Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

bord auto cu leduri

andrei florin

Postări Recomandate

vreau sa va intreb ce leduri sa-mi cumpar sa pun pt a lumina bordul. trebuie din acelea superflux? as dori un model va rog. la mn e luminat in verde si as vrea sal fac rosu si alb.passat b4 intermediar. ms

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andrei florin

7

• criss

1

• corneillus

1

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 lună mai târziu...

Daca este vorba de leduri smd astea sigur nu le gasesti la peco.Le gasesti la magazinele de componente electronice.Eu am schimbat multe in borduri de logan cu diferite combinatii de culori la cererea clientului.

Link spre comentariu

Ma interesa cum sant display-uerile ,adica ce marime au si unde sant amplasate sa-mi fac o idee cev solutie se preteaza . Nu lua mult timp sa cauti o poza pe net; marea majoritate a accidentelor suferite au fost provocate de masini iar soferii au venit intodeauna cu scuza : 'Scuza-ma ,nu te-am vazut' -inclusiv ala care m-a luat pe capota -se pare ca la Politie scuza asta prinde. Asa ca nu o sa ma apuca sa caut masina VW Passat intemediar .Pe de alta parte,daca vi cu date concrete se prea poate sa primesti raspunsuri concrete ,daca nu raspunsurile vor fi generale(sigur inconcrete) ; gandeste-te ca raspunsurile la o problema 'cam asa' vor fi 'cam asa' .

Link spre comentariu

atasez aici poza sa vezi. am gasit leduri smd in bazar bune 5lei perechea. dar nustiu exact cum am eu . se scoate becul meu si se infinge ledul acolo sau led cu tot cu soclu special pt bord. as face cu albastru in parti, pe mijloc alb iar cele doua display-uri rosii. :da

post-40830-139829512069_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator nicradulea

Inainte era tot bordul iluminat rosu .Culoarea nu prea conteaza ,e o chestie de design . Ce display-uri ai? Pozele sant ok.

Culoarea rosie pentru iluminarea bordului nu este preferata doar din motive de ordin psihologic. Se foloseste pentru a se evita fenomenul de "orbire" temporara de la trecerea de la lumina la intuneric - in cazul de fata , miscarea privirii de la bordul iluminat la exteriorul masinii, care este intunecat noaptea.
Link spre comentariu

@andrei florin, uita repede de proiect cu leduri in soclu la ceasurile pt passat3. iluminatul este realizat de sus+nu ai conductor/tunel de lumina (gen Astra F) cadranele sunt facute din tabla si nu poti ilumina cifrele din spate. trebuie sa pui leduri de jur imprejur! sigur daca vrei ceva calumnea si nu doar umbre.@nicradulea, de ani de zile folosesc pt iluminat bordul culoarea rosie si nu mi se pare derajant deloc, desigur cu intensitate reglata dupa plac si nu puse pe maxim. de albastru mai zic ca este enervant rau.

Link spre comentariu

Criss Passatul e 4 intermediar, dupa 3. si toate becurile sunt pe spate nu are becuri sus sa lumineze fata cum spui. am si manualul si se arata aici revin cu foto.culorile nu sunt suportate de toti oamenii la fel asta din cauze cerebrale, la unii provoaca astenie, iritatie, agitatie,nervozitate, si chiar epilepsie la cei ce au o problema. :da

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Becurile originale la aceste tipuri de ceasuri ,sant cu lumina alba . Cadranele au filtre de culoare ,de asemenea si becurile pot fi acoperide de cate un filtru -dar daca lumina alba e filtreta sa treaca numai rosu ,in continuare sticla rosie nu mai are nici un efect notabil asupra luminii rosii .Foloseste leduri rosii . Trebuie sa desfaci ceasurile si sa amplasezi ledurile pe un semicerc (atat cat sant gradatiile) iar la LCD iluminarea e separata ,au iluminare proprie -de ele ai scapat.[attachment=0]Lumina ceasuri-001.jpg[/attachment]

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări