Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare sursa 48V/9A la 85V/2,4A

Patefon

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Patefon

2

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Vizitator smilex

Greu?Nu exista nimic imposibil, mai ales ca cerintele tale sunt mai mici decat originalul. Dar poate fi extrem de greu sau foarte usor. Nuanta depinde de tine sau de fiecare si oarecum de schema. Fara ea e intradevar greu de apreciat.

Link spre comentariu

Daca depinde de mine e ca si imposibil. Am o frica patologica de sursele in comutatie :speriat . Mai bine iau la pila un traf de sudura pana ajunge la dimensiunea potrivita.P.S. Singura schema gasita este neoficiala.

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Eu vad posibila si relativ simpla modificarea.Se intrerupe iesirea din mediana trafului,7-10 si se redreseaza tensiunea obtinuta intre pinii 11-12 si 13-14,folosindu-se inca doua diode rapide,cu catodul fiecareia conetat in pinii amintiti,iar anozii conectati impreuna la capatul de sus al L1.Se deconecteaza zenerul ZD1,ce realizeaza protectia la supratensiune;se deconecteaza de pe placa doua din cele trei sunturi J1-J3,pentru limitarea curentului la maxim 3A.Se schimba electroliticii de pe iesire,C35-C38, cu altii de tensiune mai mare, de peste 85V.Dupa aceea se modifica R25,in sensul micsorarii acesteia,pana la obtinerea pe iesire a tensiunii de 85V.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări