adi_22 Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 Buna seara!As dori sa confectionez un preamp, corector de ton si vu metru in varianta stereo pentru un amplificator. Am cautat scheme dar nu prea mi-au castigat increderea si prin urmare apelez la cunostinta celor mai avansati si experimentati pentru scheme si cablaje pentru fiecare circuit in parte daca se poate . As dori sa nu fie foarte complexe si cat de cat simple ca sa nu intampin probleme in gasirea pieselor . Multumesc anticipat si o seara faina va doresc tutoror! Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Nu spui esenţialul: ce fel de amplif, ce caracteristici are, ce surse vei folosi, cu ce caracteristici fiecare? Link spre comentariu
adi_22 Postat Septembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Pai sursa principala va fi PC-ul, si cateodata telefonul, dar destul de rar. Atasez schema amplificatorului ca poate intelegeti mai bine din ce spun eu AMPLIFICATOR_AUDIO_cu_MOSFET_60W.pdf Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Sursele acelea au nivel mic, cam 0,5V.Impedanţa de intrare a amplifului e în jur de 47k, amplificarea e mică, numai x22. Asta înseamnă că ori bagi semnal mare, peste 2V, ori măreşti amplificarea la x33, modificînd R6 la 1k, nu cred că ampliful o fi stabil la mai mult. Nu l-am făcut, nu-mi place schema. Link spre comentariu
adi_22 Postat Septembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Si dumneavoastra domnule zal ce recomandati, sa maresc amplificarea sau sa ii fac un preamp potent? Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Bănuiesc că ai ascultat aşa cum e acum şi se aude slab. În cazul acestui amplif e mai cinstit cu un preamplif, chiar dacă e mai zgomotos. Vu-metru şi alte bibiluri se pot adăuga la urmă, după ce rezolvi preul. Ca să nu mănînce din semnal, e de preferat să-l legi la ieşirea din amplif. Link spre comentariu
adi_22 Postat Septembrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Pai de ascultat n-am ascultat inca Vreau sa le pregatesc toate, sa le termin cam in proportie de 90% sa le termin de reglat si toate astea, si abia dupa asta sa-i dau o "cheie", deci din timp vreau sa le fac sa fie gata de folosit . M-ati putea ajuta cu niste scheme? Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 19, 2012 Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Deci nu e gata ampliful? Mai ai o şansă să faci unul după o schemă mai bună.În privinţa preului, există la ''Accesorii'' o grămadă de scheme. Alege de acolo şi le putem discuta, eventual întrebi pe cei care le-au realizat (multe scheme sînt doar încărcate de pe net). Link spre comentariu
adi_22 Postat Septembrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Circuitele amplificatorului, ca-l fac stereo, sunt gata doar ca mai nevoie de doar 2 conzi si-o rezistenta. Tocmai de asta am deschis un topic pentru ca netul e plin de scheme, imagini, teste, dar au certificare ca functioneaza sigur? In legatura cu ampliful, mi-a placut schema ca are THD mic si e pe Mosfeti, TDA-ul nu-l agreez de nici o culoare. Recunosc ca m-am inhamat la ceva cam prea complex pentru mine dar sper sa-i dau de capat pana la urma Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 19, 2012 Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Ceva mai simplu e un corector pe integrat specializat, unii le laudă, alţii le critică, dar sînt comode. Link spre comentariu
adi_22 Postat Septembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Corector de ton am gasit ceva pana la urma dar nu stiu cat de bune-s . Acum sa mai gasesc eventual un corector si o schema de vu metre analogice http://sound.westhost.com/project37.htm Link spre comentariu
retrosong Postat Septembrie 20, 2012 Partajează Postat Septembrie 20, 2012 e cam mare + - 30v o sa arzi integratele ajunge un + - 15v Link spre comentariu
adi_22 Postat Septembrie 21, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2012 Multumesc de sfat Dintr-un traf de pick-up cu 2 iesiri de 12V ar fi bun pentru alimentarea acestor mici circuite? Link spre comentariu
valentinleonte Postat Septembrie 21, 2012 Partajează Postat Septembrie 21, 2012 Salut ... vezi ca am eu de vanzare un kit de vu-metru si preamplificator dintr-un magnetofon Tesla, poate vrei sa iesi mai ieftin ca timp si bani .... Link spre comentariu
adi_22 Postat Septembrie 22, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2012 Multumesc de oferta dar momentan nu ma atrage. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum