Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conexiune 2x4 difuzoare 4Ω/amp. stereo...

Vizitator

Postări Recomandate

Salut baieti,

Am o dilema, si nu ma pot decide... asadar, va intreb si pe voi.

Am urmatoarele:

Amplificator auto Alpine 3541, 1 bucata (se zice ca e stabil in 2Ω, dar nu vreau sa risc)...

6 difuzoare identice ("banda larga", adica au con) auto, 4Ω + 2 tweetere 4Ω, asezate dupa cum urmeaza; Panou luneta 4 bucati, usi fata 2 bucati, 2 tweetere bord...

Problema mea e urmatoarea:

Cum leg eu cate 3 difuzoare + tweeter, pe canal, fara sa scad impedanta ansamblului sub 4Ω? Evident, folosind un filtru...

Var. 1 M-am gandit sa incerc o configuratie 2,5 cai, pentru spate, usile fata sa le filtrez de pe la 150Hz in sus, si tweeterele sa le filtrez de pe la 4k5 in sus (difuzoarele de joase au con).

Var. 2 Sa dau intr-unul din spate direct din amp., sa-i dau celuilalt din spate de pe la 150Hz, la fel si cel din usa, si 4k5 pentru tweeter...

Dati-mi va rog, o idee beton...

Multumesc anticipat!

P.S. Daca odata cu sfatul, e cineva care-mi poate executa filtrele, vreau detalii prin mp...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ari_panterra

2

• BF37

1

• maxente

1

Mie mi se pare ca sunt prea multe difuri pentru numai 2 canale, vei cocosa amplificatorul ala cu atata sarcina chiar daca bagi filtre si chiar daca in manual scrie ca e stabil pe 2 ohmiParerea mea proprie si personala e sa pui un amplificator cu 4 canale sau sa mai adaugi unul cu inca 2 canaleEu am 2 amplifuri, unul cu 4 canale in care am bagat difurile din usi inclusiv tweetere-le din usile din fata ( 4 difuri + tweetere cu filtre ) si un amplif clasa D pe un woofer kicker bass compresieEste doar o parere !

Link spre comentariu

Se pare ca nu cunosti doua lucruri mari:Subiectul este unul de '' auto sound''.Tweeterele se conecteaza (filtrat) cu basii/midbasii din usi pt a umple spectrul audio al celor doua canale din fata cu scopul de a realiza celebrul ''qadrofonic'' folosit in toate rablele pamantesti.Ca sa primesti idei/sugestii/sfaturi,.... cat mai bune ,e indicat sa precizezi si celelalte componente din lantul audio dar si felul de caroserie al masinii.Daca te intereseaza doar modul de conexiune a 3 difuzoare de 4ohmi /canal pt a functiona corect cu un amplificator care chiar REZISTA la impedante de 2 ohmi, eu sunt de parere ca doar o configuratie 2,5 cai este pretabila dar rezultatele nu vor impresiona.

Link spre comentariu

Este un Mercedes-Benz C Class, berlina. Aparatul din bord este un Becker, cu 4 canale... automobilul a iesit de pe poarta fabricii, cu 2 dif. 165 in usi, si 2 tw in bord. Am achizitionat componente originale pt. upgrade in spate, grile, inele. In spate, pe panoul lunetei, neamtul a prevazut detalii de montaj pentru inca 4x165mm. Am statie japoneza, noua, de ani 1990 (intelegeti acum de ce vreau s-o pastrez), care are 2x40, in 4ohm. Eu am pus o intrebare clara, facand abstractie de auto... CONEXIUNE POSIBILA a 3 dif. identice+tw/un canal.... Atat! Scuze de ev. greseli si prescurtari, scriu de pe tel...

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Multumind pentru ajutor, si in unele cazuri chiar nu sunt sarcastic, in scop didactic, prezint solutia gasita;

Am primit catalogul Monacor 2013, si in el am gasit inspiratia.

Discutam de 1 canal:

-Panoul spate, doua difuzoare Monacor Neokick-165. Au doua bobine de 4Ω (adica 8Ω, inseriate)... puse in paralel cate doua, obtin 4Ω.

Posted Image

-Usi fata/Consola bord, Neoset-165.

-Filtre 2.5 cai.

Pa si la revedere!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări