Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamp, corector si vu metru!

adi_22

Postări Recomandate

Buna seara!As dori sa confectionez un preamp, corector de ton si vu metru in varianta stereo pentru un amplificator. Am cautat scheme dar nu prea mi-au castigat increderea si prin urmare apelez la cunostinta celor mai avansati si experimentati pentru scheme si cablaje pentru fiecare circuit in parte daca se poate :da . As dori sa nu fie foarte complexe si cat de cat simple ca sa nu intampin probleme in gasirea pieselor :nas: . Multumesc anticipat si o seara faina va doresc tutoror! :tcare

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi_22

8

• zal

5

• valentinleonte

1

• retrosong

1

Top autori în acest subiect

Sursele acelea au nivel mic, cam 0,5V.Impedanţa de intrare a amplifului e în jur de 47k, amplificarea e mică, numai x22. Asta înseamnă că ori bagi semnal mare, peste 2V, ori măreşti amplificarea la x33, modificînd R6 la 1k, nu cred că ampliful o fi stabil la mai mult. Nu l-am făcut, nu-mi place schema.

Link spre comentariu

Bănuiesc că ai ascultat aşa cum e acum şi se aude slab. În cazul acestui amplif e mai cinstit cu un preamplif, chiar dacă e mai zgomotos. Vu-metru şi alte bibiluri se pot adăuga la urmă, după ce rezolvi preul. Ca să nu mănînce din semnal, e de preferat să-l legi la ieşirea din amplif.

Link spre comentariu

Pai de ascultat n-am ascultat inca :rade: Vreau sa le pregatesc toate, sa le termin cam in proportie de 90% sa le termin de reglat si toate astea, si abia dupa asta sa-i dau o "cheie", deci din timp vreau sa le fac sa fie gata de folosit :da . M-ati putea ajuta cu niste scheme? :)

Link spre comentariu

Deci nu e gata ampliful? Mai ai o şansă să faci unul după o schemă mai bună.În privinţa preului, există la ''Accesorii'' o grămadă de scheme. Alege de acolo şi le putem discuta, eventual întrebi pe cei care le-au realizat (multe scheme sînt doar încărcate de pe net).

Link spre comentariu

Circuitele amplificatorului, ca-l fac stereo, sunt gata doar ca mai nevoie de doar 2 conzi si-o rezistenta. Tocmai de asta am deschis un topic pentru ca netul e plin de scheme, imagini, teste, dar au certificare ca functioneaza sigur? :ras: In legatura cu ampliful, mi-a placut schema ca are THD mic si e pe Mosfeti, TDA-ul nu-l agreez de nici o culoare. Recunosc ca m-am inhamat la ceva cam prea complex pentru mine dar sper sa-i dau de capat pana la urma :ciuda:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări