imreberes Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 As vrea sa construiesc si eu o pereche de boxe pt auditii zilnice. Nu vreau sa fie Hi-End, ci sa suna acceptabil.Materialul din care voi face boxele e MDF. Difuzoarele: cate -4 bucati/boxa RFT L2503 ( http://www.radiomuseum.org/r/fernm_leip_l2503.html ) 3W/8ohm bucata -1 buc TC-2/C CT-S 25 (cica sunt Telefunken, 8ohm/20W) Am ales aceste difuzoare doar pt ca imi plac cum se aud( cele de RFT) -inaltele: astea le-am avut. Dupa mine ar fi de vreo 12W/8ohmi, destul pt auditii zi de zi, cu niste amplificatoare pe lampi. Intrebarile: ce tip de boxa imi recomandati:inchise sau bas-reflex? Poate sa ma ajute cineva cu o schita a boxelor? As prefera ceva tip stand-floor. Si inca un lucru: va rog sa nu dati cu noroiul dupa mine pt ca cer ajutorul celor mai cu experienta decat mine. Daca nu cheltui x mii de euro pt acest proiect- pt mine tot e important. Multumesc anticipat sugestiile si criticile constructive. Link spre comentariu
Luca Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 Mai intai trebuie sa afli parametri difuzoarelor, daca nu trebuie sa afli in ce tipuri de boxe au fost puse aceste difuri ca sa iti faci o ideie. Link spre comentariu
imreberes Postat Septembrie 15, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2012 Difurile de RFT au fost in televizoarele romanesti telecolor de prin anii80-90. In rest nu am gasit date despre ele. Link spre comentariu
Voltus Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 Ti-as recomanda niste TL care cred ca se potrivesc foarte bine cu acest tip de difuzoare .Am facut un proiect similar cumva cu TABAQ de pe diyaudio folosind difuzoare rusesti de 3W ( ovale din TV DIAMANT 227 ) .Am folosit OSB de 6mm si incleiate cu aracet .Sunetul rezultat a fost mult peste asteptari cu un bas care se face auzit pana pe la 40Hz . Tinand cont ca difuzoarele au un Fs=110Hz este extraordinar . Imi place mult sunetul acestor difuzoare iar singura incinta care a sunat bine a fost aceasta .Difuzoarele astea sunau foarte bine si in configuratie open baffle insa basul cam lipsea . Ps. Observ ca au 6.5inch .O sa iasa cam mare incinta ! Link spre comentariu
Voltus Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 Uite si parametrii : http://www.hifi-forum.de/viewthread-188-788.html Link spre comentariu
imreberes Postat Septembrie 15, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2012 Nu stiu ce sa zic de aceste dateDaten:Re (Ohm ) 6,2Fs Einbau Hz 161,5V box (L) 5,2Berechnungen: TSPsQms 23,792Qes 1,366Qts 1,292Vas 5,2094,5 dB gemessen Pe ele scrie clar 3W 8ohmsDar daca inteleg bine (cu toate ca nu stiu nici o boaba nemteste) pt un dif trebuie 5,2 L. Asta inseamna ca pt o boxa cu 4 difuri de acest gen trebuie sa fie 21L ?Eu asteptam la ceva mai mare , tinand cont de diametrul lor.In schimb acei 94,5dB suna promitator Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 Nu . Ar fi necesara o incinta extrem de mare ca volum ( 300 litri pentru fiecare difuzor !!! ) , datorita parametrului Qts . Poti sa le folosesti cu succes intr-o incinta tip " open baffle " , adica un panou acustic . Link spre comentariu
imreberes Postat Septembrie 15, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2012 Si aici spune ca-s de 8ohmi (80-15000Hz) http://www.radiomuseum.org/dsp_herstell ... ny_id=5651 iar aici nu pare a avea boxa de 300L http://www.vintagejoin.com/TELE-2080.html Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 Ce importanta mai are daca are 6 sau 8 ohmi ? Nu se schimba datele problemei...Oricum sunt bune doar pe medii...iar daca ai pretentii ( mai ) mici , le poti include in categoria Full Range . Link spre comentariu
Catalin C. Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 Acele difuzoare suna bine in open baffle dar trebuie ajutate cu un tweeter.Am si eu cateva si am de gand sa fac o pereche de incinte blh pentru ele. Link spre comentariu
Relav Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 As vrea sa construiesc si eu o pereche de boxe pt auditii zilnice. Nu vreau sa fie Hi-End, ci sa suna acceptabil.Materialul din care voi face boxele e MDF.Difuzoarele: cate -4 bucati/boxa RFT L2503 ( http://www.radiomuseum.org/r/fernm_leip_l2503.html ) 3W/8ohm bucata -Ce distanta au intre gaurile de pe diagonala (diametral opuse) difuzoarele? Link spre comentariu
imreberes Postat Septembrie 15, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2012 17,6cm, in partea interioara. Gaurile sunt de 6mm. Deci in exterior 18,8cm. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 Scuze pentru intervenție . Te rog sa neglijezi cele de mai sus si fa cum te taie capul .Ne vom bucura alături de tine pentru rezultatele pe care le vei obține !Auditii placute ! Link spre comentariu
VTP Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 Daca vrei sa scoti TOT ce pot difuzoarele RFT, asa cum sunt, construieste o pereche de VTP-uri, care, te ajuta mult la joase. Ies si coloane, asa cum vrei si poti sa adaugi simplu, o pereche de tweetere, chiar piezo, cuplate la peste 12 kHz.Celelalte variante nu te pot ajuta prea mult. Link spre comentariu
Luca Postat Septembrie 16, 2012 Partajează Postat Septembrie 16, 2012 Nu cred ca se merita constuit incinte cu aceste difuri, sunt slabe ca putere, vechi, boxele nu va cobor mai jos de 70 hz, deci va avea o mare lipsa de bass. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum