Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Upgrade memorie

adryan21

Postări Recomandate

va salut, acum 4 ani mi-am luat un pc cu 2 gb ram si acum as dori sa upgradez memoria. am 2gb ddr2 la 800MHz Patriot signature kit dual-channel si doar 2 sloturi pe placa de baza, as dori sa cumpar una de 2gb si sa inlocuiesc una de 1gb. placa mea de baza e un asus m2n-cm-dvi. cam ce memorii suporta? eu am optat pentru "Memorie Kingmax 2GB DDR2-800 PC6400 FBGA Mars" costa 129.99 la Emag si transport gratuit. Ar fi compatibila cu cealalta memorie a mea? ca am tot auzit discutii ca nu merge cu alte memorii diferite. :sparge:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adryan21

10

• sebi

4

• FLORIN IORDACHE

4

• amassive

2

Top autori în acest subiect

Va salut ! Deci sa intelegem mai bn,dvs aveti acum in pc-u doua memori de 1 gb fiecare,iar dvs acum vreti sa-i dati o memorie de 1gb afara si sa-i puneti una de 2gb,nu ????Astept !!!

Link spre comentariu

deci sa dau configuratia mea mai bine:amd athlon 5000+ 2,6ghz2gb ram kit dual chnvidia 9600gso top (asus)hdd 500gb sata 2 (wd caviar black)sursa xgear 400w (cam putin)pl de baza asus m2n-cm-dviEu zic ca 3gb ram in loc de 2 e m bine chiar daca nu mai o sa fie in dual ch. Un joc iti cere x ram nu un dual ch sau latenta placii de ram. Vreau doar sa stiu daca e compatibila acea placa specificata la inceput, ca am auzit tot felul de comentarii, dupa mine ar trebui sa mearga orice placa ddr2 indif de frecventa si latenta, dar sa nu dau banii degeaba pe ea!Si cand ma refer la jocuri ma refer la ultimele aparute!! Apropo athlonul meu inca duce fara OC, nu imi trece de 55grC, iar placa video in Crysis 2 cu detalii la max dupa o juma' de ora de jucat avea 48grC.

Link spre comentariu

Deci eu asi zice sa va luati o memorie de 4 gb si sa le dati jos pe cele doua memorii de 1 gb fiecare.Pentru ca daca o sa mai cumparati inca una de 2 gb trebuie sa fie neaparat de aceiasi firma si de aceiasi frecventa cu cea de 1gb,pentru ca daca nu sunt la fel cele doua memorii,o sa mai intre in conflict intre ele .Succes !!

Link spre comentariu

Deci eu asi zice sa va luati o memorie de 4 gb si sa le dati jos pe cele doua memorii de 1 gb fiecare.Pentru ca daca o sa mai cumparati inca una de 2 gb trebuie sa fie de aceiasi firma si de aceiasi frecventa cu cea de 1gb.Succes !!

Nu cred ca nu o sa mearga pe calculatorul vechi am 1gb ram 2 bucati 512mb una Adata si una Elixir la 400 si 333MHz si se inteleg de 6 ani de zile!
Link spre comentariu

Nu cred ca nu o sa mearga pe calculatorul vechi am 1gb ram 2 bucati 512mb una Adata si una Elixir la 400 si 333MHz si se inteleg de 6 ani de zile!

Atunci treaba dvs, atunci faceti cu credeti dvs,dar eu am avut fff multe situati cand nu eream ambele memorii de aseiasi firma si de aceiasi frecventa si intrau in conflict . O zi buna va doresc !! :da
Link spre comentariu

Acum mi-a spus cineva care se ocupa cu asamblare de calc ca merg dar sa pun pe primul slot memoria cu frecventa mai mare iar daca au aceeasi frecventa sa o pun pe cea cu capacitatea mai mare, iar de dual ch nu ma intereseaza, asta se cunoaste in teste de performanta.Acum daca sunt incompatibili nu am de pierdut nimic raman cu 2gb si am dreptul sa returnez produsul in 15 zile!! fara nici un cost.

Link spre comentariu

OIricum le-ai pune memoria cu frecventa mai mare va scadea la frecventa cea mai mica, si nu prea e bine sa faci artificii gen o placuta de un 1G si una de 2G (am patit de in timp cea mica a cazut), acum problema e ca daca ai cumpara doua memori de 2G fiecare, mai mult ca sigur sistemul tau de operare e pe 32 (x86) iar din cei 4G vor fi vizibili doar 3,33G.

Link spre comentariu

OIricum le-ai pune memoria cu frecventa mai mare va scadea la frecventa cea mai mica, si nu prea e bine sa faci artificii gen o placuta de un 1G si una de 2G (am patit de in timp cea mica a cazut), acum problema e ca daca ai cumpara doua memori de 2G fiecare, mai mult ca sigur sistemul tau de operare e pe 32 (x86) iar din cei 4G vor fi vizibili doar 3,33G.

Am cumparat un kingston la 800MHz de 2Gb si de 5 zile merge perfect, am numai 3Gb acum avand doar 2 sloturi de memorie la placa de baza, dar o sa mai cumpar una identica cat de curand sa pot beneficia de dual-ch si 4Gb si nu nu am sistem pe 32 biti; folosesc x64 pentru ca e o diferenta de la cer la pamant din punctul meu de vedere.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări