Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Veioza cu LED-uri

Vizitator Merlini

Postări Recomandate

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• blaster

2

• djx700

2

• Cristiano

1

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Nu se incalzeste chiar deloc... nu e nevoie de nici o racire... deja am renuntat la CFL-uri in baie, bucatarie si pe hol si peste tot am bagat alimentatoare in comutatie de telefon sau de care mi-au intrat pe mana...

Singura chestie e ca trebuie verificat ca alimentatorul se limiteaza la curentul necesar... cele de telefon dau cam cu pana la 20% mai mult decat scrie pe ele... cele mai bune pe care le-am gasit pana acum sunt cele LG mai vechi care dau cam 0.9-1Amper... doua din astea in paralel am pus la Baie ca sa alimentez un CREE LED XM-L T6 de 910lm.

LED-ul suporta in mod normal 3A dar alimentate la 2A (cat le dau eu) sunt garantate pe la 35000 ore, cu vreo 650lumeni... decent zic eu...

Azi am terminat si bucataria de "aranjat"... cum fac pozele pun pe http://www.schematics.ro/ si asta...

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Cred ca se mai poate face o smecherie,daca nu gasesti o sursa de curentul dorit;pui doua sau mai multe,in paralel,de curent mai mic,pentru orice eventualitate separate printr-o dioda.Anodul fiecarei diode la iesirea fiecarei surse,catozii legati la anodul ledului.La o adica,poti regla curentul prin led,decupland din surse.Asta daca vrei mai putina lumina,la un moment dat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări