Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

transformator 9v

andrei14

Postări Recomandate

problema!:la un magazin de electronice am gasit cel mai mare transformator de 2x12v 3A care costa 48 lei si e IMENS!!!!! merita sa-l cumpar? sau stiti vreun magazin care are dalea de care am zi eu?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andrei14

13

• mircea888

6

• leoncris

3

• Marian

2

Top autori în acest subiect

TDA7294 necesita o sursa de tensiune diferentiala, producatorul recomanda +/-29V pentru sarcini de 4ohmi, +/-33V pentru 6ohmi si +/-38V pentru sarcini de 8ohmi. Studiaza mai bine datasheetul ca ai totul acolo, chiar in amanunt.Tu ai nevoie de un traf de circa 2x24V pentru +/-32V. Chiar nu are rost sa-l alimentezi la mai putin.Secundarul trafului trebuie sa poate furniza minim 2-3A.Mai bine apelezi la un atelier de bobinaj sau dai un anunt pe forum, e destul de comun unj astfel de traf.

Link spre comentariu

eu as vrea,de fapt sa-l gasesc cat mai ieftin,ma gandesc ca l-as putea lua si pe cel de 2x12V si-i fac 2 punti redresoare si apoi sa le insumez,si dupa cum bine stiti nu sunt cinestiece cu electronica, asa ca ce-i aia sursa de alimentare diferentiala?

Link spre comentariu

Adica ai nevoie de o sursa dubla, doua tensiune simetrice fata de masa dar de semn contrar.

Ai mai jos schema, ma gandeam ca ai avut curiozitatea sa cauti pe google "tda7294 power supply"

Se poate si cu doua punti dar nu e necesar.

Posted Image

Link spre comentariu

Fata de ce e mai mare cu 2V ?Nu e prea mare, e foarte bun un +/-32..33 acolo, oricum mai scade in sarcina.Vezi ca s-a vorbit o gramada despre TDA7294 la sectiunea amplificatoare, sigur gasesti instructiuni, poze, sfaturi. Trebuie doar sa te intereseze destul incat sa citesti acolo.Bafta !

Link spre comentariu

Se gasesc de cumparat daca vrei, nu stiu sa-ti zic exact.Pana la urma ai nevoie de o punte redresoare si doi condensatori, nu stiu de ce ai vrea sa cumperi un kit cand se poate face foarte simplu.Cumperi o punte redresoare de minim 100V/5A si doi condensatori de 4700uF/50V.

Link spre comentariu

Se gasesc de cumparat daca vrei, nu stiu sa-ti zic exact.Pana la urma ai nevoie de o punte redresoare si doi condensatori, nu stiu de ce ai vrea sa cumperi un kit cand se poate face foarte simplu.Cumperi o punte redresoare de minim 100V/5A si doi condensatori de 4700uF/50V.

am aceste piese deja,mai departe ce pot face cu ele? dar de la curentul prizei (220v) cum scot eu cei 30 volti?
Link spre comentariu

Ti-am spus ca ai nevoie de un traf cu doua secundare de 24Vac, acestea sunt puse in serie de unde rezulta acel punct median (care se leaga la masa) asa cum e in schema de mai sus.Tu obtii cei +/-30Vdc (mai mult de fapt, cam +/-32V) dupa redresare si filtrare, adica aplici exact schema de mai sus.Repet, nu ai nevoie de nimic altceva in afara de piesele din schema aia.Daca nu iti este foarte clar ce trebuie sa faci propun sa citesti mai mult (cu simt de raspundere) si sa faci alte montaje ceva mai simple pana te familiarizezi cu alimentatoare de genul asta.Bafta !

Link spre comentariu

si un astfel de trf banuiesc ca ar fitoroidal sau ceva pentru ca din acelea pe toli v-am spus cel mai mare era 12V 3A care era imens,unul de 2x24 cum spuneti dvs cam unde anume ar putea fi gasit? multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări