Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SE CU 2 X 6P14P inspirat din radio Oberon

300B SE

Postări Recomandate

Schimbind lampile (cu cele mai accesibile) creste curentul anodic deci primul condensator dupa puntea redresoare pe 220v trebuie tatonat incremental cu 1uF pentru a obtine ~205Vcc. De asemenea, nu-mi dau seama ce model ultraliniar aveti pentru 6P14P-EV, eu m-am gindit la clasicul 43%...

Cum ai caracteriza Dorin clasa de functionare a monajului propus de tine eventual randamentul global si pe ce raport de transformare ai merge cu infasurarea din catod (un optim) dar pt G2..!??De ce intreb!? am o cerere de amp de 80w in A pur....si m-ar tenta o abordare cu 6 bucati 6P3C-uri....usor de obtinut in PP mai dificil in SE daca nu intra in A2.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zbodeoc

12

• THOMAS

3

• hpavictor

3

• 300B SE

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Gabi, m-am gindit la un compromis intre putere si calitate, in favoarea ambelor (daca exista asa ceva...)☺ Ultraliniarul este o astfel de topologie, cu distorsiuni putin mai mari ca-n mod trioda dar de putere apropiata de pentoda. Teoria (si practica) in domeniu este incontestabila din pacate cu putine aplicatii practice din cauza OT-ului sensibil mai complicat. Peste aceasta configuratie clasica am mai adaugat CFB-ul, o fi facind si acesta ceva... ☺☺☺. Ca sa-ti raspund la intrebare, o sa fac montajul asta cu un OT "de teste" in felul urmator: primar 1k-1,2k-1,4k, priza ultraliniara G2 25, 43, 50%, CFB 16-32-64 Ohmi. Un raspuns scurt ar fi 1,2k:43%:8 Ohm:32 Ohm...

Link spre comentariu

Gabi, m-am gindit la un compromis intre putere si calitate, in favoarea ambelor (daca exista asa ceva...)☺ Ultraliniarul este o astfel de topologie, cu distorsiuni putin mai mari ca-n mod trioda dar de putere apropiata de pentoda. Teoria (si practica) in domeniu este incontestabila din pacate cu putine aplicatii practice din cauza OT-ului sensibil mai complicat. Peste aceasta configuratie clasica am mai adaugat CFB-ul, o fi facind si acesta ceva... ☺☺☺. Ca sa-ti raspund la intrebare, o sa fac montajul asta cu un OT "de teste" in felul urmator: primar 1k-1,2k-1,4k, priza ultraliniara G2 25, 43, 50%, CFB 16-32-64 Ohmi. Un raspuns scurt ar fi 1,2k:43%:8 Ohm:32 Ohm...

Sa inteleg un 25% randament global adica pt 4x13w disipati/tub adica52w ar rezulta13w sinus!!sa stii ca e momentul sa -ti faci un traf universal mai ales ca stiu ca ai rabdare :da de fapt si eu as face unul....si atunci sa vezi teste(simulari) pe "viu"
Link spre comentariu

La modul practic nici nu ma gindesc sa nu-l petrec peste 15W... ☺

Adica cca 24cm2 sectiune pe tola "clasica"sau 12-16cm2 pe C-core...ultimul avind avantajul versatilitatii (cu sau fara intrefier ...in scurt timp) si un randament superior!!! mi se pare ca am niste c-uri de 12 sau 14cm2 pe undeva!!!Si aici..e la moda clasaA dar musai 25-30w minim si Fmin=10hz adica un traf de 32-40cm2(ne mai jucam cu nr. de spire....dar si cu alti parametri)
Link spre comentariu

Da, e trist cu fierul, stiu...PS. Simbolul electric pe care l-am folosit pentru masa de forta nu a fost inspirat, trebuia pus un simbol unipotential sageata in jos, izolat de sasiu, nu o "grebla" ☺☺☺

Link spre comentariu

Bun, deci am sters "grebla " din schita cu creionul si i-am pus si lui Victor un condensator sa fie multumit sufleteste. Ca orice schita customizata si la limita depinde de felul si calitatea componentelor. N-as sfatui pe nimeni sa se apuce de asa ceva, cel putin pina nu termin eu prototipul... mai departe scrie in carte ☺PS. Scuze pentru off-topic!

post-19106-139829491275_thumb.jpg

Link spre comentariu

Scuze pentru faptul ca intervin inca o data , dar nu inteleg de ce filamentele au un capat conectat la masa...Sau de ce condesatorul de filtraj de la sursa de tensiune negativa este pus inaintea socului . Eu consider ca filtrajul LC este mai eficace...Este adevarat ca tensiunea de negativare trebuie sa apara intotdeauna prima iar constanta de timp ( alcatuita de rezistenta in DC a socului si valoarea condesatorului ) ar putea fi relativ mare , dar riplul rezidual va fi sensibil mai mic .Puteti specifica cum se procedeaza pentru punerea in paralel a lampilor : adica G1 conectat la G1 etc sau se folosesc rezistente de grila separate pentru fiecare lampa ?

Link spre comentariu

Circuitul de filament in aceasta aplicatie nu e critic, se poate lega (sau nu) in mai multe feluri. Sursa trebuie testata practic si depinde de realizarea componentelor. Rezistentele din jurul lampii trebuiesc multiplicate cu numarul de lampi si in paralel se leaga capetele externe, nu grila cu grila sau anod cu anod.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Bun, deci am sters "grebla " din schita cu creionul si i-am pus si lui Victor un condensator sa fie multumit sufleteste. Ca orice schita customizata si la limita depinde de felul si calitatea componentelor. N-as sfatui pe nimeni sa se apuce de asa ceva, cel putin pina nu termin eu prototipul... mai departe scrie in carte ☺PS. Scuze pentru off-topic!

In schema este o eroare,in circuitul de negativare,puntea si condensatorul de filtraj trebuie sa fie cu "plusul"la masa montajului
Link spre comentariu

Studiez schema dl Zbodeoc. Interesanta dezvoltare a schemei cu 2x6p14p.Succes!

Schema este absolut clasica, SEP clasa A,UL si KNFB,insa trebuie remarcat filtrul dupa puntea redresoare pentru tensiunea anodica,aici este ceva cu adevarat nou (!!!!!!!!!)...si...nu prea are legatura cu :
Link spre comentariu

Da, condensatorul din negativare trebuie sa aiba plusul spre punctul de unipontential, a zis bine si Victor, l-am corectat degeaba, initial trecusem bine dar am modificat ca ma gindeam la un alt traseu al firelor; cer scuze colectivului ☺ Ineditul este parte din ce-a zis Gabriele, cu capabilitatile A2, si ce-a spus Lazaroiu, cu sursa, la care mai adaug un transformator lejer de iesire. La partea "neplacuta" insir transformatorul de intrare si cel putin un drosel ca fiind componente critice...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări