liteon2005 Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Conteaza asa mult daca soclurile au sau nu pinii auriti "placati cu aur"?..Am gasit diverse oferte... Sau totul tine de marketing?Aceiasi intrebare si pentru conectorii socket rca, xlr, banană-spade......... Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Teoretic sînt cele mai bune, dar practic contează să fie contactul ferm şi să nu se crăcăneze clemele pinilor la prima folosire. Link spre comentariu
Vizitator CDT Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Esential pentru conectorii auriti e sa fie perechi (male & female), altfel, in timp, datorita potentialului electrochimic diferit al metalelor ce vin in contact apare fenomenul de coroziune electrochimica (= oxidarea pinului cositorit). Personal renunt la contacte aurite daca nu pot asigura sa fie perechi. Link spre comentariu
fcon Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 ... in timp, datorita potentialului electrochimic diferit al metalelor ce vin in contact apare fenomenul de coroziune electrochimicaIn cat timp? Hai sa nu fim mai catolici decat Papa... Folositi, dragilor, fara probleme lampi cu pini d'auriti, aramiti, poleiti, siliconati, etc... numai folositi-le! Daca va roade indoiala la fiecare pas, veti sta pe loc mult si bine! Link spre comentariu
carageae Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Eu am intalnit mufe SCART cu pini "hauriti" si camasa exterioara coclita...asa ca atentie la ce aur e acolo!@zal a punctat esentialul: fermitatea contactelor e mai importanta decat calitatea suprafetei, mai ales la lampi, unde nu trece un curent foarte mare prin terminale, nici macar la filamente. Suprafata conteaza mai mult la boxele de putere si la prizele de 230V. In acest domeniu exista o alta isterie: prizele ceramice. Nu se uita nimeni ca sunt contacte de tabla de conserva, important e sa fie ceramice.Cine s-a uitat la prizele comuniste, produse inainte de 89 - sau zicem pana prin 83-84, cand productia a inceput sa fie de toata jena - a vazut ca pe fiecare contact exista un arc - cate din prizele de azi mai au asa ceva? Ma refer la cele de larg consum, nu spun ca nu mai exista...La lampi e important sa nu existe scantei, care pot provoca descarcari si carbonizari de socluri. Recent am intalnit un aparat cu soclu de textolit la EL84 si desi e carbonizat, contactele inca sunt suficient de bune... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 De obicei apar probleme la contactele pinilor pt filament la lampile ce consuma peste 1amper(daca apar) in rest urez :letcon fierbinte ..si auditii de calitate!! Link spre comentariu
carageae Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 De obicei apar probleme la contactele pinilor pt filament la lampile ce consuma peste 1amper(daca apar) in rest urez :letcon fierbinte ..si auditii de calitate!!Exact, practic nici 5A nu e un curent foarte mare, iar lampi cu filament peste 5A sunt relativ rare, cel putin in audio. La retea insa avem frecvent curenti peste 5A... Link spre comentariu
liteon2005 Postat Septembrie 24, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Ma intreb !!!...bun, ai socluri cu pinii auriti.....care se leaga pe un cablaj imprimat sau fir...care la randul lor sunt din cupru..Din cate am citit aceasta" placare cu aur " este folositoare pentru o conductivitate "mai buna" dar cum ramane cu restul, daca eu nu am decat un tub, un soclu si diferite mufe placate, "suflate cu aur", nu se ajunge in acelasi punct? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Ma intreb !!!...bun, ai socluri cu pinii auriti.....care se leaga pe un cablaj imprimat sau fir...care la randul lor sunt din cupru..Din cate am citit aceasta" placare cu aur " este folositoare pentru o conductivitate "mai buna" dar cum ramane cu restul, daca eu nu am decat un tub, un soclu si diferite mufe placate, "suflate cu aur", nu se ajunge in acelasi punct?M A R K E T I N G ! Link spre comentariu
lorik199 Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Pai de exemplu ai soclul cu pini auriti si tubul la fel, acel contact o sa fie considerabil mai bun.Cablul cositorit pe pinul soclului(sau oriunde altundeva) are un contact foarte bun, contactul acela la curenti mici putand fi neglijat. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Datorita semnaturii lui Viobio intervin si eu : pacat ca GU50 nu are pinii auriti !!! Link spre comentariu
carageae Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Ei, fata de situatia audiofila, cu cabluri de 2cm diametru pentru boxe, exista un adevar aici:Contactele aurite, sau acoperite cu un metal bun conducator sau inoxidabil - uneori se prefera chiar oxidabil, daca oxidul conduce curentul, vezi argintul - sunt mai rezistente la intemperii, la supraincalziri etc.Oricine a desfacut un TV rusesc vechi a putut observa ca unele rezistente, acele MLT-uri rosii, au terminalele acoperite cu argint, sau un aliaj pe baza de argint. Din ce am citit si observat practic, oxidul de argint impiedica lipirea cu cositor, dar nu incurca contactul, am observat la o rezistenta de 130 de ohmi ca nu era influentata deloc rezistenta dupa ce am curatat contactele, desi erau innegrite de oxidate ce erau...Aurirea electrochimica, atunci cand chiar exista, are avantajul de a crea o suprafata buna conducatoare, daca la un contact acoperit cu cupru apar scantei, in timp apare oxidare si se inrautateste conductivitatea de suprafata, daca e aur problemele sunt mai mici...la mufele intens folosite insa, in mediul radio-tv, de exemplu, nu se folosesc mufe aurite pentru ca aurul e moale, acolo apar in discutie aliaje scumpe si rare...Marea sansa a marketingului in general e ca profita de unele adevaruri teoretice si le amplifica... Link spre comentariu
PL500 Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Datorita semnaturii lui Viobio intervin si eu : pacat ca GU50 nu are pinii auriti !!! Gu50 cu pini auriti sunt extrem de rare, doar un lot foarte restrans au fost fabricate cu scop entry level sau destinate colectionarilor, restul au pini platinati. Link spre comentariu
pusttiu Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 uneori tocmai curentii mici fac probleme mari, aviz e88cc , e188cc care au pinii auriti la modelele de top (siemens, philips, valvo, etc ) sau chiar si la clasica ef86 cu e86f ce am prins de la rca , parca.se simt diferente chiar daca uneori pretul este nejustificat de mare.parerea mea e ca se justifica utilizarea mufelor aurite sau cu aliaje mai deosebite pe partea de intrare , iesire si chiar conectica boxe (f rar schimb un clablu de boxe dar f des schimb boxele si/sau cablurile de interconect eventual sursele de semnal pe mine care am care nu am selector de intrari pe statia cu lampi.cu stima, florin c. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 @pusttiu a punctat foarte bine, aurirea si/sau argintarea au un rol important atuncicand avem de a face cu semnale foarte mici. In rest, un contact ferm este suficient. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum