Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema regulator 12v

Postări Recomandate

Salut

Am si eu nevoie de o schema pentru un regulator de 12V cu alimentare de 24V.

Am nevoie pentru un monitor la care i-sa defectat invertoarele si la care m-am saturat sa schimb tranzistori m-am gandidt sa cumpar 2 invertoare pentru cele 4 lampi si aceste doua invertoare se alimenteaza la 12v si pe placa am 24v 5v si restul de tensiuni pentru luminozitate si on/off.

Am incercat cu 5 regulatoare puse in paralel fiecare de cate 1A bazate pe urmatoarea schema:

Posted Image

Dar dupa 1 minut jumate toti regulatorii sunt fierbinti ce am gresit in aceasta schema sau ce pot modifica ca sa functioneze ore intregi si sa ramana la o temperatura joasa si constanta.

Regulatorii au si racire si tot fierbinti sunt.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AsterX

7

• asyx

4

• Relav

2

• naetv

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Masoara curentul consumat dupa regulator. Daca ai 4 A atunci pe cele 5 regulatoare s-ar disipa 24-12=12V x 4A = 48 W . Deci ar trebui sa se incalzeasca. Pune-le pe un radiator mare si foloseste pasta siliconica (ca sa ai transfer bun de caldura).

Link spre comentariu

Mda consuma 4A dar in 1 minut si aproximativ 30 secunde de functionare radiatorul are aproximativ 75 grade si se tot incalzeste radiator mai mare nu am cum sa ii pun deoarece nu imi permite spatiul din monitor ma intereseaza ce altceva ii pot face schemei ca sa ramana la o temperatura de maxim 50 grade care sa fie stabila ore multe de functionare.Ma intrebam daca e ok schema care am folosito.

Link spre comentariu

un exemplu?raspuns din pm

modelul clasic cel cu 555.este foarte folosit la reglaje de lumina.daca sti ce inseamna pwm atunci sti,de fapt,ca faci o umplere de 50%,asta insemnand ca din 24V vei avea 12V sau cat vrei sa reglezi.in acest caz nu ai incalziri deoarece tranzistorul conduce tot sau nimic.asfel ca nu ai cadere de tensiune care trebuie disipata.de fapt asa se face si reglajul de luminozitate la lcd-uri

Link spre comentariu

Cu zeci/sute de pagini de alimentatoare mai recomandati in sec 21 pwm cu 555?

adica ce vrei sa spui? avand in vedere ca am amperajul pe placa principala ar fi o chestie si cu pwm dar m-ar interesa o schema am inteles ca cu pwm daca am 24v poate reduce la 12V fara prea multe eforturi si fara probleme de temperatura.

am primit si eu aceasta schema:

Posted Image

Poate ca cineva sa mi-o explice in sensul ca nu stiu unde e iesirea de curent si unde o alimentez cu 24v.

Link spre comentariu

am scris mai devreme

Mda consuma 4A dar in 1 minut si aproximativ 30 secunde de functionare radiatorul are aproximativ 75 grade si se tot incalzeste radiator mai mare nu am cum sa ii pun deoarece nu imi permite spatiul din monitor ma intereseaza ce altceva ii pot face schemei ca sa ramana la o temperatura de maxim 50 grade care sa fie stabila ore multe de functionare.

Ma intrebam daca e ok schema care am folosito.

as putea imbunatati schema principala?

Posted Image

Link spre comentariu

Cu zeci/sute de pagini de alimentatoare mai recomandati in sec 21 pwm cu 555?

da, pentru ca omul nu are experienta necesara si vrea ceva simplu.de altfel pwm este folosit in toate reglajele de luminozitate la lcd-uri
Link spre comentariu

Ce vreau sa spun?Ca lucrurile au un nume ce poate indica aplicatia cea mai utila,convenabila.Si cand am dat cautare am aflat ca 555 este TIMER iar 2576 este STEP DOWN...Este adevarat ca 555 se poate adapta la alte functii dar asta nu cred ca inseamna ceva mai simplu pt un incepator fata de un circuit dedicat.Este numai o parere personala...

post-27339-139829492744_thumb.png

post-27339-139829492757_thumb.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări