Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comanda a 57 Proiectoare R.G.B. prin 1 telecomanda IR

Vizitator Bucuresti_John

Postări Recomandate

• Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cristiano

12

• nicul

2

• Dr.L

2

• alexsound

2

Top autori în acest subiect

Aha ... si cand se deschide tranzistorul din optocuplor in schema ta, cum va fi limitat curentul prin el?Si daca mosfetii trebuie evitati, ce avantaj ai cu darlingtonul? Ca dezavantajul e clar: la un Vce_sat de cca 2V si 60 de leduri comandate la cca 15mA (in schema ta) va disipa cam 1.8W si se va incinge binisor.

Link spre comentariu

Nu mai pune intrebari de genul asta ,sch a fost simulata si a functionat perfect si in faza. Si care e problema ca se incalzeste ,lucreaza la exterior -sa vezi proiectoarele cu led cum se incalzesc !

Link spre comentariu

Probabil ca e prea tarziu, dar poate mai foloseste cuiva :)Am facut o jucarie din-asta pentru un amic. In principiu, foloseste o bucla de curent de 20mA pentru a comanda un numar de reflectoare ce depinde de tensiunea de alimentare a "centralei de comanda". Aceasta foloseste un senzor de la unul din reflectoare pentru a comanda una sau mai multe surse de curent (cu LM317, dar poate fi realizata si altfel). Fiecare sursa alimenteaza o bucla pe care se inseriaza un optocuplor pentru fiecare reflector, optocuplor ce va lua locul senzorului original. Cerinta a fost pentru maxim 40 reflectoare, dar se poate dimensiona si pentru mai multe, fie prin marirea numarului de bucle, fie prin marirea numarului de reflectoare pe fiecare bucla. Sunt, evident, diverse limitari ce trebuie luate in calcul. Pentru o bucla de 20mA realizata pe o pereche dintr-un cablu UTP, s-a simulat (R, L, C) o lungime de 100m, care a functionat fara probleme, dar in lipsa oricaror perturbatii. Daca sursa de curent e cu LM317, in functie de "incarcarea" buclei, pot apare probleme de disipare termica (eu am lucrat cu LM317L).Pentru instalatii mai mari, probabil ca cea mai "cost effective" solutie e o combinatie intre utilizarea RS-485 pentru "transport" (de la centrala pana la niste convertoare intermediare) si bucle de curent pentru "distributie" (la reflectoare).Desigur, DMX este solutia de dorit. Singura problema este ca reflectoarele astea RGB, relativ ieftine, vin cu un montaj electronic "turnat" si nu ai de unde sa iei alimentarea pentru un circuit ce depaseste 5V/1mA (asta merg de la alimentarea receptorului IR). Alimentarea unui microcontroler nu ar fi o problema, dar daca vrei sa pui si un transciever de RS-485, incepe sa te coste. In plus, habar n-ai cu ramane chestia cu faza si nulul :DAtasez si un mic "manual" pentru instalatia particulara pentru care am realizat montajele.

AB-REM-CTL.pdf

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
  • 6 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări