Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

atmega8535. nu se mai progr. dupa ce am schimbat fuse bits

cosmin_cosmin_1

Postări Recomandate

Cred ca l-am activat in "External Clock", cu toti bitii pe 0, la CKSEL. Doar ca nu stiu cum e treaba cu external clock. am incercat sa ii dau clock pe XTAL1 de la portul paralel si de la un timer 555. dar nu a mers. Ce sa fac? Am inteles ca exista programatoare paralele ce seteaza bitii, dar nu am gasit schema si soft.Ma poate ajuta cumva cineva?Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cosmin_cosmin_1

4

• nicu_stef

1

Vizitator MCL2k6

Eventual incearca sa pui un quartz pe microcontroler, si incearca sa-l programezi asa. 8535 merge pana la 16MHz (8MHz la versiunea 8535L).Eu am o problema similara, din greseala am setat lock bits, si nu mai reusesc sa-l programez cu PonyProg pe interfata LPT. Banuiesc ca ii trebuie un altfel de programator

Link spre comentariu

trebuie o frecventa minima aplicata pe xtal1, macar 1MHz trebe sa-i pui, cu 555 cat i-ai dat?fa un oscilator chior cu doua porti (si un cuartz eventual) si trebuie sa mearga.

Link spre comentariu

cu 555 i-am dat un semnal in banda audio, deci pana in 25 khz. o sa incerc sa fac un oscilator mai sanatos,inseamna. nu stiam de minim 1 mhz, in datasheet am vazut ca lucreaza de la 0 la 16 mhz

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

ma puteti ajuta cu o schema de oscilator extern? vreau sa resuscitez microcontrollerul. ceva cu un quartz,nu?am destule pe-acasa,de diferite frecvente,dar nu stiu schema de principiu a oscilatorului extern.multumesc

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări