Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe "low cost" pt auditii zilnice

imreberes

Postări Recomandate

As vrea sa construiesc si eu o pereche de boxe pt auditii zilnice. Nu vreau sa fie Hi-End, ci sa suna acceptabil.Materialul din care voi face boxele e MDF.

Difuzoarele: cate -4 bucati/boxa RFT L2503 ( http://www.radiomuseum.org/r/fernm_leip_l2503.html )

3W/8ohm bucata

-1 buc TC-2/C CT-S 25 (cica sunt Telefunken, 8ohm/20W)

Am ales aceste difuzoare doar pt ca imi plac cum se aud( cele de RFT) -inaltele: astea le-am avut.

Dupa mine ar fi de vreo 12W/8ohmi, destul pt auditii zi de zi, cu niste amplificatoare pe lampi.

Intrebarile: ce tip de boxa imi recomandati:inchise sau bas-reflex? Poate sa ma ajute cineva cu o schita a boxelor? As prefera ceva tip stand-floor.

Si inca un lucru: va rog sa nu dati cu noroiul dupa mine pt ca cer ajutorul celor mai cu experienta decat mine. Daca nu cheltui x mii de euro pt acest proiect- pt mine tot e important.

Multumesc anticipat sugestiile si criticile constructive.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• imreberes

9

• VTP

5

• Luca

3

• Voltus

3

Top autori în acest subiect

Ti-as recomanda niste TL care cred ca se potrivesc foarte bine cu acest tip de difuzoare .Am facut un proiect similar cumva cu TABAQ de pe diyaudio folosind difuzoare rusesti de 3W ( ovale din TV DIAMANT 227 ) .Am folosit OSB de 6mm si incleiate cu aracet .Sunetul rezultat a fost mult peste asteptari cu un bas care se face auzit pana pe la 40Hz . Tinand cont ca difuzoarele au un Fs=110Hz este extraordinar . Imi place mult sunetul acestor difuzoare iar singura incinta care a sunat bine a fost aceasta .Difuzoarele astea sunau foarte bine si in configuratie open baffle insa basul cam lipsea . Ps. Observ ca au 6.5inch .O sa iasa cam mare incinta !

Link spre comentariu

Nu stiu ce sa zic de aceste dateDaten:Re (Ohm ) 6,2Fs Einbau Hz 161,5V box (L) 5,2Berechnungen: TSPsQms 23,792Qes 1,366Qts 1,292Vas 5,2094,5 dB gemessen Pe ele scrie clar 3W 8ohmsDar daca inteleg bine (cu toate ca nu stiu nici o boaba nemteste) pt un dif trebuie 5,2 L. Asta inseamna ca pt o boxa cu 4 difuri de acest gen trebuie sa fie 21L ?Eu asteptam la ceva mai mare , tinand cont de diametrul lor.In schimb acei 94,5dB suna promitator :freaza:

Link spre comentariu

Nu . Ar fi necesara o incinta extrem de mare ca volum ( 300 litri pentru fiecare difuzor !!! ) , datorita parametrului Qts . Poti sa le folosesti cu succes intr-o incinta tip " open baffle " , adica un panou acustic .

Link spre comentariu

Ce importanta mai are daca are 6 sau 8 ohmi ? Nu se schimba datele problemei...Oricum sunt bune doar pe medii...iar daca ai pretentii ( mai ) mici , le poti include in categoria Full Range .

Link spre comentariu

Daca vrei sa scoti TOT ce pot difuzoarele RFT, asa cum sunt, construieste o pereche de VTP-uri, care, te ajuta mult la joase. Ies si coloane, asa cum vrei si poti sa adaugi simplu, o pereche de tweetere, chiar piezo, cuplate la peste 12 kHz.Celelalte variante nu te pot ajuta prea mult.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări