Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa liniara cu preregulator

cipriyan123

Postări Recomandate

Vizitator pisica matache

Am gasit pe forum,schema unei astfel de surse;preregulator in comutatie,plus liniar.Desi construita cu componente ''antice'' e foarte bine gandita.Se pot folosi cu siguranta multe din ideile prezentate,pentru alte puteri.Si nu in ultimul rand,se poate face comparatie intre complexitatea schemei,realizata in mare parte cu componente discrete si simplitatea oferita de integratele de care dispunem azi.viewtopic.php?f=205&t=63849

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipriyan123

4

• gauss

3

• bolek

2

• Ovidanie

2

Top autori în acest subiect

Ideea e veche de muuulti ani. Cateva exemple, din catalogul de aplicatii de acum 25 de ani:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

A treia e cu tiristoare, ca nu prea erau mos-uri ca acum.

Eu o sa imi construiesc reglabila similar cu cea mai de sus schema, cam asa: folosind schema pe care am pus-o la "totul despre" (cu 494 si pmos) pt 5V dar care aici o sa aibe referinta luata cu cateva diode inaintea unui 317 , pus pe iesire, ca sa nu trebuie sa disipe prea mult. Saptamanile viitoare ar trebui deja sa mearga, la mine necazul cel mai mare e cu timpul.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări