Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

transformator 9v

andrei14

Postări Recomandate

buna ziuaam un transformator de 9V 600mA si nu stiu ce fel de diode sa folosesc pentru a transforma curentul alternativ in curent continuu;stiu ca mai trebuie pus si un condensator pentru filtrare si daca mai trebuie ceva va rog sa-mi spuneti

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andrei14

13

• mircea888

6

• leoncris

3

• Marian

2

Top autori în acest subiect

Tema asta isi avea locul la sectiunea incepatorilor deoarece daca nici notiunea de redresare a tensiunii alternative nu iti este f bine cunoscuta atunci nu prea ai multe de invatat de aici, nu de alta dar nu posezi capacitatea e intelegere suficienta.Ceea ce ai tu nevoie este o banala punte redresoare pe care o poti gasi la orice magazin de componente electronice la un pret care nu merita mentionat, sau pe care o poti recupera din diferite aparate/placi, poate fi de diferite forme si/sau dimensiuni dar o poti identifica pe baza faptului ca la 2 dintre pinii sai ( are 4 pini ) vin conectate mai mult sau mai putin direct cabluri de la iesirea unui transformator de retea, si ceilalti 2 pini merg la niste condensatori/condensator electrolitic care are ca rol filtrarea acestei tensiuni redresate de puntea respectiva, si deci evident in afara de aceasta punte redresoare mai ai nevoie si de un condensator electrolitic, la curentul pe care spui ca-l are traful cred ca 2200u este suficient pentru condensatori.

Link spre comentariu

Ca sa completez sfatul lui marian, iti recomand sa mergi la magazin sa ceri o punte redresoare de 1A/50V (poti lua si mai mare) si un condensator electrolitic de 2200uF/16V sau tensiune mai mare.

Zic sa mergi la un magazin sa iei piese noi daca nu te pricepi sa recuperezi de pe undeva.

Pana una alta studiaza macar asta: http://en.wikipedia.org/wiki/Diode_bridge ai acolo chiar si schema pe care trebuie sa o folosesti tu.

PS: neaparat trebuie mutat la incepatori sau intr-un topic de la incepatori.

Link spre comentariu

de fapt am niste diode de la un magazin,stiu cum functioneaza,si un condensator de 1000uF 10v, si ma intrebam daca le pot folosi pe acestea sau imi trebuie anumite piese. pe acestea le aveam deoarece am vrut sa-mi fac o surssa de alimentare reglabila la carea mai aveam nevoie de 2 tranzistori pe germaniu si nu prea se mai gasesc, si inca 2 diode la care nu era precizat ce fel de diode sunt asa ca nu cred ca-l mai fac... si daca puteti sa-mi spuneti, cum mut topicul la incepatori? si cum se calculeaza de cati volti sa fie condensatorul?

Link spre comentariu

@andrei14 intrebare pentru tine: ce doresti sa faci cu traful asta de 9V si 600mA mai precis?Apoi tu nu prea stii ce-i aia redresarea si totusi vrei sa faci sursa reglabila? nu stiu, poate ma insel eu dar ceva nu se pupa... :nas:

Link spre comentariu

raspuns: l-am luat din greseala degeaba asa ca vreau sa-mi fac un fel de alimentator sa alimentez diverse chestii cu el. Acele diode sunt F107. multumesc ca mi-ati spus cati volti sa aiba condensatorul. Si da,nu stiu prea multe despre redresare,dar nu aveam de gand sa fac sursa reglabila singur.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

apropo,am si un amplificator cu tda7294 de 100W,se alimenteaza la 30V si cred ca i-ar trebui cam 3-4 amperi.As vrea sa-mi fac singur alimentarea cu un traf de 2x15v(ca nu prea vreau sa dau 200lei pe unu gata-facut).Imi puteti spune si mie cam ce diode as putea folosi sa reziste la aceste valori,sau o punte de redresare ca nu prea stiu sa le calculez....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări