Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CE CONTINE UN LED ULTRA LUMINOS !? ESTE CUMVA RADIOACTIV ?

Vizitator Bucuresti_John

Postări Recomandate

Vizitator Bucuresti_John

Eu nu imi pot explica cum de cu cinci led-uri ce nu depasesc 5 milimetri cubi in total pot lumina la 10 metri Nu pot sa inteleg ce substanta contin led-urile in ele , de pot sa lumineze atat de tare ?ma gandesc ca lumina respectiva apare datorita unei fuziuni nucleare !? ceva asemanator tuburilor caatodice !?Poate sa imi explice si mie cineca clar du poze si cu formule chimicece substate se regasesc intr-un ledsi ce se intampla cu ele cand introduc curent electric in el Ma gandesc ca ar trebui sa emita ceva fotoni daca l-as incalzi !? La ce folos curentul electric introdus intr-un led ? ce fac electronii respectivi acolo ? nu incalzesc cumva o doua substante radio-active una care are prea multi electroni pe ultimul strat al atomului respectiv si o alta substata care are nevoie de a se echivala , care are nevoie de electronii pe care ii poate ceda prima substata.Ma roade curiozitatea

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• DonNCSS

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Un led contine o pastila de siliciu(parca?)si o lupa ce amplifica lumina ce o face pastila de siliciu la anumiti curenti ce o strabat.P.S:cand se sparge capsula unui tranzistor din cauza curentului prea mare strabatut formeaza o lumina alba,de scurta durata,mai mica decat cea a blitz-lui.

Link spre comentariu
Ledurile se folosesc de efectul emiterii de fotoni la schimbarea nivelului electronilor .Nu sant radiocative ,nu e vorba de fuziune (ar fi ultimul lucru pe care-l vezi - lumina ledului) ,deci e o chestie pur si simplu electronica .Ledurile super /supra/mega (cum vrei sa le zici) folosesc aceeleasi materiale ca si cele obisnuite ,deosebirea e ca semiconductorul e dopat diferit . Vezi aici : http://en.wikipedia.org/wiki/Light-emitting_diode ;altfel spus ,ledurile sant formate dintr-o jonctiune pn (dioda) iar electroni ce o strabat pica in golurile din materialul semiconductor dopat si emit fotoni . Mai multe goluri => mai multi fotoni .
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări