Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sprint Layout 5.0 - arhiva macro si ghid

Vizitator mincior

Postări Recomandate

Multumim din inima partidului !Vezi ca mai era un topic despre Sprint Layout in care am mai pus si eu diverse "creatii".Totusi pentru scheme recomand un program dedicat deoarece avantajele sunt net superioare. Eu recomand Desing Spark PCB care este gratuit.

Link spre comentariu
Vizitator mincior

Multumim din inima partidului !Vezi ca mai era un topic despre Sprint Layout in care am mai pus si eu diverse "creatii".Totusi pentru scheme recomand un program dedicat deoarece avantajele sunt net superioare. Eu recomand Desing Spark PCB care este gratuit.

Scuze. Nu am observat topicul tau, as fi postat acolo. O sa testez si eu Design Spark. M-ai facut curios.Multumesc.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Pentru a veni in intampinarea celor care lucreaza cu Sprint Layout am pus la dispozitie toata arhiva mea cu macro-uri (inclusiv pentru desenare schema electrica) create de-a lungul timpului. Tot aici gasiti si un ghid pentru incepatori privind lucrul cu Sprint Layout: http://electroni-city.com/download/http://electroni-city.com/sprint-layout50-ghid/

Nu uita sa descrii si folosirea functiei Scanned copy, foarte utila atunci cind vrei sa copiezi un cablaj.
Link spre comentariu
Vizitator mincior

Pentru a veni in intampinarea celor care lucreaza cu Sprint Layout am pus la dispozitie toata arhiva mea cu macro-uri (inclusiv pentru desenare schema electrica) create de-a lungul timpului. Tot aici gasiti si un ghid pentru incepatori privind lucrul cu Sprint Layout: http://electroni-city.com/download/http://electroni-city.com/sprint-layout50-ghid/

Nu uita sa descrii si folosirea functiei Scanned copy, foarte utila atunci cind vrei sa copiezi un cablaj.
Ok. Asa am sa fac.
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Salutare! Am facut si eu in sprint 5.0 un programator de memorii 24cxx si 93cxx pentru clona pickit2 dar m-am blocat la final. Adica nu stiu cum sa fac sa pot genera separat partea cu cablajul, alb negru pentru transfer toner scara 1:1 si separat silkscreen. Este prima incercare si nu am stiut nici cum sa pun strapurile. Va rog, daca se poate, putin ajutor.L.E. Am citit, dar nu-mi dau seama.... :jytuiyu

Link spre comentariu

Salut,Nu sint fan 5.0, eu mai lucrez inca cu 3.0, dar principiile sint aceleasi. Ca sa pui strap, selectezi silkul care te intereseaza, respectiv S1 sau S2, dimensionezi grosimea traseului de 0.4mm si tragi o linie dreapta intre cele doua paduri la care doresti strapul.Ca sa printezi la 1:1 dai comanda Print. Selectezi A4 si apoi din menu-ul Layer, selectezi laierul care doresti sa fie printat. Atentie printarea ptr transfer tonner se face cu vedere dinspre partea cu piese. Daca nu ai o asemea vedere dai comanda Mirror. Daca doresti sa multiplici cablajul de mai multe ori selectezi Tile si dai valori ptr numarul de cablaje pe orizontala si verticala in pagina, precum si distanta intre ele. Daca cablajul n-are margini, selectezi Board outline. Daca gruparea nu este pe centru, dai comanda Center. In final dai Print !!!Atentie, incearca sa lucrezi clar cu perechi de fete, respectiv ptr cablajele simplu placate folosesti ori perecehea C1S1, ori C2S2. Daca respecti regula asta o sa ai viata mult mai frumoasa.Si inca un daca....caci l-am folosit aici de nx...Daca doresti sa faci economie de acid sau clorura ferica foloseste comanda Enable/disable ground plan din partea de jos a imaginii, cind ai C1 sau C2 selectat.Succes !!!

pcb.pdf

Link spre comentariu
Vizitator mincior

Salut,Nu sint fan 5.0, eu mai lucrez inca cu 3.0, dar principiile sint aceleasi. Ca sa pui strap, selectezi silkul care te intereseaza, respectiv S1 sau S2, dimensionezi grosimea traseului de 0.4mm si tragi o linie dreapta intre cele doua paduri la care doresti strapul.Ca sa printezi la 1:1 dai comanda Print. Selectezi A4 si apoi din menu-ul Layer, selectezi laierul care doresti sa fie printat. Atentie printarea ptr transfer tonner se face cu vedere dinspre partea cu piese. Daca nu ai o asemea vedere dai comanda Mirror. Daca doresti sa multiplici cablajul de mai multe ori selectezi Tile si dai valori ptr numarul de cablaje pe orizontala si verticala in pagina, precum si distanta intre ele. Daca cablajul n-are margini, selectezi Board outline. Daca gruparea nu este pe centru, dai comanda Center. In final dai Print !!!Atentie, incearca sa lucrezi clar cu perechi de fete, respectiv ptr cablajele simplu placate folosesti ori perecehea C1S1, ori C2S2. Daca respecti regula asta o sa ai viata mult mai frumoasa.Si inca un daca....caci l-am folosit aici de nx...Daca doresti sa faci economie de acid sau clorura ferica foloseste comanda Enable/disable ground plan din partea de jos a imaginii, cind ai C1 sau C2 selectat.Succes !!!

Atentie la selectia 'Ground plane'. Daca se selecteaza optiunea asta e nevoie de o rezolutie foarte buna a impimantei. Eu nu reusesc sa fac cablaje cu planuri mari de masa cu o imprimanta cu 600dpi. Castigi clorura ferica daca reusesti sa transferi termic tot tonerul. La planuri de masa sunt probleme la transfer.
Link spre comentariu

Aceeasi problema o am si eu, transferul nu este intocmai perfect. In general folosesc un marker cu care umplu zona netransferata corect. Merge treaba si iese destul de bine. La trasee sint mai pretentios, daca sint sterse, diluant si totul de la inceput.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

..... a aparut :da Sprint Layout 6.0 cu imbunatatiri multiple :freaza: un cablaj desenat cu el http://i48.tinypic.com/2j2vnly.jpgsi asa arata o pagina http://i48.tinypic.com/28k7ng6.jpg. Da bibliotecile sunt compatibile ..... :aplauze .Are posibilitatea de a importa fisiere gerber , deci se poate face o librarie noua din alte programe , s.a.m.d. Alex.

o ai versiunea demo sau free ..Am vazut  dar versiune demo si ruseasca si are intradevari optiuni in plus.Em incerca  sa o gasesc  free dar nimic.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Buna ziua, as avea si eu nevoie de un mic ajutor. Am un traseu lat, desenat in Sprint Layout.  Din aceasta suprafata lata de cupru , care reprezinta un traseu de masa, as dori sa tai in interiorul ei un dreptunghi. Adica sa decupez o bucata din cuprul acelui traseu lat. In rest nu vreau sa ma ating de nimic, nu vreau sa tai din cablaj si din traseul de dedesubt, ci doar o bucatica din traseul de sus. Aveti idee cum se face ? Ce vreau eu seamana cu ce e in poza. Acolo decupajul l-am facut cu un soft foto dar trebuie sa-l fac in Sprint Layout.

Editat de RaimondAudio
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări