puriu Postat Septembrie 21, 2012 Partajează Postat Septembrie 21, 2012 Se poate mai ieftin si fara disipare de putere. Pe transformator (asa cum este si daca mai este spatiu) se mai bobineaza doua infasurari de secundar de 3 V ce se leaga in serie si in antifaza cu infasurarile principale. Noul secundar va avea 2 x 35 V. Daca transformatorul este toroidal, sigur mai este spatiu. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Septembrie 21, 2012 Partajează Postat Septembrie 21, 2012 Chiar crezi ca pot rebobina un traf? Pentru moment nu sunt interesat de cercetari aprofundate in domeniul electronicii si nici de dezvoltarea de aplicatii practice in electronica. .@puriu:Şi în aceste condiţii dvs. vă imaginaţi că dl. toys4kitties va şti să calculeze numărul de spire/Volt necesar pentru acele înfăşurări care în plus mai trebuie si legate în antifază ?!! Metoda implică cunoştinţe şi noţiuni teoretice despre care dumnealui a afirmat foarte clar că nu le posedă, aşadar este inutilă în acest caz. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 21, 2012 Partajează Postat Septembrie 21, 2012 Sa nu cadem in extreme.Incepator nu inseamna incapabil.Asta este rostul forumului.Totusi doreste sa faca un proiect.Doar nu crede ca se poate rezolva cu incantatii.Aflarea nr de spire si fazarea se real cu un voltmetru de 15 lei de un copil de 15 ani.Tocmai ne-a spus ca este un om matur. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Septembrie 21, 2012 Partajează Postat Septembrie 21, 2012 Nu am afirmat că ar fi vorba de o incapacitate, ci de un dezinteresdeclarat ("cel puţin pe moment") faţă de noţiuni noi pentru dânsul. Link spre comentariu
Vizitator toys4kitties Postat Septembrie 21, 2012 Partajează Postat Septembrie 21, 2012 Sa nu cadem in extreme.Incepator nu inseamna incapabil.Asta este rostul forumului.Totusi doreste sa faca un proiect.Doar nu crede ca se poate rezolva cu incantatii.Aflarea nr de spire si fazarea se real cu un voltmetru de 15 lei de un copil de 15 ani.Tocmai ne-a spus ca este un om matur.Stimate domn, imaginati-va ca va intereseaza cum sa asezati o poza intr-un document, astfel incat sa fie incadrata de text, iar eu vin si va descriu in detaliu principiile de functionare ale Quark-ului sau ale Word-ului, folosind termeni de care nu aveti habar, sau de care ati auzit, pe care, insa, nu i-ati folosit. Vi se pare util? Sau vi se pare util sa va raspund intr-o maniera de genul "wrapping'ul se rezolva si de un copil de 15 ani care are Quark / Word, un text si o imagine"? Cosider ca, in acest caz, este necesar un raspuns scurt si la obiect, de forma "Click dreapta pe poza, click pe Properties, iar in tab-ul Wrapping alegi cum vrei sa fie incadrata poza", nu? Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 21, 2012 Partajează Postat Septembrie 21, 2012 @toys4kitties asa cum am spus in pagina anterioara ai 3 optiuni principale ( si totodata simple ) :1-ia legatura cu producatorul/comerciantul modulelor si intreaba-l daca cei 53V ai tai pot reprezenta o problema avand in vedere ca acestia ar putea chiar creste peste 55 in functie de retea.2-Daca este totusi nevoie de reducere a tensiunilor atunci poti incerca cu diode inseriate, si iti pot face eu o schema dupa care sa te inspiri si sa stii ce ai de facut, e cel mai usor.3-Poti deasemenea apela la un stabilizator liniar, situatie in care deasemenea iti voi face eu o schema, numai ca varianta asta este ceva mai complexa.Tu alegi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 21, 2012 Partajează Postat Septembrie 21, 2012 @toy....:bobinarea unui traf nu are legatura cu electronicaSi nu ai sesizat ca am raspuns d-lui Cristian in dorinta de a gasi niste puncte comune in modalitatile de a raspunde incepatorilor.Pt mine personal este mai dificil decat a raspunde "avansatilor".Daca la metoda propusa de @puriu reactionai cu o intrebare sigur primeai fara comentarii metoda cu voltmetrul.Asa a fost un comentariu care nu te mai viza in nici-un fel.Si iarasi nu ai sesizat ca-mi exprimam convingerea ca vei putea rezolva problema daca primeai metodologia.Trebuia doar sa-ti exprimi dorinta de a incerca varianta @puriu.Daca ai inteles ca eu pretindeam ca ar fi trebuit deja sa stii metoda, este treaba dumitale. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum