Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Telefon cu radio FM cu RDS

Vizitator vrajitoru90

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

1

• ratza

1

• Mircea

1

Top autori în acest subiect

Pur si simplu, cele cu RDS sunt mai sensibile din constructie, fiind mai evoluate tehnologic. Ati observat cumva, in acele zone precare din punct de vedere al receptiei, cele cu RDS care functioneaza, se mai aud cumva stereo?

Link spre comentariu

De ce radio Fm cu RDS prind in zone in care telefoanele cu radio FM fara rds nu functioneaza? Care este diferenta sau frecventele la care functioneaza ambele?

Esti sigur ca cele cu RDS sunt pe aceeasi frecventa? Ca RDS-ul te directioneaza spre "noua" frecventa unde postul emite. Evident ca nu poti transmite pe 100MHz si in Bucuresti si in Ploiesti. RDS-ul stie cand esti in Ploiesti sa schimbe automat frecventa. Dupa cunostiintele mele, poate limitate, nu este o chestie de sensibilitate de receptie ci de un semnal digital (cu info despre toate frecventele in regiunile unde se emite) suprapus peste cel analogic cu scopul deja explicat.Acuma, cred ca doua telefoane cu radio nu pot fi chiar identice, deci sensibilitatea poate fi o cauza strict din punct de vedere analogic fara legatura cu RDS-ul.
Link spre comentariu

Înseamnă că unul e mai sensibil ca celălalt. Nokia e varză la capitolul RDS. Mie şi în oraş mi le afişează cînd are chef (5800XM). Ideea e că asculţi muzică, nu te uiţi la ecran. Cîndva tot vor anunţa pe ce post eşti.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări