz FSB / dual-channel DDR 400 MHz) care e in jur de 850 RON ai putea incerca (dar nu pt o/c) ASUS A8N-SLI (nForce4 SLI / 1000 MHz FSB / dual-channel DDR 400 MHz) care e in jur de 480 RON. Si daca nu ai mai facut o/c pana acum, iti recomand, in calitate de cunoscator, sa nu te "apuci" cu placi scumpe, pt ca e o operatiune delicata, si ai pute regreta...

Din pacate ce mi-ai recomadat tu sunt si mai scumpe decat limita mea de 400 Ron.Overclocking am mai facut la procesoare pana pe la 40 % dar intotdeuna ramul sau tv turnerul mi-au facut probleme,deci am nevoie de o placa de baza cu reglari ale frecventelor independente intre ele.Legat de sloturi..din cate am citit eu AM2 este cea mai buna alegere pentru viitor si este doar cu 10 % mai scumpa .Mai astept pareri..multumesc la toti :smt001
Link spre comentariu

Overclocking am mai facut la procesoare pana pe la 40 % dar intotdeuna ramul sau tv turnerul mi-au facut probleme

Pai daca folosesti niste memori OCZ nu cred ca ai probleme cu o/c , eu am o placa de baza Asus A7V880, procesor AMD Sempron 2500+( real 1700) si pot sa ii fac o/c pana la 1900 real, dar cunosc pe cineva care lucreaza la flamingo si are aceeasi configuratie cu mine mai putin memorile...el le are OCZ si face o/c ridicand procesorul la 2800 Mhz reali, oricum banuiesc ca nu are OCZ-uri la 2 mil si cred ca dinalea la vreo 4-5 mil....bine acum daca ai bani faci si ceva bun...
Link spre comentariu

Ce parere aveti de procesorul Intel Pentium D 805? E vorba de dual-core, cea mai ieftina optiune de dual core de la Intel: 2.6 GHz, 533 FSB, 2MB cache. Costa putin peste 500 RON.

Link spre comentariu

Nu stiu..posibil sa fie bun...dar eu nu optez niciodata pe intel..nu stiu de ce dar nu il suport, ca dacs stai sa te gandesti ca in momentul de fatza amd ii da jet mare lui intel la procesoare cu toate ca intelul e mai scump...oricum fiecare au locul or..de ex..amd e mult mai bun in jocuri..pe cand intel are rezultate mai bune la prgrame de grafica si alte chesti de genul asta mai putin jocuri...o sa pun si o poza cu niste rezultate la procesoare..

Link spre comentariu

aici este poza cu topul procesoarelor...intradevar nici unu nu ajuge la pretul de 5 mil, dar eu in asemenea situatie as mai astepta umpik pana scad preturile sa imi iau ceva mai de calitate..nu sa dau un ban si porma sa regret

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări