Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

curent de mers in gol

vio_gl

Postări Recomandate

acum ceva timp am facut rost de un amplificator din pioneer vsx-d3s,am folosit doar canalele de pe front,alimentate dintr-un traf de 600w alimentare +/-65vcc.datorita unui scurt la iesirea boxelor am fost nevoit sa schimb finalii.am pus 2sc5200 si 2sa1943 recuperati originali toshiba, dar acestia se incing cam in 10min.ce curent de mers in gol ar trebui sa am?nu stiu de ce nu pot atasa si manualu de service

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E o intreaga teorie pe care sunt convins ca o sti si tu si multi alti colegi de pe forum. Varianta simpla ar fi ca acest curent sa fie reglat la 30-50mA pe fiecare perecehe de tranzistori finali. In mod normal nu ar trebui sa se mai incalzeasca. Pot fi insa si alte cauze care duc la incalzire si anume intrarea in oscilatie a amplificatorului. Curentul poti sa-l reglezi masurand caderea de tensiune de pe rezistorii din emitorii tranzistorilor finali sau, daca preferi, inseriind un ampermetru cu sursa de alimentare. Eu prefer sa masor caderea de tensiune de pe rezistorii din emitori.

Link spre comentariu

Eu as regla curentul de mers in gol cam la 40mA pe pereche deci 80mA pe canal, cu intrarea in scurt si fara sarcina daca nu am aparatura sofisticata.Ideal ar fi sa aveti un generator de semnal sinusoidal si un osciloscop si, plecand de la curentul de repaus minim, sa-l cresteti pana cand semnalul de pe iesire arata o sinusoida perfecta pe osciloscop.Si indy_666 are dreptate cand spune ca e bine sa evitati a folosi sarcini mai mici de 8 ohmi. La o asemenea tensiune de alimentare SOA-ul tranzistorilor folositi este cam mic si oricand puteti avea surprize.

Link spre comentariu

Domnul andreivlad1999, la ce ati precizat dvs se mai adauga inca 10-15 mA consumati de etajul diferential si VAS.

Aproximativ 13mV pe unul din rezistoarele din emitoare.

Discutam exact despre caderea pe rezistenta din emitorul finalilor care nu are legatura cu consumul din etajul VAS si la ea m-am referit cand am zis ca trebuie sa fie vreo 13.5mV pe rezistenta de 0.33 ohmi.

Daca am masura curentul consumat de amplificator prin inserierea unui ampermetru cu amplificarea atunci sunt de acord ca ar trebui sa masuram 80mA pentru curentul de mers in gol al etajului final la care se adauga consumul etajului VAS(probabil 10-15mA).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări