Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mini-orga de lumini /leduri de putere

Den

Postări Recomandate

Mi-am facut putin timp si mi-am facut o mica jucarie.Inca nu e terminata,mai trebuie ceva optica in fata,cel putin niste lentile noi pt. leduri.Altfel se comporta ca un rgb mai mare :rade: Si daca am timp o sa-i aplic un contrastor stereo pe intrare semnal pentru a diferentia mai mult canalele...

Mai jos schema,in doua parti,prima cu filtrele,a doua cu atacul ledurilor.Am testat doua variante la atac,prima e mai deosebita,dar alegerea rezistorului de putere provoaca stres.Am folosit a doua varianta.Din pacate nu mai stiu ce putere au ledurile dar cred ca sunt de 1w.Mai putin de atat nu am comandat vreodata(tme).Alimentare necesara 9v minim 1A. Scopul aparatului e pt a fi folosit pt proiectie pe un perete/tavan,etc,ramai cu sechele daca te uiti prea mult la leduri...

Un pcb de test am atasat pt. filtre,la care am si ascultat semnalul,cred ca se poate folosii cu succes si pt un amplificator audio pe trei cai..

Imi pare rau ca nu am avut niste optocuploare sa testez si altfel

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Sub capota,carcasa e de la un mic switch..

Posted Image

Si un mic videoclip in care am testat jucaria:

ruosR1z6ZwU

filtre banda schematic.pdf

filtre banda layout.pdf

filtre banda pcb.pdf

filtre banda pcb-mirror.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Den

5

• zal

1

• adrian98

1

Top autori în acest subiect

Trebuia sa o gandesc de la inceput,acum nu mai am loc de inca un led alb pe radiator.Si asa radiatorul se stabilizeaza pe la vreo 45 C cand functioneaza in blana.Dar ma gandesc totusi sa fixez undeva un led UV de putere :crazy: ,mai ales ca am ornamente fluorescente pe pereti...

Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

Foarte frumoasa realizarea. Imi place si circuitul de limitare curent prin led-ul de putere. Felicitari! :aplauze Am insa o obiectie: Led-urile trebuie desenate invers in schema. Daca se nimereste cineva sa faca cablajul exact dupa schema, cu led-urile puse direct pe cablaj (cablaj folie montata pe radiator), led-urile nu se vor aprinde niciodata.

Link spre comentariu

Si au venit si lentilele...Am luat la 5,15 ,30 grade.Cele de 5 se potrivesc cel mai bine.

Deoarece nu am radiator pe finali am montat un smartfan,am atasat schema gandita,destul de neobisnuita,dar face o treaba foarte buna.Senzorul urmareste rezistoarele de putere.. Am gasit si specificatiile ledurilor,3.6v 700ma...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Video e cam aiurea,ap. foto.

jw9idkrLwo8

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări