hpavictor Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Doresc sa incepem un nou proiect comun de preamplificator Hi Fi fara ca userul ZAL sa intervina . Rog moderatorii acestei sectiuni sa stearga orice interventie a acestui user poluant . Am tinut cont de majoritatea cerintelor Dvoastra si in curand va voi prezenta o solutie tehnica . Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2012 O prima propunere ( doar pentru studiu ) este urmatoarea : Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Aici este un model de urmat ( dupa parerea mea ) , de origine Onkyo . Remarcati simplitatea si performantele exceptionale ale etajului de iesire buffer-amplificator ?Consider ca acest etaj merita toata atentia noastra pentru viitorul proiect comun de preamplificator audio Hi Fi . Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Propun o schema cu componente discrete avand urmatoarea topologie pentru inlocuirea clasicelor operationale folosite in etajul de intrare si etajul de iesire ( simetrice ) , iar performantele sunt pe masura complexitatii schemei : Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Va mai propun o ultima schema ( de origine Marantz ) pentru etajul buffer . Consider ca schemele prezentate mai sus sunt suficient de performante pentru a fi incluse in proiectul nostru . Mai ramane de rezolvat partea digitala si contez pe sprijinul si experienta lui Dan Zup , caruia ii multumesc anticipat pentru disponibilitatea de a colabora la acest proiect , sau a oricarui user ( cu experienta in domeniu audio si / sau digital ) care are cu adevarat ceva de spus !Va rog sa comentati schemele si sa propuneti o schema bloc... Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Ca sa intelegeti cum se conecteaza blocurile functionale , va prezint o parte din schema unui proiect asemanator , de origine Elektor . Tabelul cu specificatii ( al proiectului Elektor ) prezinta cateva valori impresionante , iar noi sper sa obtinem performante cel putin asemanatoare !Este adevarat ca preamplificatorul Elektor se alimenteaza numai de la baterii ( acumulatori reincarcabili ), dar si noi vom acorda o atentie deosebita sursei de alimentare . Link spre comentariu
danzup Postat Septembrie 20, 2012 Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Imi place foarte mult schema din elector , dar eu as alimenta-o la cel putin -+12V.Si celelalate schem sunt foarte interesante.Deja am si eu cateva idei. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Nu , schema din Elector este depasita ... Schemele prezentate mai sus de mine ( buffer + front end ) sunt cu mult superioare ! Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Va prezint treapta a doua a sursei de alimentare ( de origine Marantz ) . Acest mod de stabilizare / filtrare in doua trepte asigura o buna rejectie a brumului si zgomotelor parazite care pot fi induse din reteaua de 220 V alternativ .Daca aveti propuneri de imbunatatire sau comentarii nu ezitati ! Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Aici aveti o realizare de exceptie de la TAD ( divizia High End a lui Pioneer ) , relativ asemanatoare cu schemele propuse de mine ( regulator power supply , buffer , front end ) ... Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Aici aveti un detaliu al PCB-ului cu etajele buffer : Nu cred ca va ajunge cineva la un asemenea nivel de finisaj , cu exceptia lui @felixx ! Imaginile sunt doar pentru a intelege cam care ar fi target-ul nostru...in vise . Mai avem de urmarit un exemplu extrem de interesant de la Krell : , in film se observa usor tranzistorii din modulul " front end " si operationalul pentru DC servo ... Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Aici aveti imagini cu o " vechitura " de la Krell : , oricum mai aproape de realitate decat OZN-urile de mai sus . Schema pare banala ... Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 21, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2012 Imagine reprezentativa cu interiorul unui preamplificator Krell Evolution 222 : Link spre comentariu
danzup Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Acest preamplificator va avea volumul facut cu potentiometre cu motor fiecare canal cu potentiometrul lui pentru a regla si balansul astfel.Partea de microcontroler il voi face eu.Tot microcontrolerul va comanda selectia de surse si loudne variabil.Voi reveni cu schemele de implementare. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 26, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2012 Va propun schema ( finala ) a etajului de loudness variabil , care aproximeaza aproape perfect ( +/- 3 % ) caracteristica de frecventa a urechii umane conform curbelor Fletcher-Munson de auditie constanta , standardizata prin ISO226 din 2003 : Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum