Vizitator pisica matache Postat Septembrie 21, 2012 Partajează Postat Septembrie 21, 2012 Apropo de 555;nu contesta nimeni ca e un integrat cu 1001 utilizari.Eu unul insa prefer un integrat specializat,care face putine lucruri,dar le face foarte bine.Asta daca e ieftin si usor de gasit,cand ai nevoie urgent de el.Circula pe net si pe forum n scheme cu 555,regulatoare de turatie cu pwm;mai toate functioneaza prost,dintr-un simplu motiv.Integratul nu e conceput de exemplu sa comande mosfeturi,care au nevoie de un curent important de comanda.Din comoditate insa,toata lumea face regulatoare cu 555,cand mult mai eficient ar fi un UC3843 de exemplu,un integrat care pe mine m-a cucerit,pe care l-am folosit si-l folosesc in aplicatii tipice sau atipice.Cu el se poate face un step down,util in cazul de fata;nu l-am recomandat insa,mai simpla parindu-mi-se folosirea unui LM2576...mai ales in cazul unui incepator.Concluzia...pentru o anumita aplicatie,trebuie cautata solutia cea mai simpla si eficienta,nu neaparat un integrat minune,fie el chiar batranul 555... Link spre comentariu
asyx Postat Septembrie 21, 2012 Partajează Postat Septembrie 21, 2012 Ce vreau sa spun?Ca lucrurile au un nume ce poate indica aplicatia cea mai utila,convenabila.Si cand am dat cautare am aflat ca 555 este TIMER iar 2576 este STEP DOWN...Este adevarat ca 555 se poate adapta la alte functii dar asta nu cred ca inseamna ceva mai simplu pt un incepator fata de un circuit dedicat.Este numai o parere personala...eu sunt foarte de acord sa foloseasca integratul respectiv.userul pisica_matache foloseste des in aplicatii UC3843,personal imi place sa lucrez cu sg3525.trebuie aleasa cea mai eficienta solutie Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 21, 2012 Partajează Postat Septembrie 21, 2012 Fara a despica in 4 varianta aleasa eu cred ca se pleaca de la o abordare gresita.Daca eu am de alimentat un bec de 24v/48w proiectez o sursa de 24v/2a.Daca nu mai am becuri de 24v si trebuie sa pun un bec de 12v/48w (eu am nevoie de o anumita intensitate luminoasa) teoretic pot sa fac o conversie de la 24v la 12v.Dar daca eu fac un step down am nevoie la iesire de 4a iar sursa da 2a.Am nevoie de conductie 50% in care eu trebuie sa incarc bobina cu energie magnetica dar sa asigur si iesirii 4a.Teoretic cea mai buna solutie este un traf cu raport 2:1 si conductie 100%(doua faze de 50% cum este la push-pull).De aceea tot gasirea cauzei defectarii repetate este cea mai buna cale. Link spre comentariu
naetv Postat Septembrie 22, 2012 Partajează Postat Septembrie 22, 2012 Poate merge si cu asta LM338T http://www.ti.com/product/LM338 La catalog spune ca poate scoate 1,2V-40V (reglabil ) la5A garantat , cu virfuri pina la 7A Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum