Galagie Postat Septembrie 17, 2012 Partajează Postat Septembrie 17, 2012 Salut, fiind un pasionat de electronica si muzica ma mananca de ceva vreme sa-mi construiesc un instrument muzical (sintetizator) analogic format din VCO,VCF,VCA. Din cate am vazut pe net acele vco-uri (voltage controled oscilator) majoritatea au 1volt/octava, acestea fiind controlate in tensiune practic... pana aici nimic neobisnuit... problema este ca acest gen de instrument muzical e de tip monophon ceva gen Moog sau Doepfer si eu vreau sa fac unul polyfonic cu 4 voci maxim si ma gandeam cum sa fac asta folosind midi si un PICPe net am vazut cateva proiecte interesante dar sunt cu o singura voce.Ce vreau sa fac este o interfata midi cu 4 iesiri CV/GATE, o iesire pentru fiecare voce... am vazut ca setul de date pe midi, ma refer la cel pentru note, lasand mod wheel si pitch wheel deoparte contine 3 bytes, primul contine informatia despre canalul midi 0-16 si status-ul notei ON/OFF, al doilea byte reprezinta nota (0-127 decimal), iar al 3-lea byte reprezinta velocitatea notey...Aici m-am impotmolit, poate a incercat cineva ceva similar si intreb... eu ma gandeam sa monitorizez status-ul notei on sau off pentru fiecare mesaj midi care imi vine din clape.De exemplu am 4 voci, si eu fac un acord pe clape de 6 note (Do1, Do2, Do3,Do4,Do5,Do6), iar microcontrolerul sa compare statusul notelor si aloce ultimele 4 note din acord pe fiecare voce.Ma gandeam sa folosesc un PIC cu 4-5 porturi de cate 8biti din care 4 porturi sa comande cate un dac pe 8/10 biti pentru tensiunea de iesire spre vco-uri.Informatia midi o citesc de pe uartEste posibil o asemenea abordare?Multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum