Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu TEA2025B baraie si arde placi de sunet

paul14

Postări Recomandate

• Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Toata instalatia in casa e facuta pe Cu si caloriferele sunt de Fe. Nu o sa incerc nici macar de proba sa leg carcasa calculatorului la tevi, calorifere etc. Inainte imi luam piscaturi cand un picior atingea teava de Cu, iar mana sau celalalt picior era pe calculator. Din ce imi amintesc, am masurat si erau vreo 60-100v.

Pai tocmai de asta iti luai piscaturi. Daca legi carcasa la calorifer nici nu te mai pisca, nici nu mai ai probleme cu impamantarea. Evident, solutia corecta este sa tragi impamantare sanatoasa la priza.
Link spre comentariu

Sa leg carcasa pc-ului la calorifer suna a lucru romanesc cu sanse mari sa apara alte probleme... Cum ai zis, cel mai bine e sa imi aduc fir zdravan de nul de la tablou sau prelungitor cu totul.Referitor la amplificator, am incercat cu rezistenta de 10ohmi, acelasi lucru. Am decis sa il las asa, dar sa-i mai scad putin amplificarea. Pe intrare e un cond de 150n si o rezistenta de vreo 6k la masa. Pentru a scadea amplificarea, rezistenta trebuie scazuta sau marita?Multumesc.

Link spre comentariu

Rezistenta de la intrare nu are rol in a stabili amplificarea(castigul in tensiune). Pinii 6 si 11 sunt conectati la masa prin intermediul unor condensatori de 100uF inseriati cateodata cu o rezistenta.Daca rezistenta lipseste sau are valoare 0 atunci castigul in tensiune este de 46dB corespunzand unei amplificari in tensiune de aprox 200 de ori. Prin marirea valorii rezistentei se poate scadea castigul care nu trebuie insa sa fie mai mic de 36dB ceea ce corespunde unei amplificari de aprox. 63 de ori.

Link spre comentariu

Ai dreptate, m-am pacalit singur..stiam ca la operationale(opa, ne, lme) sunt 2 rezistente pe intrare, una inseriata si una pusa la masa, iar raportul dintre ele dadea valoarea amplificarii.Pinii 6 si 11 sunt pusi la masa printr-un condensator si o rezistenta, dar acum nu mai pot masura acea rezistenta :rade:

Link spre comentariu

Asa cum am mai zis mai sus nu se va intampla absolut nimic daca legi carcasa calculatorului la teava caloriferului mai ales ca o faci doar de testLasa prostiile alea ca ''frate e lucru tiganesc'', aici nu e cazul, testul dureaza cateva minute!!!Gandeste-te logic, tevile alea trec prin zeci de pereti subsoluri si tot asa, nu vei curenta pe nimeni

Link spre comentariu

Asa cum am mai zis mai sus nu se va intampla absolut nimic daca legi carcasa calculatorului la teava caloriferului mai ales ca o faci doar de testLasa prostiile alea ca ''frate e lucru tiganesc'', aici nu e cazul, testul dureaza cateva minute!!!Gandeste-te logic, tevile alea trec prin zeci de pereti subsoluri si tot asa, nu vei curenta pe nimeni

daca ar fi sa curenteze pe cineva ,el ar fi primul. Cea mai buna pamantare e cea separata facuta special pentru asa ceva.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări